Hírfolyam

Ha csak a cégcsoport adott cégének híreire kíváncsi, válasszon céget.
2023. május 31. szerda, 08.20

Több balatoni vonatra már számozás alapján, kocsiábrán megjelölve lehet ülőhelyet választani

Már elérhető a MÁV-START úgynevezett grafikus helyfoglalási rendszere, amely vasúti kocsik ülőhely-elrendezését mutató sematikus ábrák segítségével teszi lehetővé az utasok számára a megfelelő ülőhely kiválasztását és lefoglalását. Egyelőre tesztjelleggel, kizárólag a balatoni előszezonban helyfoglalási kötelezettséggel közlekedő 18 járat – a Balaton InterCity-k és a Jégmadár expresszvonatok – esetében vehető igénybe a továbbfejlesztett helyfoglalási rendszer, amely mozi vagy színházi ülésrendhez hasonló módon támogatja az ülőhely kiválasztását a vonatokra. A vasúttársaság a tervei szerint a fejlesztést fokozatosan kiterjeszti további vonatokra is.

2023. május 27. szombat, 05.59

A Budapest és Split közötti nyári Adria InterCity-re érdemes előre megváltani a menetjegyeket

Budapest-Split, 2023. május 27. – Április elejétől már elővételben megválthatók a jegyek a Budapestet a horvát tengerparton fekvő Splittel összekötő Adria InterCity-re, amelyet tavaly a The Guardian beválogatott Európa 10 legjobb vasúti élményutazása közé. A MÁV-START az érdeklődőknek részletes bemutatót állított össze, amely a MÁV honlapján érhető el. Az egyik legnépszerűbb nemzetközi IC idén június 9-től szeptember 30-ig heti 3 alkalommal közlekedik fekvőhelyes, háló- és étkezőkocsival, a webolalon ezek mellett az eltérő méretű és komfortfokozatú fülkéket, valamint a szolgáltatásokat is bemutatják. A jegyárakon kívül a jegyvásárlásban is segítséget kapnak a horvátországi nyaralást tervezők.

2023. május 26. péntek, 17.03

Megújult a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert melletti vasúti átjáró

Keszthely, 2023. május 26. - Egy vasúti átjáró fejlesztése nagymértékben hozzájárul a közlekedésbiztonsághoz - mondta az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára pénteken Keszthelyen, az új, fény- és félsorompóval ellátott vasúti átjáró átadóján.

2023. május 26. péntek, 15.08

Gyermeknapi programok a MÁV-Volán-csoportnál

Budapest, 2023. május 26.Vasárnap újra itt a gyermeknap, ennek örömére számos programmal, meglepetéssel és online foglalkoztatóval készült a MÁV-Volán-csoport. Érdemes családostul ellátogatni május 28-án a Gyermekvasútra, a Balatonfenyvesi kisvasútra, a Vasúttörténeti Parkba vagy MÁV-START Utasellátó bisztrókocsikon utazni a Balatonra. A vasúttársaság oldalán színezők és mesekönyv vár a kicsikre, továbbá Volánbusz-videók és foglalkoztató füzetek is elérhetőek, amik segítségével a gyerekek játszva ismerhetik meg a biztonságos, meggondolt, szabályszerű és kulturált közlekedés szabályait.

2023. május 25. csütörtök, 08.14

Gyermeknap a Gyermekvasúton

Vasárnap a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút színes programokkal várja a családokat a hűvösvölgyi végállomáson.

