Vasutas horgászok Csajokkal a Parton -Coast Party

A hazai horgászcsatornák egyik legnépszerűbb műsorában, a Csajok a parton-ban szerepel a MÁV VSC Vasutas Horgász Szakosztály (VAHOSZ).

A Csajok a parton műsor alapkoncepciója, hogy a két csinos főszereplőhölgy különféle helyszínekre jut el, horgászik, elsajátítva speciális horgászási technikákat. A műsor stábja vasúti témára felépítve készített egy adást, a VAHOSZ tagjainak aktív közreműködésével.

Május első hetében, a festői környezetben található királyréti horgásztónál vették fel az adást.

A forgatókönyv szerint a lányoknak meg kellett találni bennünket, vasutas horgászokat. Először a Vasúttörténeti Parkban kerestek bennünket, ahol feladatokat kellett megoldaniuk: például hajtányozni, kerti vasúton utazni. Majd – az egész napos forgatás reggelén – Kismaroson, a Királyréti Erdei Vasúton fogadtuk őket (és persze a két operatőrt, a rendezőt és a szerkesztőt), ahol vonat menesztése és jegykezelés volt a feladatuk.

Vállalkozó szellemű kilenc vasutas horgásztársammal valamint a gyermekvasutas Kovács Lottival egyetemben természetesen nagy volt bennünk az izgalom, hiszen megszállott horgászként a műsor rendszeres nézői vagyunk, s nem vagyunk hozzászokva ahhoz, hogy minden mozdulatunkat kamera, mikrofon veszi. A királyréti felejthetetlen peca fő attrakciója a lányok matchbotos (úszós) horgászata volt!

A „kiképzést” Varga Robi (sárbogárdi állomásfőnök kollégánk) tartotta, aki a téma szakavatott ismerője, többször adott már előkorábban a témában. A közös horgászat a korábbi epizódból már jól ismertek szerint indult: a Cralusso úszók olykor a fákon vagy a stégen landoltak…Bármennyire is hihetetlen, alig egy órás gyakorlást követően az egyik lánynak szinte a bedobást követően azonnal sikerült egy másfél kilós pontyot akasztania és önállóan kifárasztania, melyet másikuk szakszerűen meg is szákolt. Mi, vasutas horgászok kevesebb sikerrel jártunk…

A horgászatot halászléfőzés kísérte, amit záhonyi fiókszervezetünk vezetője, Bori Joci koordinált. Az ebédidő közeledtével a két„sellőt” is sikerült a főzés rejtelmeibe bevonnia, és így kellő időben asztalhoz ülhetett a társaság. Az ízletes hallé a Nagy Gabi beszerző kollégánk által termesztett nagymarosi chili paprikától (Gabasco) még finomabb lett.

Jó hangulatú, emlékezetes nap volt számunkra, melyet két kamera is megörökített, s a műsort hazánkon kívül egyebek közt Romániában és Csehországban is sugározzák.