„Miénk a pálya …” - Ultrabalaton MÁV-os futókkal

2019. május 16. csütörtök, 15.59 / Utolsó módosítás: 2019. május 16. csütörtök, 16.04
2019. május 11. 9 óra 52 perc. Napsütés. Több mint 13.000 résztvevő. Rajt. Csapatunk 12 fővel elindult a XIII. Ultrabalaton tókerülő versenyen.

Időpont: 2019. május 11-12., Balatonfüred

Innentől indult a teljes eufória, a csapat remekül teljesített, folyamatosan, az előre meghatározott terv szerinti haladtunk, időben érkeztünk a váltásokra, sőt már ekkor reménykedtünk, hogy terven felül fogunk teljesíteni. A körültekintő tervezésnek köszönhetően 1-2 rendkívüli eseménytől eltekintve, minden az előzetes elképzelések szerint zajlott. Az ellenörzőpontokon szuper hangulat várta a befutókat, illetve az épp váltó sporttársak is önfeledten készülhettek a következő szakaszra.

A rajtnál kellemesen símogató, verősfényes az időjárás, de a következő több mint egy napban volt idő mikor visszasírtuk ezt a meleget.

A MÁV VSC Futószakosztályának csapattagjai a felkészülés közben, munkahelyükön, "civilben" - 1. kép A MÁV VSC Futószakosztályának csapattagjai a felkészülés közben, munkahelyükön, "civilben" - 2. kép

A csapat lelkesen haladt, a 49 ellenőrző pont között megtévesztő szintkülönbségeken, igen változó, időnként szélsőséges időjárási körülmények között.

Éjfél körül érkezett meg a vihar a Balaton partjára, de a rossz idő erősségével egyenes arányban (vagy még jobban) fokozódott a csapaton belüli buzdítások száma is. Az éjszakai futások nagyrészt szakadó esőben és szélben teltek, de mindenki beletette a saját kilométereit és egy célért futottunk tovább, ennek minden nehézsége ellenére. Mindenki tudta, hogy, valaki már nagyon várja őt a következő váltóponton, a csapat számít rá, ha esik, ha fúj, menni kell! Voltak örömkönnyek a nevetéstől, voltak nehéz pillanatok, de megcsináltuk! Sőt, élveztük!

Rengeteg futó volt, óriási érzés volt, hogy ez a sport szeretete ennyi embert mozgat meg!

"SZIASZTOK ULTRABALATONISTÁK!" - A rajt előtt még vidám a hangulat, de az megmaradt végig, ha esett, ha fújt! A rajt előtt még tiszta a büszkén viselt egyenpóló, na de a végén!... mehetett a mosásba.

Végül 24 órára, 37 percre és 42 másodpercre volt szüksége (6:42 átlaggal) a „Miénk a pálya…”-MÁV VSC Futószakosztálya 12 fős csapatának, hogy megkerülje a Balatont. Jövőre 1 nap a célunk! Köszönjük a szurkolást ezúton is, illetve a támogató logisztikai embereknek a kitartást, bíztatást! Nélkületek nem sikerült volna!

Hajrá MÁV VSC!

A MÁV VSC Futószakosztályának "projektcsapata" a célban, nyakukban a jól megérdemelt érmekkel. A MÁV VSC Futószakosztályának "projektcsapata" a célban, de már átöltözve "civilben", készülődve haza a családhoz, elújságolni a híreket!

Lejegyezte: Krusch Renáta

Fotók: MÁV VSC Futószakosztály