Hírfolyam

Ha csak a cégcsoport adott cégének híreire kíváncsi, válasszon céget.
2022. május 26. csütörtök, 20.17

Gyereknap a Vasúttörténeti Parkban

Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program

Két év kihagyással idén újra megrendezik a Gyereknapot a Vasúttörténeti Parkban. Május végén, kétnapos eseményen a program még színesebb lesz, a szervezés során pedig nagyobb hangsúlyt kapott a fenntarthatóság is. 2019 óta övezi várakozás az egyik legnépszerűbb gyereknapi program megrendezését. Idén május 28-29-én, egész hétvégén végre ismét minden a gyerekekről fog szólni a Vasúttörténeti Parkban. A program ezúttal is színes lesz: koncertek, bábelőadások, interaktív programok, közlekedésbiztonsági bemutatók és edukációs játékok várják a családokat.

2022. május 26. csütörtök, 07.15

Gyermeknap a Gyermekvasúton

Programajánló a hétvégére

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasút színes programokkal várja a családokat vasárnap a hűvösvölgyi végállomáson.

2022. május 25. szerda, 09.00

Éjszakai utazás az Adriára – közvetlen vonattal Budapest és Split között

Ezen a nyáron is elindul a tengerpartra, Splitbe a MÁV-START közvetlen éjszakai járata, az Adria InterCity. Június 10-étől szeptember 24-éig a főszezonban heti 3 alkalommal, az elő- és utószezonban heti 2 alkalommal légkondicionált, csendes futású, fekvőhelyes és hálókocsikkal közlekedő vonat a város központjába érkezik, az óváros és a kikötő közvetlen szomszédságába.

2022. május 16. hétfő, 11.17

Hamarosan megkezdődhet a V0 vasútvonal nyomvonalsávjának környezeti vizsgálata

V0 logó

A V0 teherforgalmi vasútvonal nyomvonalára vonatkozóan szükséges az élővilág előzetes felmérése és környezeti hatástanulmány készítése, valamint az új vasúti nyomvonal környezetvédelmi engedélyének megszerzése. Ezeknek a feladatoknak az elvégzésére írt ki uniós közbeszerzési eljárást a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület.

2022. május 13. péntek, 11.16

Európában egyedülálló vágányépítő géplánc dolgozik a Szeged-Röszke vonal felújításán

210 tonnás, SMD-80-as típusú vágányépítő és átépítő géplánc állt munkába május 9-től a Szeged-Röszke vonalon. A 13 kilométernyi pálya felújítását hatékonyabbá és gyorsabbá tevő munkagép műszakonként akár 1,5-2 kilométernyi vágányt képes átépíteni. A tervek szerint a vágányok, váltók és a szükséges építmények elkészültét követően, augusztus elejétől már megindulhat a tehervonatok közlekedése Szeged, Röszke és Szabadka között, hogy kerülőutat biztosítsanak a Budapest-Kelebia vonal felújításához szükséges vágányzár idejére. A személyszállítás a teljes korszerűsítés végeztével, várhatóan 2023 őszén indulhat újra.

2022. május 12. csütörtök, 13.29

Május 16-án minőségibb szolgáltatásokkal és még több vonattal startol a balatoni előszezon

Az utazási kedv tavaszi élénkülésével egyre többen vágynak feltöltődni, kikapcsolódni vagy kirándulni a Balatonnál. Számukra nyújt színvonalasabb, kényelmesebb eljutást a MÁV-START azáltal, hogy már a vakáció előtt egy hónappal, május 16-tól sűríti hazánk legnagyobb tavához irányuló vonatforgalmat, valamint modernebb és komfortosabb járműveket indít ezen úticélok felé. A Volánbusz csaknem ötven új autóbuszt állított forgalomba tavaly óta a balatoni és a tó környéki viszonylatokon. A közlekedési társaságok fejlesztései lehetővé teszik, hogy a magyar tengerhez utazók közül minél többen a versenyképes és környezetbarát vasúti és buszos utazást válasszák.

2022. május 10. kedd, 08.00

Már közel 400 automata az utasok szolgálatában

Teljesen megújult a jegy- és bérletkiadó automaták (JKA) háttere, egységes rendszer szolgálja ki az összes készüléket, amely a többi értékesítési csatorna motorjaként is szolgál. A 170 megújult készülék mellé újonnan telepített 220 JKA-val május elejére megduplázódott a MÁV-START által telepített automaták száma. Ezeknek köszönhetően évente több millió utas juthat az eddigieknél is kényelmesebben menetjegyéhez, illetve bérletéhez a vonatos és buszos ajánlatokat is tartalmazó kínálatból.

2022. május 3. kedd, 10.41

Mozdonyvezetők nyílt levele az autósokhoz

2022. május 2. hétfő, 09.36

Közös adatbázisba kerülnek a MÁV-Volán-csoport járművein elhagyott tárgyak

Május 2-ától közös adatbázisba kerülnek a MÁV-Volán-csoport vonatain és autóbuszain elhagyott tárgyak, amelyek tulajdonosai az éjjel-nappal elérhető MÁVDIREKT-nél érdeklődhetnek.

Oldalak