Halban sztár horgászverseny

Halban-sztár

2015. szeptember 29-30. Zamárdi, Hethland VSZ üdülő

Mivel is kezdjem? Hiszen annyi minden történt ez alatt a két nap alatt, hogy átgondolni is sok. Átélni viszont nagyszerű élmény volt. Egyszerű horgászversenynek indult, de mivel mindenből megpróbáljuk kihozni a legtöbbet, így ezt a versenyt is felfűszereztük rendesen – vendégeink szórakoztatására. Úgy kezdődött, hogy régi kedves barátunkkal és horgásztársunkkal, Straub Dezsővel beszélgetve megálmodtunk egy olyan horgászverseny tervét, ahol amatőrök, profik és színművészek együtt versenyezhetnek. Javaslatára becsempésztünk pár olyan kedves versenyszámot is, ami igencsak vidámmá és emlékezetessé tette az eseményt. Horgászainknak nem csak a halfogás tudományában kellet jeleskedni, hanem például profi versenyzőnk, a horgász világbajnok Erdei Attila tett fel horgászpraktikákkal kapcsolatos kérdéseket az amatőröknek és a színészeknek a verseny felkészülési szakaszában. Emellett Láda Gáspár a megújuló MOHOSZ alelnöke pedig horgászetikai kérdésekkel tesztelte versenyzőink tudását.

Ezután pedig elkezdődött a tényleges verseny első fordulója. Az időjárási körülmények igencsak zordak voltak, eső épp nem esett, de a viharosan erős szél és az általa okozott hullámzás végig nehezítette a versenyzők dolgát. Versenyzőink kitartásának köszönhetően azonban estig jó néhány ponty „elesett a csatában”. Persze ez csak vicc, hiszen minden ponty épen és egészségesen visszakerült a Balatonba.

Az első versenynap végét követő vacsora azonban újabb meglepetéseket hozott. Az esti értékeléskor egy nagyon fontos bejelentésre került sor, Kozári Miklós, MOHOSZ alelnök kért szót és tájékoztatta az egybegyűlteket, hogy a MOHOSZ és a Hethland Kft. között hamarosan stratégiai együttműködési szerződés kötődik. Ennek fő irányvonalai a horgászsport népszerűsítése – főleg a fiatal korosztály tekintetében, továbbá hasonló versenyek rendezése.

A komoly bejelentés után pedig megint csak a vidámságé lett a terep. Most a nyúl vitte a puskát, színészeink kérték fel a profi versenyzőket és a MOHOSZ vezetőségének jelenlévő tagjait, hogy adjanak számot versfelolvasási képességeikről. Szóval szavaltak ám szebbnél-szebb verseket. Ezt követően pedig még karaoke versenyre is sor került, amatőr versenyzőink énekhangját értékelhettük vacsora után. A vacsora is igencsak ízletesre és egyben különlegesre sikerült, tényleg elmondhattuk, hogy ettünk vadat s halat mi jó falat… Szóval a vacsora és az azt követő beszélgetések sokáig elhúzódtak.

A reggel pedig korán kezdődött. Irány a versenypálya újra. A hideg szél másnap sem kímélte versenyzőinket, de mégis sikerült néhány halacskát fogniuk. Így sor kerülhetett az eredményhirdetésre is. Versenyzőnk rengeteg értékes díjat vehettek át, többféle kategóriában. Így külön díjaztuk az amatőr, profi és színművész kategóriákat is. Az abszolút verseny fődíja több napos Lexus tesztvezetés lett, a legnagyobb hal kifogója balatoni területi engedélyt kapott, színművészeink pedig egy-egy 5 napos olasz horgásztúrát nyertek. A díjak mellé járó serlegeket és rengeteg ajándékot büszkén vehették át versenyzőink. Köszönettel tartozunk támogatóinknak, akik segítették a verseny létrejöttét. Köszönjük Csákovics Gyulának, Zamárdi polgármesterének segítségét. Köszönjük Szári Zsoltnak a Balatoni Halgazdálkodás vezérének sokoldalú támogatását. Köszönjük a Lexus Buda által felajánlott díjakat. Köszönjük Csortos Mihálynak a fantasztikus pálinkákat és a szegedi Borklubnak a csodálatos borokat. Köszönjük a Marosmix segítségét és a rengeteg etetőanyagot. Nem utolsó sorban pedig Straub Dezsőnek tartozunk hálával a fantasztikus szervező munkájáért és az esti felejthetetlen percekért. Zamárdi,

2015-10-01
-VZ-

1234567891011121314151617181920212223242526272829