Futó hírek

2022.05.25.

Pilisvörösvár is felkerült a futótérképre

I. UBM Red Run futófesztivál

pilisvorosvar_redrun_0005_thumbnail.jpg Bármennyire is népszerű, akár tömegeket is megmozgató sport a futás, még mindig van olyan települése az országnak, ahol nem rendeztek még nagyobb szabású futóversenyt. Azoknak az amatőr futóknak, akik Pilisvörösváron és környékén laknak és szerették volna megmérettetni magukat, meg persze átélni egy nagyszabású futófieszta élményét, most lehetőségük adódott rá anélkül, hogy hosszabban utazni kellett volna érte.

Május 22-én első alkalommal került megrendezésre az UBM Red Run Pilisvörösvár nevű esemény, és hogy minden korosztály, minden felkészütségi szinten álló futója megtalálhassa a számára megfelelő versenyt, rögtön 6 féle távra lehetett nevezni. 

Szakosztályunk színeiben Kiss László futótársunk egyéni indulóként nevezett és nem aprózta el: a félmaratoni (21 km-es) távot választotta. A többi futóval együtt neki is meg kellett küzdemie a meleggel, mint ahogy a szervezők által kijelölt, város utcáin kanyargó pálya emelkedőivel is. 

 Sporttársunk eseményről készült rövid összefoglalóját ITT lehet elolvasni, az eseményen készült fotók a képre kattintva érhetők el.

 

 

2022.05.17.

Tűző nap és vadregényes táj

Salgótarjáni terepfutás

futapest_salgotarjan_0009.jpg Idén hamar beköszöntött a nyárias idő, sokan már a vízpartok közelében keresik a felfrissülést a hőségben. Akik ilyenkor sem szeretnék hanyagolni a futóversenyeket, szívesen cserélik a forró, városi aszfaltcsíkot erdei ösvényekre.

 Május 15-én, vasárnap a Futapest Klub szervezett erdei futóeseményt hazánk méltatlanul hanyagolt, de annál szebb vidékére, a Salgó hegy környékére.

A leghosszabb, 14 km-es távon a MÁV VSC két oszlopos tagja, Dóráné Tóth Nikoletta és férje Dóra Tamás is elstartoltak. A 350 méteres szintkülönbséggel kijelölt pálya útvonala szép helyeken vezette a futóinkat, de a terepviszonyok és a meleg alaposan megizzasztotta őket. A célba érkezés után, nyakba akasztott éremmel, mosolygós fénykép került ki a közösségi oldalukra, a visszatérés ígéretével…

 A hétvége élményeit így foglalták össze:

 „Hirtelen jött ötlettel, a szombati dunai evezést követően, totális sportba fullasztottuk a hétvégét és Niki szülővárosába indultunk terepfutni, az első Futapestes eseményünkre. Utólag visszatekintve vitathatatlan, hogy helyesen tettük! Családias hangulat, fantasztikus környezet, nagy versenyeket túlszárnyaló szervezettség és versenyzőközpontúság, nem is beszélve a részvétel költségeiről! Mindenki győztesként tért haza, aki teljesítette az 5 vagy 14 km távot. Visszatérünk ide és a Futapest más rendezvényeire is.”

Képgaléra a képre kattintva nyílik.

 

2022.05.04.

"Csak egy kör" - negyedszer is Miénk a pálya...

XVI. UlraBalaton

ultrabalaton2022_rajtszam_erem_thumbnail.jpg Kétségtelen, hogy az országban nagyon sok futóversenyt rendeznek egy évben, és ezek között jónéhány komoly múlttal rendelkezik. Mindegyik a maga módján tekinthető egyedülállónak. Az ultrafutók számára a hazai versenyek közül kiemelkedő jelentőséggel bír az elmúlt hét végén lezajlott, idén már 16. alkalommal megrendezett UltraBalaton, amin természetesen nem csak az egyéni ultrafutók krémje próbálja megkerülni a magyar tengert, hanem a 2-13 fős összeállításban starthoz álló, lelkes csapatok is. A MÁV VSC 2019. óta, immár negyedik alkalommal regisztrált a megmérettetésre. Sporttársunk Drabant István a Hangonyi Bódis Run SE 4 fős csapatával állt rajthoz és kategóriájukban 2. helyen zárta a versenyt, míg a céges csapatok között a MÁV VSC Miénk a pálya nevű, 9 fős különítményével minden korábbi saját rekordot megdöntve, 21 óra 44 perc alatt tette meg azt a bizonyos egy kört.

