Hírfolyam

Ha csak a cégcsoport adott cégének híreire kíváncsi, válasszon céget.
2023. szeptember 28. csütörtök, 15.35

Több mint egytucat járművel bővül a magyar vasúttársaság által használt mozdonyflotta

A folyamatosan növekvő utasforgalom jobb kiszolgálása érdekében 15 darab kiváló műszaki állapotú, használt ES64 U2 V7 típusú kétáramrendszerű, nagyteljesítményű, ETCS vonatbefolyásoló járműfedélzeti berendezéssel is felszerelt mozdonyt bérel a MÁV-VOLÁN-csoport. A mozdonyok október második felétől állnak szolgálatba a belföldi InterCity és a Bécsbe közlekedő EuroCity viszonylatokban. Az új mozdonyok segítségével javítható a pontosság, stabilabbá, kiszámíthatóbbá válik a vonatközlekedés. 

2023. szeptember 28. csütörtök, 12.15

Megkezdődött a zajvédőfalak építése a Szeged–Röszke vasútvonalon

Budapest, 2023. szeptember 28. – Folyamatosan halad Szeged-Rendező és Röszke országhatár közötti vasútvonal átépítése. A kivitelezés részeként elkezdődtek a zajvédőfalak alapozási, betonozási munkálatai is.

2023. szeptember 27. szerda, 19.37

Rekordlétszám a MÁV-VOLÁN-csoport pályaorientációs Nyílt napján

Budapest, 2023. szeptember 27.– Közel 1500 diák látogatott el szeptember 27-én a Magyar Vasúttörténeti Park Orient csarnokába, a MÁV-VOLÁN-csoport hatodik alkalommal megrendezett Nyílt napjára. A pályaorientációs rendezvényt Lepsényi István, a MÁV elnöke nyitotta meg. Az esemény célja a vállalatcsoport sokszínű tevékenységének és szakmáinak interaktív megismertetése, elsősorban középiskolában tanuló és pályaválasztás előtt álló felső tagozatos diákokkal, de várták az érdeklődő egyetemistákat is.

2023. szeptember 26. kedd, 17.28

Ülésezett a MÁV-VOLÁN-csoport Csoportszintű Érdekegyeztető Tanácsa

Köszönet a munkavállalóknak a helytállásért

2023. szeptember 26-án ülésezett a MÁV-VOLÁN-csoport Csoportszintű Érdekegyeztető Tanácsa (CSÉT). Az érdekegyeztető tárgyaláson az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) képviseletében dr. Bartal Tamás, közbeszerzésekért, társaságfelügyeletért és vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár, a vállalatcsoport társaságainak elsőszámú vezetői, valamint a kollektív szerződés kötésre jogosult szakszervezetek képviselői vettek részt. A munkáltatói és munkavállalói oldal képviselői a tárgyalás során lefektették a következő évre vonatkozó bértárgyalások alapjait.

2023. szeptember 23. szombat, 10.47

MÁV-VOLÁN-csoport Nyílt nap

Budapest, 2023. szeptember 23. - 2023. szeptember 27-én hatodik alkalommal rendezi meg a MÁV-VOLÁN-csoport a pályaorientációs Nyílt napot a Magyar Vasúttörténeti Parkban. Az esemény célja a vállalatcsoport sokszínű tevékenységének és szakmáinak interaktív megismertetése, elsősorban középiskolában tanuló és pályaválasztás előtt álló felső tagozatos diákokkal, de az érdeklődő egyetemisták előtt is nyitva állnak a rendezvény kapui.

2023. szeptember 22. péntek, 18.23

Megkezdődtek az őszi átadások a Magyar Falu Program keretében

Budapest, 2023. szeptember 22. A Magyar Falu Program keretében megújult Csömödér-Páka vasútállomás felvételi épülete és környezete, amelynek átadása az első a kistelepülések fejlesztését célzó kormányzati program őszi átadásainak sorában. A MÁV projektben megújult felvételi épületek az eredeti arculat visszaállítása mellett korszerű és kényelmes körülményeket nyújtanak az utazóközönség számára.

2023. szeptember 22. péntek, 15.06

Köszönet az utasoknak: a vártnál gyorsabban kialakult a győri fővonal ideiglenes közlekedési rendje, megkezdődött a felkészülés a felújítás második ütemére, a teljes vágányzárra

Budapest, 2023. szeptember 21. Az utazóközönség megértésének és együttműködésének köszönhetően a vágányfelújítással érintett győri fővonalon néhány nap alatt kialakult a közlekedés új rendje, gyakorlata. 

Az utasok rugalmassága mellett a MÁV és a Volánbusz szoros koordinációjának köszönhetően már a munkálatok harmadik napjára kiszámíthatóbbá vált a vonatforgalom és a buszpótlás, miközben a vágányfelújításon dolgozó gépek, berendezések is ütemterv szerint haladnak.

Ez azért is fontos, mert a pályafelújítás első ütemét követően, október 27-től három héten át immár mindkét vágányon szünetelni fog a vasúti forgalom, azaz sor kerül az 1-es fővonal teljes kizárására Biatorbágy és Szárliget között.

Mindez természetesen a mostaninál is több változást hoz az utazásokban, ezért a közlekedési rend kidolgozását már elkezdték a szakemberek. A vasúttársaság várhatóan az ütemkezdet előtt két héttel közzéteszi az első fázis tapasztalataira is építő menetrendeket és kialakítja a tájékozódást segítő térképeket, utazási ismertetőket.

2023. szeptember 22. péntek, 08.41

Megújult formában várja látogóit a Vasúttörténeti Park egyik legnépszerűbb eseménye LokoPiknik és Kerti Vasutak Találkozója

Idén sem maradhat el a már hagyományosnak mondható Kerti Vasutak Találkozója a Vasúttörténeti Parkban, mely most bővített programmal és tartalommal kerül megrendezésre. Az idén 17 éves programsorozat szeptember 23-24-én látogatható, és ezúttal még színesebb programkínálattal készülnek a szervezők.

2023. szeptember 21. csütörtök, 05.07

Ötvenszázalékos utazási kedvezmény a budapesti Szuperkoncertre

A MÁV-START, a GYSEV és a Volánbusz a szeptember 23-i fővárosi Szuperkoncertre utazóknak 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásról bármely budapesti állomásra és megállóhelyre.

2023. szeptember 20. szerda, 12.10

Vonattal, busszal a Balaton Wine & Gourmet fesztiválra

Budapest, 2023. szeptember 20. – Szeptember 21-24. között rendezik meg Veszprémben a Balaton Wine & Gourmet fesztivált. A MÁV-VOLÁN-csoport Veszprém-Balaton 2023 EKF jegyével ezúttal is kedvezményesen utazhatunk, illetve érdemes igénybe venni a Volánbusz éjszakai autóbusz-járatait is.

Oldalak