Hírfolyam

Ha csak a cégcsoport adott cégének híreire kíváncsi, válasszon céget.
2024. július 13. szombat, 07.33

Folytatják a vízosztást a vasútállomásokon, pályaudvarokon, autóbusz-állomásokon

Budapest, 2024. július 13. – A harmadfokú hőségriasztás meghosszabbítására tekintettel július 18-ig a MÁV-START naponta 10 és 17 óra között palackozott vizet oszt a budapesti főpályaudvarokon a peronoknál, és a nagyobb vidéki vasútállomásokon az utascentrumnál és az ügyfélszolgálatokon. A Volánbusz munkanapokon 12 és 14 óra között a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyek nagyobb forgalmú buszállomásain oszt ásványvizet az utasoknak. A MÁV-VOLÁN-csoport a vizet a készlet erejéig tudja biztosítani. Kérjük utasainkat, elegendő mennyiségű ivóvízzel vagy szomjoltó folyadékkal induljanak útra.

2024. július 12. péntek, 16.03

A vasúti járműveket és a pályát sem kíméli az extrém hőség

Utazás előtt fontos tájékozódni a menetrendről, az esetleges fennakadásokról

Budapest, 2024. július 12. – A napok óta tartó extrém hőség a hétvégén és várhatóan a jövő hét első felében is kitart. A huzamos idejű magas hőhatás nem kíméli a többnyire túlkoros vasúti járműveket és berendezéseket sem, amelyek ilyenkor könnyebben és gyakrabban meghibásodhatnak.

A MÁV-VOLÁN-csoport minden tőle telhetőt elkövet azért, hogy kezelje a forróság okozta problémákat: fenntartsa a vasúti közlekedés folyamatosságát és biztosítsa a megfelelő körülményeket az utazáshoz. A MÁV-VOLÁN-csoport ezért több tanáccsal, illetve kéréssel is fordul az utazóközönséghez.

2024. július 12. péntek, 13.41

A MÁV-VOLÁN-csoport legnagyobb közös ünnepén 225 vasúti és autóbuszos tisztet avattak

Budapest, 2024. július 12. – Idén 74. alkalommal tartották meg a Vasutasnapot, amely fontos szimbóluma a társaság iránti elkötelezettségnek és hűségnek, egyben immár a MÁV-VOLÁN-csoport legnagyobb közös ünnepe. A Vasutasnap egyik kiemelt programja a Tisztavatás és a MÁV-VOLÁN-csoport első számú vezetői által adományozott magasabb szintű kitüntetések átadása. A Magyar Vasúttörténeti Parkban rendezett eseményen idén 225 tisztet avattak, és 171-en kaptak elismerést.

2024. július 9. kedd, 11.36

Centenáriumi gőzmozdonyünnep a Vasúttörténeti Parkban

Budapest, 2024. július 9. –  Az ikonikus 424-es gőzmozdony 100. születésnapját ünneplik július 14-én a Vasúttörténeti Parkban. A centenáriumi rendezvényt mozdonyparádéval, kiállítással és koncerttel teszik különlegessé a szervezők.

2024. július 7. vasárnap, 07.09

Vasárnaptól vízosztás a vasútállomásokon, pályaudvarokon, hétfőtől pedig az autóbusz-állomásokon is

Budapest, 2024. július 7. - A harmadfokú hőségriasztás ideje alatt július 7-től 12-ig, péntekig a MÁV-START naponta 10 és 17 óra között palackozott vizet oszt a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon. A Volánbusz munkanapokon 12 és 14 óra között a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyek nagyobb forgalmú buszállomásain oszt ásványvizet az utasoknak. A MÁV-VOLÁN-csoport a vizet a készlet erejéig tudja biztosítani. Kérjük utasainkat, elegendő mennyiségű ivóvízzel vagy szomjoltó folyadékkal induljanak útra.

