Hírfolyam

Ha csak a cégcsoport adott cégének híreire kíváncsi, válasszon céget.
2023. március 27. hétfő, 14.45

Utazzon vonattal féláron a 41. CONSTRUMA szakkiállításra

A 41. CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállítást 2023. március 29. és április 2. között rendezik a HUNGEXPO területén. A MÁV-START és a GYSEV az eseményre utazók részére 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásról  a Budapest-Keleti, Budapest-Nyugati, Budapest-Déli, Zugló, Kőbánya-Kispest, Kőbánya alsó, Kőbánya felső és Budapest Kelenföld állomásra.

2023. március 24. péntek, 15.27

Informatikai Innovációs Díjban részesült a MÁV-START és a MÁV Szolgáltató Központ

Budapest, 2023. március 24. – A 31. Magyar Innovációs Nagydíjon informatikai innovációs díjjal jutalmazták a MÁV-START-ot és a MÁV Szolgáltató Központot a START Europa nemzetközi jegyértékesítési rendszer digitális átalakításáért. Az elismerést Mosóczi László, a MÁV-START vezérigazgatója és Garamvölgyi Erzsébet, a MÁV Szolgáltató Központ stratégiai projektvezetője vette át ma az Országházban, az Innováció 2023 rendezvény keretén belül tartott átadási ünnepségen.

2023. március 23. csütörtök, 17.07

Budapest adott otthont az UIC Európai Vezető Bizottsági ülésének

Budapest, 2023. március 23. – A MÁV rendezte meg Budapesten 2023. március 23-án az Európai Vasútegylet (UIC) európai régiójának vezető bizottsági értekezletét (EMC). A találkozón az UIC tagvasútjainak vezetői áttekintették a régió 2022-23. évi stratégiailag fontos területeit, különös tekintettel a kombinált fuvarozás, a digitális árufuvarozási platform, a fenntarthatóság és az alternatív vontatási energiák területén végzett kutatások témáira.

2023. március 18. szombat, 09.21

Április 2-től több vonalon kisebb mértékben változik a menetrend

Tavaly decemberben a vasútvonalak mintegy harmadát érintő, a korábbiaknál utasközpontúbb, a fejlesztéseket jobban kihasználó menetrend lépett életbe a MÁV-Volán-csoport hálózatán. A szokásos év közbeni menetrendmódosítástól, április 2-től a lakossági, társadalmi igényeket, visszajelzéseket figyelembe véve a korábbinál még jobban alkalmazkodik a közösségi közlekedés a munkába, iskolába járási, hazautazási, illetve az átszállási szokásokhoz.

2023. március 14. kedd, 13.10

Ütemterv szerint halad Veszprém vasútállomás felújítása

Az Európa Kulturális Fővárosa programhoz kapcsolódva újítja fel a vasúttársaság Veszprém vasútállomást. A kivitelezés keretében a teljes pénztárcsarnok is megújul, most mérföldkőhöz érkeztek ennek munkálatai, emiatt március 16-tól a jegyértékesítés ideiglenesen a középperonra vezető lépcső mellett kihelyezett pénztárbuszba költözik. A jegyértékesítés a korábban megszokott nyitvatartás szerint továbbra is elérhető lesz, a pénztár várhatóan június végén költözik vissza a megújult utascsarnokba.

2023. március 13. hétfő, 16.26

„Gyermekvasút nyomában – 20 km” nappali teljesítménytúra

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton március 15-én tartják a hagyományos „Gyermekvasút nyomában” 20 kilométeres nappali teljesítménytúrát. A tavasszal megnövekvő kirándulóforgalom miatt az ünnepnaptól kezdve hétvégenként a vonatok már sűrűbben, 40-50 percenként indulnak a végállomásokról.

2023. március 13. hétfő, 14.03

Akár egyhónapos ingyen vonatozás Európa-szerte a 18 éves fiatalok számára

Azok a fiatal felnőttek, akik ebben a tanévben töltik be a 18. életévüket és szeretnék bejárni Európát, 2023. március 15-én déltől két hétig újra regisztrálhatnak az ingyenes, Európa 32 országába érvényes Interrail vonatbérletre. Az ingyenes utazási lehetőség remek alkalom felfedezni Európa országait, a nyelvtudás fejlesztésére és új barátok megismerésére.

2023. március 10. péntek, 12.23

Március 11-étől újra jár a Tisza-tó expressz – Kerékpárra fel!

Tavaly 1,2 millió kerékpáros utazott vonattal

A fővárost a Tisza-tóval összekötő Tisza-tó expressz közvetlen járatként március 11-től május 21-ig és szeptember 2-ától novemberig hétvégén és ünnepnapokon; május 22-étől nyár végéig pedig naponta közlekedik a Keleti pályaudvarról, Tiszafüredet érintve Balmazújvárosig. A fejlesztéseknek köszönhetően 2022-ben csaknem 1,2 millióan szállítottak kerékpárt vasúton a MÁV-START teljes hálózatán, ez 18 százalékkal haladta meg a 2021-es biciklis forgalmat. A MÁV-Volán-csoport leányvállalatainak egyre több járművén van lehetőség a bicikliszállításra, már nem csupán vonaton, hanem néhány távolsági buszjáraton is.  Az elmúlt években  intenzíven növekvő igényekhez igazodva, a vasúttársaság honlapján számos hazai kerékpárszállítási lehetőséghez érhető el ajánló és segítő leírás az utazások megtervezéséhez. 

2023. március 2. csütörtök, 13.12

Uniós színtéren mutatták be a fenntartható turizmusról szóló magyar esszét

"A vasúti szektor fellendítheti a fenntartható turizmust azzal, hogy vonzó jegy- és utazási ajánlatokat kínál" - hangsúlyozta dr. Pafféri Zoltán, a MÁV elnök-vezérigazgatója azon a brüsszeli rendezvényen, ahol „A vasút és a fenntartható turizmus” címmel bemutatta közös tanulmányát dr. habil. Remenyik Bulcsú egyetemi docenssel, a Tokaj-Hegyalja Egyetem tanszékvezetőjével. Az Európai Vasúti és Infrastruktúra Társaságok Közössége (CER) kezdeményezésére indult sorozat keretében kiadott esszét európai parlamenti képviselők és az Európai Bizottság delegáltjainak jelenlétében prezentálták Brüsszelben.

Oldalak