Hírfolyam

Ha csak a cégcsoport adott cégének híreire kíváncsi, válasszon céget.
2016. július 20. szerda, 14.45

Arculati ötletpályázatot hirdetett a MÁV-START

Ősz elejéig várják a terveket az ügyfélterek esztétikusabbá, modernebbé tételére

Ötletpályázat útján frissítené a megújuló állomások belső tereinek arculatát a MÁV-START. A személyszállító vasúttársaság szeptember 7-ig várja a kreatív pályázók egyedi, dinamikus és fiatalos ötleteit a vasútállomási utasterek korszerűsítésére.

2016. július 11. hétfő, 15.39

Idén 66. alkalommal ünneplik hivatásukat országszerte a vasutasok

Mozdonyt avattak, miniszteri elismeréseket, szakmai kitüntetéseket adtak át a Vasutasnapon

Tiszteket avattak, kitüntetéseket adtak át a MÁV-csoport munkavállalóinak július 8-án, a 66. Vasutasnapon; zenés, sportos és családi programokkal ünnepelnek a vasutasok július 9-én, az úgynevezett Juliális rendezvényeken. Vállalati kitüntetéseket már hét közben is osztottak; pénteken, Budapesten a tisztavató, a vezetői és a magasabb szintű kitüntetés-átadó ünnepségeket tartották. Egy matricázott, a magyar vasút elmúlt 170 évét illusztráló mozdonyt is lelepleztek a Magyar Vasúttörténeti Parkban. Szombaton koncertek, sportversenyek, kézműves és gyermekfoglalkozások várják a vasutas családokat a fővárosban, Békéscsabán, Celldömölkön, Kisvárdán, Pécsett és Szolnokon.

2016. július 11. hétfő, 15.11

Megújítja a MÁV a kisvárdai vasútállomást és környezetét

Akadálymentesített gyalogos-kerékpáros aluljáró, magas peron és P+R is épül

A kisvárdai vasutasnapi Juliális ünnepséghez időzítve mutatta be a nemzeti vasúttársaság a helyi vasútállomás komplex felújításának terveit. A MÁV októbertől három ütemben P+R és B+R parkolókat, akadálymentesített gyalogos-kerékpáros aluljárót, továbbá új magas peront épít, felújítja a vágányhálózatot és a biztosítóberendezést, modernizálja a hangos és vizuális utas-tájékoztató rendszert, renoválja az 1873-ban készült régi állomásépületet és a környezetét is. Utóbbi terület rendezésébe az önkormányzat is bekapcsolódik.

2016. július 9. szombat, 11.48

Idén 66. alkalommal ünneplik hivatásukat országszerte a vasutasok

Mozdonyt avattak, miniszteri elismeréseket, szakmai kitüntetéseket adtak át a Vasutasnapon
2016. július 3. vasárnap, 09.42

Forgalomba állt a 15 darabos FLIRT-flotta első két motorvonata

USZT Széchenyi 2020 logó

 

Vasárnap reggel, Budapest-Déli pályaudvar és Győr között állt forgalomba a MÁV-START tavaly nyáron megrendelt 15 darabos FLIRT-flottájának első két szerelvénye. Ezzel már 110 darabból áll a korszerű, akadálymentes, hatékony energiafelhasználású motorvonat-állomány, amely év végére 123 egységre bővül. A 15 új járműből 6 darab a Budapest–Tatabánya–Oroszlány és a Budapest–Tatabánya–Győr, 9 darab pedig a Budapest–Székesfehérvár–Veszprém és Budapest–Füzesabony–Eger viszonylaton szolgálja majd az utazóközönséget. 

2016. június 29. szerda, 12.24

Változik a MÁVDIREKT hívószáma

A foci Eb magyar meccseinek szünetében sokkal többen telefonáltak az ügyfélszolgálatnak

Július elsejétől megszűnik a MÁVDIREKT 06 40 49 49 49-es kék száma, helyette a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámot kell tárcsázni. Általában péntekenként ugranak meg a telefonos érdeklődések, de az elmúlt két hétben a labdarúgó Európa-bajnokság magyar mérkőzései szünetében volt a legintenzívebb a hívásszám.

 
2016. június 24. péntek, 09.55

Teljes képzési rendszerét megújítja MÁV-csoport

​Jelentős lépéseket tett 2016 áprilisától a MÁV-csoport a saját oktatási módszertanának korszerűsítésére, új tananyagok és vizsgák fejlesztésére, a belépő munkavállalókra vonatkozó tanfolyamok esetében pedig korszerű szervezési és lebonyolítási gyakorlat bevezetésére.

2016. június 16. csütörtök, 12.07

Nyári diákmunkákat ajánl a MÁV-START

Vonatokon és balatoni, velencei-tavi állomásokon dolgozhatnak a fiatalok

A Fürge Diák Iskolaszövetkezettel együttműködve a MÁV-START idén is ajánl nyári munkát diákoknak. Június 20-tól a következő pozíciókra várja a vasúttársaság a fiatalok jelentkezését: ügyfélszolgálatos, állomási segítő (a vasútállomások csarnokába, illetve a peronokhoz), kerékpáros segítő (állomásokon, vonatokon), valamint hangosbemondó munkatárs (a kijelölt IC vonatokon).

2016. június 15. szerda, 16.03

Rendkívül sikeres volt a MÁV-csoport első állásbörzéje

A MÁV-csoport több mint száz állásajánlatával ismerkedhettek meg a munkakereső érdeklődők június 14-én, tegnap a Keleti pályaudvaron, ahol a vasúttársaság első alkalommal rendezte meg a saját állásbörzéjét. A rendezvény iránt a vártnál is nagyobb volt az érdeklődés: többen kifejezetten ezért utaztak vidékről a fővárosba.

2016. június 14. kedd, 13.54

Mozgásba hozzuk a vakációt!

Idén nyáron is érdemes vonattal utazni a Balatonhoz
  • Június 18. és augusztus 28. között nyári menetrend lép életbe a vasúton, elsősorban a jelentősen megnövekvő balatoni utazási igények kiszolgálása érdekében.
  • Az utazáshoz több mint egymillió utas választja a vonatokat nyáron, a Balatonhoz vezető és a tó körüli vasútvonalakon.
  • Idén is közlekednek új és már megszokott fantázianevű járatok: KÉK HULLÁM, TEKERGŐ, KATICA, Siófoki FLIRT, DÉLIàPARTI, BALATON Expressz, Ezüstpart Expressz, Aranypart Expressz, Aranyhíd Expressz és éjszakai Bagolyvonatok.
  • A diákokat olcsóbb VAKÁCIÓ bérlet, a dolgozói bérleteseket 33 százalékos kedvezmény, a bringásokat kerékpáros túrajegy csábítja a vasútra – nemcsak a Balatonhoz. A hajózást kedvelők Balaton Mix jegyet is válthatnak. A helyjegyes vonatokon pedig – néhány feltétellel – már utazhatnak kutyák és más kisállatok.
  • A Balaton Soundra és az EFOTT fesztiválra vasúti bérletet váltóknak szinte korlátlan utazást nyújt a MÁV-START több Balaton és Velencei-tó környéki viszonylaton.

 

Oldalak