2024. július 6. szombat, 21.46

Budapesti Nyilatkozatot fogadtak el a CER hétvégi csúcstalálkozójának résztvevői

Budapest, 2024. július 6. - A vasútfinanszírozás volt a kétnapos csúcstalálkozó fókuszában, melyet Budapesten rendezett a MÁV az európai vasutakat tömörítő Európai Vasúti és Infrastruktúra Társaságok Közössége (CER) felső vezetőinek részvételével.

Budapesti Nyilatkozat elfogadásával zárult a július 5-6. között megrendezett CER csúcstalálkozó. A pénteki napon első ízben Magyarországon ülésezett a CER Vezető Bizottsága, a szombati nap pedig az európai vasúti vezérigazgatók csúcstalálkozójával telt. A kétnapos eseményt a július 1-jével elkezdődött magyar EU elnökség egyik hivatalos programjaként  rendezték meg.

2024. július 6. szombat, 08.45

Gyermekvasutasok nyári szolgálatban a balatonfenyvesi kisvasúton

Balatonfenyves, 2024. július 6. - A balatonfenyvesi kisvasút az év minden napján közlekedik, de a nyári hónapokban a balatoni turisztikai szezonban egyre többen próbálják ki a zakatolást a Nagyberek varázslatos tájait bejáró kisvonatokkal. Ezt országbérlettel, Somogy vármegyebérlettel, ezek napijegyváltozataival, valamint Balaton24 napijeggyel is megtehetik. A vakáció ideje alatt hétvégenként a budapesti Gyermekvasútról érkező és itt szolgálatot teljesítő ifjú vasutasokkal is találkozhatnak az utasok.

2024. július 4. csütörtök, 14.20

Fekete héttel zárult a június a vasúton

Budapest, 2024. július 4.  – Tovább romlott a baleseti statisztika a MÁV hálózatán: a mai napig 36 baleset történt vasúti átjáróban a KRESZ megszegése vagy figyelmetlenség miatt, 7 esettel több, mint az elmúlt év azonos időszakában. Csak június utolsó hetében 5 baleset történt, amelyek közül az egyik három emberéletet követelt. A balesetek megelőzése érdekében a nyári időszakban a MÁV idén is vasútbiztonsági kitelepülésekkel erősíti figyelemfelkeltő kampányát a Balaton mentén és a Velencei-tónál.

2024. június 30. vasárnap, 07.41

Utazzon kedvezményesen a Balaton24 napijeggyel a tó körül idén nyáron is

Budapest, 2024. június 30. Véget ért az iskola, tombol a nyári szünet, sokan utaznak a Balatonra, hogy ott vakációzzanak. A Balaton24, a MÁV-VOLÁN-csoport évek óta népszerű napijegye továbbra is elérhető, és igen kedvezményes utazási lehetőséget nyújt azoknak, akik szívesen kirándulnak a tóparti üdülésük alatt. Egy 24 óráig érvényes jegy megvásárlásával gond nélkül utazhatunk a partmenti települések között vonattal és a Volánbusz helyközi járataival, sőt még a balatonfenyvesi kisvasúton is.

2024. június 29. szombat, 07.07

Népszerű az Utasellátó a balatoni járatokon is, közel 10 ezer vásárlás az első egy hónapban

Budapest, 2024. június 29. A nyár a MÁV-START Utasellátó szervezeténél is maximális fordulatszámon pörög, immár öt éve, hogy a balatoni vonatokra is visszatért a fedélzeti vendéglátás. Jól mutatja a szolgáltatás népszerűségét, hogy az elmúlt egy hónap alatt közel 10 ezren fogyasztottak ételt, italt a Balaton InterCitykben. Az előszezoni napi 16 Balatoni Intercity mellé, a főszezonban már a Kék Hullám InterCityken is van fedélzeti utasellátás az északi parton, így összesen már 32 járat közlekedik mindennap a Balatonra fedélzeti vendéglátással.

Oldalak