Hírfolyam

Ha csak a cégcsoport adott cégének híreire kíváncsi, válasszon céget.
2016. október 19. szerda, 15.40

Összefog a MÁV-START az északnyugat-magyarországi busztársasággal

Megállapodást írt alá ma a MÁV-START Zrt. és az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (ÉNYKK) Zrt. Az együttműködés célja egyebek között a régió közösségi közlekedési színvonalának emelése, a szolgáltatásban meglévő párhuzamosságok felszámolása, a hatékonyság növelése.

2016. október 18. kedd, 10.03

Október 31-ig érvényesíteni kell a diákigazolványokat

A vasúti utazási diákkedvezmény igénybe vételének feltétele az érvényes diákigazolvány, amelyet az oktatási intézmény állít ki. A MÁV-START felhívja a vonattal utazó diákok figyelmét, hogy az előző félévben kiadott diákigazolvány-matricák október 31-ig használhatók fel kedvezményes utazásra.

2016. október 13. csütörtök, 12.41

Átadták a MÁV-START legújabb járműfényező kabinját

Gyorsabb és hatékonyabb lesz, a környezetet pedig kevésbé terheli a járműfelújítás

Átadták a MÁV-START – a szolnoki után – második legnagyobb járműfényező kabinját Dombóváron. Az új fényezőkabin felépítésének köszönhetően Dombóváron is lehetővé vált a vasúttársaság járműveinek korszerű munkakörülmények közötti karbantartása, felújítása.

2016. október 11. kedd, 16.18

Már a teljes magyar vasúti menetrend is elérhető a Google Térképen

Kilencven hazai vasútvonal és több mint 1200 vasútállomás menetrendjével bővül a Google Térkép. A Google, a MÁV, MÁV-START és a GYSEV együttműködésének köszönhetően mostantól Magyarország teljes belföldi vasúti menetrendje elérhető a Google Térkép online útvonaltervező rendszerében.

2016. október 4. kedd, 16.39

A MOL felújíttatja tolatómozdonyait

A Dunai Finomítóban a MÁV-csoport képviselői ünnepélyes keretek között átadták a MOL-nak az első tolatómozdonyt, amelyet a MÁV-START Zrt. szolnoki vasúti járműjavítási telephelye és a Ganz Motor Kft. szakemberei közösen újítottak fel az MOL igényei szerint. 2017 végéig további hat mozdony esik át a teljes körű felújításon és kap új dízelmotort, a járművek ezt követően a MOL logisztikai telepein teljesítenek szolgálatot. A MOL összesen 1,5 milliárd forint értékben újíttatja fel tolatómozdonyait.

2016. szeptember 30. péntek, 12.10

120 éves az Aszód–Balassagyarmat–Losonc vasútvonal

Együttműködési megállapodást kötött a MÁV és Magyarnándor

Vasúttörténeti kiállítással és fotótárlattal emlékeztek meg tegnap Magyarnándoron az Aszód–Balassagyarmat–Losonc vasútvonal megnyitásának 120. évfordulójáról. Az eseményen MÁV és a település önkormányzata együttműködési megállapodást írt alá.

2016. szeptember 29. csütörtök, 16.43

Jó hangulatú, sikeres tárgyalás zajlott az osztrák és a magyar vasúttársaságok felső vezetői között

A szolgáltatási színvonal további fejlesztéséről és az együttműködés még hatékonyabbá tételéről egyeztettek az osztrák és a magyar vasúttársaságok vezetői. Andreas Matthä, az ÖBB Holding, valamint Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, Csépke András, a MÁV-START Zrt., Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. és Kovács Imre, az RCH vezérigazgatója egyetértett abban, hogy a legfontosabb feladat a társaságok piaci szerepének erősítése. A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot a tárgyaláson Mosóczi László, közlekedésért felelős helyettes államtitkár képviselte.

2016. szeptember 21. szerda, 15.35

A MÁV-csoport bemutatta a magyar vasúti járműgyártás legújabb vívmányát

Az FMK-008 jelzésű, sajátgyártású mérővonat síndiagnosztikai mérést végez majd
2016. szeptember 21. szerda, 11.54

Új géppel bővül a MÁV leányvállalata

Oldalak