Oktatási szolgáltatás

A MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központ (a továbbiakban Baross Gábor Oktatási Központ) az ország egyik legnagyobb és legrégebbi hagyományokkal rendelkező oktatási intézménye, mely 1887 óta meghatározó szerepet játszik mind a felnőttképzés, mind az iskolarendszerű képzés területén.

 

A Baross Gábor Oktatási Központ széles képzéspalettájából partnerei felé, azok működési és képzési sajátosságainak legjobban megfelelő szolgáltatásokat kínálja. Elsősorban vasút specifikus képzéseket indít, de képzési palettájában megtalálható számos OKJ-s és informatikai képzés egyaránt. Tevékenységének része a tanfolyami felnőttképzés, időszakos oktatás, e-learning képzés biztosítása és a képzések teljeskörű informatikai támogatása, iskolarendszerű gyakorlati képzés, tananyagfejlesztés, szállásszolgáltatás, oktatási infrastruktúra biztosítása, megrendelői kérésre külső szolgáltató által lebonyolított képzési szolgáltatásokkal kapcsolatos szervezési, dokumentációs feladatok ellátása.

 

A Baross Gábor Oktatási Központ elsődleges feladata, hogy maradéktalanul megfeleljen megrendelői köre (a MÁV-csoport kilenc vállalata, valamint további 40 külső piaci partner) mindenkori igényeinek, és ezáltal elméleti ismeretekkel alátámasztott, ugyanakkor gyakorlatorientált képzéssel megalapozott, a munkájukat magas szinten ismerő és művelő szakembereket bocsásson ki.

A Baross Gábor Oktatási Központ akkreditált vasúti képzési központ, rendelkezik felnőttképzési engedéllyel, a 19/2011 NFM rendelet hatálya alá tartozó képzések engedélyével, így a magyarországi vasúti tevékenységet folytató vállalkozások széles körének biztosít azonos feltételek mellett vasúti alapképzéseket és időszakos oktatásokat. A Baross Gábor Oktatási Központ oktatási tevékenysége széles körű szolgáltatást biztosít, amely kiterjed a képzési programok kialakítására, a képzések és oktatások megszervezésére, lebonyolítására és nyilvántartására is.


Oktatási szolgáltatások


Tanfolyami felnőttképzés:

 • Képzési katalógus, képzési program, képzési terv és képzési naptár elkészítése
 • Képzések és vizsgák bejelentése típustól függően a Felnőttképzési Információs rendszerbe, vagy a KAV Vasúti Vizsgaközpont felé
 • Képzések lebonyolítása
 • Képzési dokumentáció teljes körű elkészítése, kezelése
 • Felügyelet alatti gyakorlat lebonyolítása
   

Időszakos oktatás:

 • Oktatási ütemterv készítése
 • Oktatások megszervezése, lebonyolítása
 • Helyi és kezelői vizsgára felkészítő oktatás szervezése
 • Dokumentáció elkészítése (oktatási napló, stb.), jelentés a Vasúti Vizsgaközpont felé
   

E-learning képzés biztosítása:

 • Elektronikus tananyag elkészítése
 • Képzés megnyitása a TOTARA rendszerben
 • Dokumentáció elkészítése
   

Képzés-nyilvántartó, SAP LSO rendszer működtetése
 

Iskolarendszerű gyakorlati képzés:

 • Tanműhelyi gyakorlati képzés lebonyolítása
 • Munkahelyi gyakorlat szervezése
 • Kapcsolódó szervezési és adminisztratív feladatok elvégzése
   

Tananyagfejlesztés:

 • Tantermi képzésekhez kapcsolódó tananyagok, jegyzetek elkészítése, aktualizálása
   

Szállásszolgáltatás:

 • Képzések időtartamára szállásellátást biztosítása
 • Kapcsolódó szervezési és dokumentációs feladatok ellátása
   

Oktatási infrastruktúra biztosítása:

 • Képzések bonyolítása nélküli terembérlet és eszközhasználat biztosítása
 • Kapcsolódó szervezési és dokumentációs feladatok ellátása
   

Megrendelői kérésre külső szolgáltató által lebonyolított képzési szolgáltatásokkal kapcsolatos szervezési, dokumentációs feladatok ellátása

Folyamatosan fejlődő szakmai színvonallal, szolgáltatásaink rendszeres felülvizsgálatával és fejlesztésével, valamint az informatikai rendszerekre alapozott új képzési formák bevezetésével igyekszünk biztosítani megbízóink elégedettségét. Az oktatási tevékenységet korszerűen felszerelt számítógépes termek, szimulátorok, szakjegyzetek, digitálisan elérhető tananyagok, oktató videofilmek segítik, továbbá saját E-learning keretrendszer és saját fejlesztésű elektronikus tananyag színesíti a képzési portfóliót.

Képzésfejlesztési szakembereink évente 4-5 új tankönyv, jegyzet, oktatási segédlet kiadásával segítik a képzést. Kiadványainkat minden évben könyvbemutatók keretein belül mutatjuk be a szakmai nyilvánosság felé.

bgok

Kiemelt eseményünk a tisztavatás, amit minden évben ünnepélyes keretek között a Vasúttörténeti Parkban rendezünk meg. Évente 150-200 fő végzi el sikeresen a felsőfokú képzéseket és ennek eredményeként gyarapítják a vasúti tisztek táborát.
 

A Baross Gábor Oktatási Központ törekvése, hogy hosszú távú kapcsolatot alakítson ki partnereivel. Az együttműködés – igény esetén – kiterjed az ügyféllel történő együtt gondolkodásra, az ügyfél elképzeléseinek egy hosszabb távú koncepcióvá és stratégiává érlelésére, testre szabott kidolgozására, megvalósítására, folyamatos fejlesztésére.

A vasúti szakemberképzésben szerzett évszázados tapasztalat, a vevői igényekhez igazodó folyamatos fejlődés és a tevékenységünket jellemző állandó minőségi javulás eredményezik céljaink elérését.

bgok2

Minőségbiztosítás

A minőségpolitikánk megvalósítása céljából, a vevői megelégedettség elérésének érdekében az iskolarendszeren kívüli felnőttképzés és az iskolarendszerű szakképzés tevékenységére kiterjedő, az MSZ EN ISO 9001:2015 számú szabvány követelményeinek megfelelő minőségirányítási rendszert működtetünk, amelynek folyamatos fejlesztését alapvető feladatunknak tekintjük.

 

További részletes információt képzéseinkről, elérhetőségeinkről az alábbi honlapon talál:

http://www.bgok.hu/index.php