Tündérfutás Debrecen

2019. szeptember 4. szerda, 13.29 / Utolsó módosítás: 2019. szeptember 4. szerda, 13.30
A Tündérkör alapítvány szervezésében, 3. alkalommal került megrendezésre a Tündérfutás, ami egy jótékonysági futás, ahol 2,5-5-7,5 és 10 km közötti távok közül lehetett választani.

A Tündérkör alapítvány többek között rászoruló és intézetben nevelkedő gyerekeknek nyújt segítséget.

Nevezési díj ezen a versenyen nincs, a futóra van bízva, hogy mennyivel támogatja az alapítványt. Egy családi program részeként iktattam be a versenynaptáramba, hiszen van egy családi futás is a verseny előtt, ahol kicsik és nagyok, fiatalok és idősek egyaránt egy kis kört, 1,5 km-es távot tesznek meg futva-kocogva-sétálva. Ezen a kis körön én is részt vettem a feleségemmel és kislányommal, hiszen jó példa ez a gyerekeknek, már kis korban meg lehet velük szerettetni a futás örömét.

És akkor egy pár gondolat magáról a „versenyről”.

Több debreceni csapattárs is eljött a rendezvényre, az én választásom az 5 km-es távra esett. Egy jó edzésnek fogtuk fel, de magunkhoz híven sikerült egy erős tempót diktálni végig. Kemény csata volt az első 3 helyen, mivel szinte azonos tempóban futottunk, előzgettük egymást, folyt a „harc” az első helyért. Végül másodikként kerültem ki ebből a csatából, de sikerült annyira motiválni és húzni egymást, hogy eddigi legjobb 5 km-es versenyem volt, ahol végig 4:00 alatti tempóval futottunk, így a pontos átlag 3:55 min/km-lett. A dobogóra így másik két debreceni csapattárssal, baráttal állhattam fel.

Tündérfutás, díjátadó. Tündérfutás, díjátadó.

Táv: 5 km (4,8 km)

Idő: 18:46

Helyezés: Absz. 2.

Lejegyezte és a fotókat készítette: Drabbant István