 

Gratulálunk a teljesítményhez!

 

 

2022. 04. 11.

Tengerparti hangulat a versenyközpontban

Lupa Sprint 2022.

lupa_sprint_20220411_120752_0.jpg A Budapest határában található Lupa-tó nyáron a fővárosban és környékén élőknek igyekszik „beach” életérzést nyújtani, amihez a tó kristálytiszta vizén túl a pálmákkal is beültetett, homokos part, és az ott felhúzott létesítmények biztosítanak. Április elején nem feltétlenül csábít strandolásra az időjárás, a víz hőmérsékletéről már nem is beszélve. Egy futóverseny központjaként viszont kiváló helyszín lehet.

Így gondolta a Runaway csapata is, és minden korosztály számára teljesíthető távokkal rendezték meg itt a Lupa Sprint eseményüket április 10-én. A 10 km-es távot egyik futótársunk is teljesítette és remek időeredménnyel ért célba. Részletek a lapozás után, a galéria a képre kattintva érhető el.

 

Tovább…

 

 

2022. 04. 11.

Tömegek a városért

37. Telekom Vivicittá

  A sorszáma alapján talán kevés is azt mondani, hogy a Vivicittá – ami annyit tesz, városvédő futás – egy hagyományosan megrendezett esemény. Ez ma már egy Budapest nevével összeforrt futófesztivál, amire sok külföldről származó futó is nevez. Évről évre hatalmas tömeget mozgat meg, Tavaly a pandémia miatt halasztott időpontban került megrendezésre. Idén azonban nem volt akadály a tavaszi rajtnak. Annyian indultak el a félmaratoni távon, hogy a szervezők három, külön rajt során indították el a futókat.  A tömegben ott volt Szabó Lajos futótársunk is, aki a reggeli rajtnál még hűvös időben vágott neki a 21 km-nek. Elmondása szerint márciusban a munkája miatt kevesebbet tudott a futásra készülni, emiatt gyengébb idővel ért célba, mint ahogy szerette volna. A teljesítményére így is büszke lehet, a 2 óra 6 perc remek eredmény, amit a futam közben gyönyörűen kisütött nap és a nyakába akasztott érem koronázott meg. Jól szervezett verseny emléke maradt meg benne, a pálya mentén zenével bíztató bandával (no, meg a mobil wc-knél feltorlódott tömeggel).

 

2022.04.01.

Az év első budapesti futóversenye

NN CityRun 2022.

nn_cityrun_2022_bukoczki_peter_001.jpg Az idei év szerencsésen alakul a tömegesemények szervezése szempontjából, hiszen a pandémiás helyzet miatt hozott általános szabályozások kevésbé korlátozzák a nagyobb futóversenyek megrendezését. Budapesten a nagyobb futóversenyek sorát egy új esemény indította. A Maratonman csapata által szervezett NN CityRun többféle távon biztosított lehetőséget azok számára, akik március 20-án, vasárnap délelőtt nem a turisták szokott tempójával szeretnének gyönyörködni a dunai panorámában.

 Az eseményre két futónk is nevezett. Egyikük 11 kilométeren, ő sajnos végül sérülés miatt nem tudott elindulni. Másik szakosztályi tagunk, Bukóczki Péter félmaratoni távra vállalkozott. A versenyen szerzett élményekről hosszabb beszámoló készült, amiért katt a Tovább...-ra, az eseményen készült képeket a képre kattintva lehet megnézni.

 Tovább