Hírfolyam

Ha csak a cégcsoport adott cégének híreire kíváncsi, válasszon céget.
2016. szeptember 21. szerda, 15.35

A MÁV-csoport bemutatta a magyar vasúti járműgyártás legújabb vívmányát

Az FMK-008 jelzésű, sajátgyártású mérővonat síndiagnosztikai mérést végez majd
2016. szeptember 21. szerda, 11.54

Új géppel bővül a MÁV leányvállalata

2016. szeptember 20. kedd, 16.13

A vasút megérkezett a digitális korszakba

Kedden megnyitott minden idők legnagyobb vasútijármű- és közlekedéstechnikai kiállítása a berlini vásárvárosban. Az ünnepélyes eseményen megjelent többek között Alexander Dobrindt közlekedésért és digitális infrastruktúráért felelős szövetségi miniszter és Violeta Bulc, az Európai Unió közlekedésért felelős biztosa is. Jelenlétükben került sor kora délután a világ vasúti vezetőinek idei csúcstalálkozójára. Az eseményen részt vett Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

2016. szeptember 20. kedd, 06.21

Még be sem mutatták, máris tarol Berlinben a MÁV legújabb járműve

Miközben Berlin minden idők legnagyobb vasúti szakkiállítására készül, a CER Vezető Bizottsága – amelynek több mint négy éve tagja Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója – javaslatot tett a megüresedett elnöki pozíció betöltésére. Hétfő délután az Európai Vasúti és Infrastruktúra Társaságok Közösségének (CER) közgyűlése Rüdiger Grubét, a Deutsche Bahn vezérigazgatóját meg is választotta a szervezet vezetőjének. Elődje, Christian Kern tavasszal az Osztrák Köztársaság kancellárja lett, ezért leköszönt az elnöki posztról.

2016. szeptember 19. hétfő, 15.00

Diplomás-utánpótlás program a MÁV-csoportnál

Szeptember elején elindult a MÁV-csoport pályakezdő diplomások részére meghirdetett idei orientációs gyakornoki programja: a munkaerő-piaci helyzet negatív tendenciái ellenére a MÁV-csoporttól 25, a GYSEV Zrt.-től 6 diplomás pályakezdő vesz részt a beilleszkedést segítő programon.

2016. szeptember 15. csütörtök, 17.16

A Balaton egyik legszebb vasútállomása lett a balatonszentgyörgyi

MÁV ZRT. ÁLLOMÁSFEJLESZTÉSI ÉS INTEGRÁLT

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT-FEJLESZTÉSI PROGRAM (KORMÁNYABLAKOK) PROJEKT

(IKOP-2.1.0-15-2016-00015)

Befejeződött az 1895-ben épült balatonszentgyörgyi vasútállomás műemlékvédelmi szempontok szerinti teljes felújítása. A beruházást a MÁV az állomásfejlesztési program keretében döntő részt uniós forrásból hajtotta végre. A rekonstrukció részleteit, a projekt eredményeit Pál László, a MÁV Zrt. általános vezérigazgató-helyettese, Peresztegi Imre, a ZÁÉV Építőipari Zrt. vezérigazgatója, valamint Farkas László Nándor, Balatonszentgyörgy polgármestere mutatta be.

2016. szeptember 15. csütörtök, 10.49

Szeptemberben Budapest és Vác között ellenőriz kiemelten a MÁV-START

Szeptemberben a Budapest–Szob vasútvonalon folytatódik a MÁV-START fokozott fedélzeti jegyellenőrzési akciója. A menetjegyváltás ilyen jellegű ösztönzése eddig is sikeres volt, a kiemelt kontroll – többek közt a Budapest–Veresegyház–Vác, Budapest–Pusztaszabolcs, Budapest–Monor vonalakon – bevétel-emelkedést hozott.

2016. szeptember 13. kedd, 14.38

Október 1-jén kezdődik az őszi gyermekvasutas tanfolyam

Még lehet regisztrálni a Gyermekvasút honlapján

Október 1-jén indul a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút őszi tanfolyama, amelyre az érdeklődő iskolások már regisztrálhatnak a www.gyermekvasut.hu weboldalon keresztül. A négyhónapos képzést követően a gyerekek február közepén állhatnak először szolgálatba.

2016. szeptember 8. csütörtök, 10.24

Vonattal a RepTárra!

Félárú vasúti utazási lehetőség a szolnoki repülőmúzeumba

50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a MÁV-START a szeptember elejétől december 31-ig tartó RepTár Szolnoki Repülőmúzeum kiállításra utazóknak. A kedvezmény bármely belföldi állomásról igénybe vehető Szolnokra.

2016. szeptember 7. szerda, 10.32

Visszakapja az IC kocsikat Békéscsaba

Közösen népszerűsíti a vasúti közlekedést a MÁV-START és a megyeszékhely önkormányzata

Szeptember 17-től a helyiek kezdeményezésére három pár, IC kocsit is továbbító belföldi vonatot állít forgalomba a MÁV-START a Budapest–Békéscsaba–Lőkösháza vonalon. Így a meglévő nyolc nemzetközi InterCity és EuroNight járattal együtt összesen tizennégy magasabb minőségi szolgáltatást nyújtó vonatot vehetnek igénybe az utasok. Az utasszám növelése érdekében Békéscsaba önkormányzata részt vesz a vasúti közlekedés népszerűsítésében.

Oldalak