Hírfolyam

Ha csak a cégcsoport adott cégének híreire kíváncsi, válasszon céget.
2022. január 14. péntek, 11.00

Már hangot is rögzíthetnek a testkamerák, így még több védelmet nyújtanak a jegyvizsgálóknak

A vasúttársaság mélyen elítéli a munkavállalóit ért támadásokat, és mindent megtesz a jegyvizsgálók biztonságának garantálása érdekében. A MÁV-START technikai eszközökkel, figyelemfelhívó kampánnyal, a rendőrség és biztonsági személyzet segítségét is igénybe véve, valamint 2019 szeptembere óta beszerzett 169 testkamera használatával is fellép a munkatársai elleni támadásokkal szemben. A leginkább veszélyeztetett elővárosi vonatokon, amiken kötelező a testkamerák használata, szinte nullára esett vissza a bántalmazások, inzultusok száma. A személyszállítással foglalkozó társaságok közös javaslatára az Országgyűlés módosította a személyszállítási törvényt, melynek köszönhetően már a hangrögzítés is lehetővé vált a testkamerákkal 2022. január 1-jétől. Bár az eszközök képesek lettek volna rá, eddig – a jogszabályoknak megfelelően – csak képfelvétel készítése volt engedélyezett a testkamerákkal. A módosított törvény lehetővé teszi a testkamerák felvételeinek hatékonyabb használatát többek között a bizonyítási eljárások során, ennek révén pedig tovább csökkenhet a közfeladatot ellátó személyek elleni sértő vagy erőszakos cselekmények száma.

2022. január 14. péntek, 09.00

Már elővárosi vonatokkal is tervezhetünk utazást a BKK FUTÁR applikációban

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően újabb hasznos funkcióval bővül a BKK FUTÁR alkalmazás: a MÁV-Volán-csoport által fejlesztett interfészen keresztüli adatszolgáltatásnak köszönhetően már a Budapest-bérletekkel igénybe vehető MÁV-START járatok is megjelennek a felületen. A jövőben utazástervezés esetén ezeket a vonatokat is lehetséges alternatívaként kínálja fel a rendszer.

2022. január 12. szerda, 13.48

A bérmegállapodás alapján 10 százalékkal növekednek a bérek január 1-jétől a MÁV-Volán-csoportnál

A hároméves bérmegállapodásnak megfelelően 2022. január 1-jétől a MÁV-Volán-csoport társaságainál 10 százalék mértékkel nőnek az alapbérek. A tulajdonosi joggyakorló jóváhagyásával a munkáltatói járulékterhek csökkentéséből származó megtakarítást a MÁV-Volán csoport a bérminimumok növekedése miatt felmerülő bértorlódások kezelésére használja fel. 

2022. január 11. kedd, 09.03

Tovább folytatódott a vasúti járműpark korszerűsítése

A korábbi években megkezdett járműkorszerűsítési program 2021-ben is folytatódott. Az elmúlt 10 évben a jelenlegi fenntartásba bevont járműállomány már 52 százaléka esett át valamilyen szintű komfortjavításon, felújításon.

2022. január 7. péntek, 08.35

Február 5-én kezdődik a tavaszi gyermekvasutas tanfolyam

Február 5-én indul a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút tavaszi tanfolyama, amelyre a 4., 5. és 6. osztályosok már regisztrálhatnak a Gyermekvasút weboldalán keresztül. A négyhónapos képzést követően a gyerekek júniusban tesznek vizsgát. Az érdeklődők még a tanfolyam kezdete előtt betekinthetnek a gyermekvasutasok feladataiba: január 30-án vasárnap Széchenyihegy állomáson nyílt nappal várják a családokat.

2022. január 6. csütörtök, 14.28

Sűríti a tram-train járatokat a vasúttársaság

Január 10-étől hétköznaponként a hivatásforgalom szempontjából fontos reggeli és délutáni időszakokban 7 plusz járattal bővül a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tram-train menetrendje. Csütörtök éjszakától vasárnap hajnalig éjjel is óránként fognak járni a vasútvillamosok. A járatok április 15-ig ingyenesen vehetők igénybe. 

2022. január 5. szerda, 15.24

Vásárolj Tokaj és Sárospatak körzetében Volánbusz-bérletet a vasúti jegypénztárakban és a jegyautomatákból!

A MÁV-Volán-csoport folyamatos fejlesztéseivel arra törekszik, hogy utasai számára jobb szolgáltatást nyújtson, többek között egyszerűbbé és gyorsabbá tegye a jegy- és bérletvásárlást. Többek között a Tokaj és Sárospatak vonzáskörzetében közlekedő autóbuszjáratokra szóló viszonylati bérletek is megvásárolhatók a MÁV-START jegypénztáraiban és automatáiból. A decemberi dolgozó- és tanulóbérleteket január 5. helyett 7-ig fogadják el a vonatokon és a helyközi buszjáratokon, ezért érdemes a napokban előre megváltani a következő hónapra szóló bérleteket.

2021. december 30. csütörtök, 11.23

Már mindegyik kör-IC járatban utazhatunk az IC+ prémium fülkéjében

Már tíz új IC+ 1. és prémium osztályú kocsival utazhatunk a kör-IC, valamint a Záhony – Nyíregyháza – Budapest és a Sátoraljaújhely – Miskolc – Budapest vonalak egyes IC járatain. A megrendelt 35 kocsi gyártása folyamatosan zajlik, tervezetten jövő év közepére mindegyik forgalomba állhat.

Oldalak