Hírfolyam

Ha csak a cégcsoport adott cégének híreire kíváncsi, válasszon céget.
2024. június 18. kedd, 13.56

A vasút nyáron is veszélyes üzem! Vigyázzunk a gyerekekre!

A MÁV az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal közös balesetmegelőzési célú, iskolásoknak hirdetett gyermekrajz-pályázat eredményhirdetésén hívta fel a figyelmet a felnőttek felelősségére és azokra a veszélyekre, amelyek a gyermekeket, fiatalokat kiemelten érintik. Rövid időn belül második alkalommal fordult elő, hogy vasúti területen a szabályok megszegése miatt felnőtt kísérettel került életveszélyes helyzetbe gyermekcsoport.

2024. június 18. kedd, 07.26

Ma indul Splitbe az idei első Adria InterCity

A szeptember 30-ig közlekedő járatra óriási az érdeklődés

Budapest, 2024. június 18. – Kedden este startol Budapestről Splitbe az idei első Adria InterCity. Az első közel teltházzal közlekedik, de augusztus második feléig szinte mindegyik Adria InterCitynek magas a kihasználtsága. A fekvőhelyes kocsik esetében 85-90, a hálókocsiknál 70 százalék körüli a foglaltság a jelenlegi adatok alapján. Az elővételi jegyértékesítés tavaszi indulása óta a MÁV-START legnépszerűbb nemzetközi nyaralójáratára már 8300 jegy elfogyott, amely a tavalyi összes jegyeladás, azaz a közel 14 ezer jegy több mint felét teszi ki. Azoknak, akik a szeptember 30-ig közlekedő járattal jutnának el a horvát tengerpartra, leginkább az augusztus 20. utáni indulási napokat érdemes megcélozniuk, ezen időszakra még akár kedvezményes jegyeket is találnak.

2024. június 15. szombat, 09.18

A MÁV-VOLÁN-csoport 2024-ben 21 helyszínen várja az érdeklődőket a Múzeumok Éjszakáján

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves Fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban

Már csak egy hét és újra eljön a Múzeumok Éjszakája, június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat. A MÁV-VOLÁN-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, 19 településen, összesen 21 helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

2024. június 14. péntek, 11.05

A vakációval érkezik a MÁV-VOLÁN-csoport nyári menetrendje

Budapest, 2024. június 14. - A nyári tanítási szünet előtt öt héttel, május közepén elindult a MÁV-START előszezoni menetrendje; már ez idő alatt is gyakoribb vonatközlekedéssel, kerékpárszállítási lehetőségek bővítésével segítettük a Balaton megközelítését.

A turisztikai szezon felpörgésével együtt, azaz a vakáció kezdetével járatja csúcsra a balatoni forgalmat a MÁV-VOLÁN-csoport. Június 22-től, a főszezontól kezdődően ugyanis a jelenleginél is több vonatot, IC-kocsit és motorvonatot állítunk forgalomba, ezáltal még több férőhely áll majd az utasaink rendelkezésére, hogy megkönnyítsük, kényelmesebbé tegyük a strandolásra az utazásokat, a tóparti nyaralásokat. A népszerű turisztikai úti célokat sűrűbb közlekedéssel kiszolgáló menetrend szeptember 1-jéig lesz érvényben, azt követően pedig utószezoni menetrenddel nyújtjuk meg a nyarat az előszezonihoz hasonló kínálattal szeptember 22-ig.

2024. június 12. szerda, 16.48

Reagálás a Vasutasok Szakszervezetének közleményére

Budapest, 2024. június 12. - A szakszervezet közleményében írtakat határozottan cáfoljuk. 

2024. június 12. szerda, 14.26

Megérkezett EMMA!

Tesztüzemben elindult a MÁV-VOLÁN-csoport egységes utazástervezője

Budapest, 2024. június 12. –  A vármegye- és országbérletek bevezetése után újabb szolgáltatás révén válnak átélhetővé azok az előnyök, amelyek a vasúti és autóbuszos közszolgáltatások integrációjában rejlenek az utasok számára.

Az EMMA (Egységes Menetrend Magyarországon) néven induló rendszer az első olyan, integrált utazástervező platform Magyarországon, amellyel nemcsak a hazai vasúti és autóbuszos menetrendek válnak elérhetővé, hanem a járatok valós idejű adatai is, így mostantól bárki egyszerűen, gyorsan és megbízhatóan tervezheti meg utazását – akár vonattal, akár autóbusszal, vagy pedig ezek kombinációjával szeretne eljutni az úticéljába.

2024. június 11. kedd, 07.11

Vers a peronon: idén nyáron is magyar költők versei hallhatók a MÁV-VOLÁN-csoport állomásain

Budapest, 2024. június 11. Már hagyománynak tekinthető, hogy a nyári hónapokban magyar verseket van lehetőségünk meghallgatni a vasútállomásokon. Idén sincs ez másképp, 2024-ben újra visszatért a Vers a peronon program, a helyszínek köre pedig tovább bővült, hiszen a HÉV és a Volánbusz is csatlakozott a Balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesület kezdeményezéséhez. A MÁV-VOLÁN-csoport 69 állomásán összesen 38 vers hangzik el a következő hónapokban.

2024. június 8. szombat, 12.27

Gyermekvasutasokat avattak szombaton

Ma tartották a budapesti Gyermekvasúton a 2023/2024. tanévben tanfolyamot elvégző gyerekek avatási ünnepségét. A budai hegyekben kanyargó kisvasút idén jubileumát is ünnepli: 75 éve adták át a második vonalszakaszt, a szolgálatot a kezdetektől 10-14 éves kisvasutasok látják el.

155 ifjú gyermekvasutas sorakozott fel a fogadalomtételre Hűvösvölgyben.

2024. június 8. szombat, 07.03

Kánikula elől utazzunk Erdély és a Kárpátok hűvös hegyei közé

Budapest, 2024. június 8. – A nyáron is hűvös erdélyi hegyvidékeket vagy a különleges hangulatú román tengerpartot egyaránt érdemes felfedezni a MÁV-START nemzetközi vonataival. Brassó és Bukarest is három különböző útirányon, elérhető nappali és éjszakai vonatokkal. Észak-Erdély, Dél-Erdély, Székelyföld számos városa közvetlen vonatokkal, Konstanca, Mangalia környéke pedig egy átszállással elérhető.

2024. június 6. csütörtök, 13.45

Drasztikusan megnőtt idén a vasúti útátjárós balesetek száma

SÍN-TÉR címmel indul a MÁV edukációs sorozata 

Budapest, 2024. június 6.  A MÁV hálózatán a vasúti átjárós balesetek száma 2024-ben jelentősen megemelkedett. Idén eddig 30 vasúti átjárós baleset történt a KRESZ megszegése vagy a figyelmetlenség miatt, kilenc esettel több, mint a tavalyi év megegyező időszakában. A vasúttársaság a balesetek számának visszaszorítása érdekében edukációs filmekkel, a vonatokon és vágányvégi kijelzőkön figyelemfelkeltő üzenetekkel, a Pest vármegyei vasúti átjárókban pedig vészhelyzet esetén hasznos figyelmeztető táblák kihelyezésével erősíti vasútbiztonsági kampányát. A balesetmegelőzés terén végzett tevékenységéért a MÁV elnyerte „Az év közlekedésbiztonsági társadalmi felelősségvállalója 2024” címet.

Oldalak