Kerékpáros szakosztály

A MÁV VSC Kerékpáros szakosztályának logója

A Kerékpáros szakosztály 2019. május 20-án Nagy Enikő szakosztályvezető irányításával, Hubik Tibor szakosztályvezető-helyettes támogatásával és 21 alapító tag csatlakozásával alakult meg.

 

Kerékpáros szakosztály tagok a Bringás reggeli napján 2023-ban

Nagy Enikő alapító és a Kerékpáros szakosztály bemutatása

A sport fiatalkorom óta hozzátartozott a mindennapjaimhoz, a mozgás mindig is kikapcsolt. Több sportba belekóstoltam, 24 éves koromtól országúti kerékpár versenyzőként, majd profiként kerestem a kenyerem. Először itthon Magyarországon, majd osztrák, román, német és egy nemzetközi kerékpár versenyzőket szerződtetett ázsiai csapatban. A 2010 –es Romániában megrendezett Nemzeti Országúti Bajnokság időfutam versenyszámában egy autóbaleset miatt bukásba keveredtem, ami sajnos komoly következményekkel járt, ami éveken keresztül elkísért, majd 2013-ban a további sportpályafutásom feladására kényszerültem. A mai napig, a kerékpár be van épülve a mindennapjaimba, így sokszor a városba és a munkába járáshoz is használom. Korábban az Utasellátó Központban, később egy kiváló csapatban a MÁV-START Zrt. HR kompenzáció és kontrolling osztályán dolgoztam. Jelenleg a Szolgáltatásfejlesztésen dolgozom.

Nagy Enikő verseny közben

 

A kerékpársport szeretetéből kifolyólag született meg a gondolat, hogy a kerékpározás és kerékpárral történő túrázás örömét másokkal is megoszthassam, ugyanakkor tehessek valamit, segíthessek ennek a közösségnek, munkatársaimnak. Ennek kapcsán a MÁV VSC támogatásával és a MÁV-csoport különböző vállalatainál dolgozó kollégáink összefogásával, 21 alapító taggal alakítottuk meg a MÁV VSC Kerékpáros szakosztályt. Célunk, e vasutas-kerékpáros közösség kapcsolatának építése, szorosabbá tétele közös túrákon való részvétellel, közös programok szervezésével; kerékpározás-, a kerékpáros munkába járás népszerűsítése; MÁV VSC Kerékpáros szakosztály színeiben teljesítménytúrákon való indulás egységes MÁV-csoport és MÁV VSC jelzéssel ellátott kerékpáros mezben; kerékpáros túrák szervezéséhez a vasút nyújtotta közlekedési eszköz igénybevétele, népszerűsítése. Fejlesztő szándékú észrevételek küldése a vállalat felé a vonaton történő kerékpárral történő utazás tapasztalatairól. E mellett, szeretnénk vállalatunk érdekében kerékpárosbarát fejlesztési javaslatokat tenni és a MÁV-csoport vezetésének hozzájárulásával és támogatásával, továbbá a munkavállalók ösztönzésével kialakítani egy még inkább kerékpárosbarát munkahelyet.

Lukács Gábor szakosztályvezető bemutatása

2011 óta dolgozom a MÁV Zrt. ingatlanüzemeltetési szakterületén. Versenyzői múltam nincs, de a mozgás mindig is része volt az életemnek. Gyerekkorom óta kerékpározok és úszok. 2019 ősze óta járok ahová és amikor csak tehetem kerékpárral, télen és nyáron is.

Lukács Gábor - a Kerékpáros szakosztály szakosztályvezetője

Hubik Tibor szakosztályvezető-helyettes bemutatása

1993 novembere óta dolgozik a MÁV Zrt.-nél, jelenleg VGI Vagyonkezelés szervezetében, mint vagyonkezelési és gazdálkodási szakértő. Versenyszerűen 26 évet asztaliteniszezett, ebből 10 évet a BVSC versenyzőjeként, ahol csapatban Ifjúsági Magyar bajnok lett. 2003-ban részt vett Olaszországban az USIC - International Railway Sport Association - Nemzetközi Vasutas Sportszövetség tenisz versenyén. 2007 óta a Magyar Kerékpáros Klub (MK) tagja és 2012-től az MK Észak-Pest, majd 2016-tól az MK Balaton Terület Szervezet vezetője és egyben megalapítója is. Munkába télen-nyáron kerékpárral közlekedik.

Hubik Tibor túrázás közben

Ha csatlakoznál hozzánk, a szükséges dokumentumokat megtalálod Letölthető dokumentumok alatt.