HegyreFel Tokaj – Hétszőlő Extreme Futóverseny

2019. szeptember 5. csütörtök, 17.20 / Utolsó módosítás: 2019. szeptember 5. csütörtök, 17.23
HegyreFel Tokaj, ami tényleg egy rövid, de extrém menet, közel végig 180-as pulzuson. Röviden és tömören ennyi fér bele ebbe a kicsit több mint 9 percbe, de egy pár gondolat azért…..

Soron következő versenyem Tokajban került megrendezésre, ami már szinte megszokott, hogy beillesztem a versenynaptáramba, hiszen Tokaj, mára már a 2. otthonommá vált, rengetek időt töltünk itt, mivel elsősorban hegyi terep és akadályfutó versenyekre készülünk.

Alföldi gyerekek vagyunk, ennyi áldozatot minimum hoznunk kell, ha fejlődni szeretnénk, így az utazás nem lehet gond. A versenyre több debreceni futótársammal érkeztük, a családom szintén elkísért. Harmadik HegyreFel versenyem volt már ez, ahogy korábban is írtam, elég jól nyomon követhető a fejlődés, még egy ilyen gyors és rövid vertikál versenyen is. Az első versenyemhez képest közel 1 percet javítottam már az időmön. Nagyon meleg volt már a rajt pillanatában is, és tudtuk, hogy nagyon melegünk lesz, hiszen a pálya végig egy beton úton vezetett. A legtöbb versenyen megpróbálok az első sorból indulni, nem szeretek beragadni, illetve szeretem felmérni a mezőnyt. Két rajtot indítottak a versenyen, én a korábbiba kerültem. Egy jó erős tempót diktáltunk az első 400 m-en, kb. 3:30 min/km lehetett, igazodtunk a tavalyi győzteshez, és szorosan mögötte futottam, másik debreceni társammal. 400 m után egy éles bal kanyar követően kezdődött az 1000 m es táv, ami a verseny extrém része, ahol közel 200 m-et emelkedik a terep. A tavalyi győztest nem sikerült megfogni, egy kisseb előnyre tett szert. A pálya feléig a 2. és 3. helyen futottam, jó barátommal előzgettük egymást. Féltávnál a frissítő után tudtam annyi előnyre szert tenni, hogy már nem tudta behozni. Másodikként értem fel a célba, viszont a másik futamban volt egy akkor erősebb futó, így 8 mp-vel maradtam le a 2. helyről. Így sikerült a szezon legrövidebb, de annál extrémebb vertikál versenye. Jövőre újra Tokaj! .-))

Kilátás Tokaj városára és a felfelé futó mezőnyre. Verseny közben, hegyre fel a betonon.

Díjátadó.

Táv: 1400 m

Szint: 200 m

Idő: 09:37

Helyezés: Absz. 2. (115 induló)

Lejegyezte és a fotókat készítette: Drabbant István