IV. Vasutas tollaslabda találkozó

2010-ben is sikeres tollaslabda versenyt szerveztek május 29-én a MÁV Vezérigazgatóság Sport Club Tollaslabda Szakosztályának lelkes tagjai a hazai vasutas kollegáknak és szakmabelieknek.

A MÁV-Gépészet és a Rail Cargo Hungaria védnöksége alatt rendezett sporteseményre összesen 25 sportszerető kollega nevezett, akik a versenysport önfeledt játéka és kikapcsolódása mellett egyben megmérkőzhettek az őszi nemzetközi tollaslabda csapattalálkozó részvételi jogáért. Idén először a belga gépészet (NMBS) is képviseltette magát egy fővel Jospin Frederik személyében, aki nem mellesleg az idei belga vasutas tollaslabda bajnok, ezáltal a IV. Vasutas Tollaslabda Találkozó nemzetközivé nőtte ki magát. A találkozót kedves, buzdító szavakkal a MÁV-Gépészet Zrt. vezérigazgatója, egyben a MÁV VSC tiszteletbeli elnöke, Zaránd György úr nyitotta meg.

A svájci rendszerben lebonyolított találkozón 6 forduló alapján dőlt el az elsőség sorsa külön a férfi és női egyes versenyszámokban, ahol az ütött és kapott pontkülönbség is számított a végelszámolásnál. A férfiak versenyét – nem nagy meglepetésre – a némi versenyzői múlttal rendelkező és emiatt a verseny lebonyolításában is nagy részt vállaló Cséti Viktor nyerte meg, az eddig válogató versenyek történetében immáron 4. alkalommal. A legnagyobb várakozást a belga bajnokkal való játéka kísérte a negyedik fordulóban, mely találkozó – a verseny-tollaslabda szépségeit és nehézségeit egyaránt felvonultatva – egy szoros küzdelmet követően, magyar győzelemmel ért véget. [Helyezések: 1. Cséti Viktor (RCH), 2. Fejes Gábor (MÁV-Start),
3. Bárány Zsolt (MÁV)].

A nők versenye a hiányzók, valamint az utolsó pillanatban visszalépők miatt is meglepetés eredménnyel zárult, így ők új bajnokot avattak Dankó Ágnes személyében. [1. Dankó Ágnes (MÁV), 2. Tuczai Borbála (MÁV-Start), 3. Győri Marianna (MÁV)]

A szervezők ez úton is köszönetet mondanak a megjelent versenyzőknek, valamint a májusi válogató versenyt, illetőleg a VSC által szervezett őszi magyar-belga nemzetközi tollaslabda csapatversenyt is támogató cégeknek.

Letölthető dokumentumokMéretDátum
Kép ikon Megnyitó26.74 KB2018.05.25.
Kép ikon Csoportkép_129.54 KB2018.05.25.
Kép ikon Hölgyek23.44 KB2018.05.25.
Kép ikon Urak24.06 KB2018.05.25.
Kép ikon Csoportkép_228.98 KB2018.05.25.