2023. május 24. szerda, 19.41

Megújult az állomásépület Balatonmáriafürdőn

A MÁV beruházásában megújult Balatonmáriafürdő vasútállomás felvételi épülete, ahol többek között modern, kulturált váróterem, korszerű pénztár és új mosdó fogadja az utasokat. Akadálymentes rámpa is épült a mozgáskorlátozottak közlekedésének elősegítése érdekében. Tavaly májustól szeptemberig közel hárommillió ember utazott vonattal a Balatonra, idén még nagyobb forgalomra számít a vasúttársaság. A balatoni előszezoni menetrend kezdetétől, május 15-től az eddiginél is sűrűbben közlekedő járatokkal lehet Balatonmáriafürdőre eljutni Budapestről és Dunántúli nagyvárosokból egyaránt, és nagyon jók az autóbuszos átszállási lehetőségek is. Az új vármegye- és országbérlet váltók számára is kedvezőek a vasúti utazási lehetőségek a Balatonhoz.

2023. május 24. szerda, 14.19

Újra elérhető a Tokaji Borongoló napijegy és ismét jár a Tokajbusz

 

Budapest, 2023. május 24.  – Május 24-től ismét elérhetővé válik a MÁV-START és a Volánbusz közös jegyterméke, a Tokaji Borongoló napijegy. A MÁV–Volán-csoport a borvidékre utazóknak nyújt kedvezményes lehetőséget az egy, illetve három napra megváltható, a tokaji borvidék térségének helyközi buszaira és vonataira érvényes jeggyel. Továbbá idén is összehangolt járatokkal segítik a közlekedést, és a Volánbusz Tokajbusz néven a vonatokhoz csatlakozó autóbuszjáratokat közlekedtet Tokaj térségében a nyári-őszi hétvégéken. A Tokajbusz-járatokon matricák hirdetik Tokaj városának 950 éves jubileumát.

2023. május 19. péntek, 09.33

Időutazás vasárnap a makói gyorssal

Budapest, 2023. május 19 - Különleges retró szerelvény közlekedik ezen a hétvégén vasárnap Szegedről Hódmezővásárhelyen át Makóra, illetve az alföldi városból az egykori közvetlen gyorsvonatok hangulatát idézve Budapestre. A szerelvényben első- és másodosztályú, illetve a 80-as, 90-es évek távolsági járataira jellemző fogásokat kínáló étkezőkocsi is közlekedik.

2023. május 18. csütörtök, 19.00

Elsőként Zalaegerszegen fogadják el a helyi közösségi közlekedésben a vármegye- és országbérleteket

Zalaegerszegen júliustól a helyi közlekedési járatokon is elfogadják a vármegye- és országbérleteteket, erről döntött a város képviselőtestülete a május 18-i közgyűlésen. Ezzel Zalaegerszeg lesz az első város, ahol az utazók nemcsak a helyközi Volánbusz járatokon, de a helyi buszokon is igénybe vehetik az újfajta bérleteket, vagyis a zalai megyeszékhelyen valósul meg először a teljes tarifaközösség Magyarországon.

2023. május 18. csütörtök, 09.20

Az új vármegye- és országbérletek előnyeit a Balatonhoz utazva is ki lehet használni

Hétfőn elkezdődött az előszezon

Május 15-től, a vakációt egy hónappal megelőzően már sűrűbben közlekednek vonatok a Balatonhoz, ezáltal széles kínálat biztosított a tóhoz utazók számára. A már több mint 330 ezer vármegye- és országbérlet tulajdonos érdeklődése az előszezoni menetrend bevezetésével tovább fokozódott a balatoni járatok igénybe vételével kapcsolatban. Noha az új díjtermékek elsősorban a vármegyéken belül, vagy a legalább két megyén át rendszeresen ingázók számára kínál új és versenyképes alternatívát. A főváros és a Balaton között a több, sűrű megállási rendű, jellemzően 1-2 óránként közlekedő InterRégió vonatokon kivétel nélkül érvényesek az országbérletek.

Az orszagberlet.hu weboldalon már külön Balaton menüpontban tájékozódhatnak az utasok az új bérletek igénybevételi lehetőségeiről, továbbá segítséget, javaslatokat kapnak, hogy azok előnyeit miként tudják kihasználni a tóhoz vagy annak partmenti települései között utazva.

Oldalak