Közérdekű adatok

 

 

Sötétkék lénia

A Fővárosi Törvényszék 13.Pk.62.210/1990/41. szám alatt a 2019. március 28-i alapszabály módosítás időpontjára hivatkozva kelt, Budapest, 2019. június 24-én kiadott végzésében elrendelte a 01-02-0001964. törvényszéki nyilvántartási szám alatt bejegyzett szervezetünk adatában (nevében) bekövetkezett változás átvezetését.

Szervezetünk új neve tehát:

MÁV Vasutas Sport Club

FONTOS INFORMÁCIÓ:

A partnereinktől a régi elnevezéssel csak 2019. július 31-ig tudunk befogadni még számlákat, ezt követően csak az új elnevezéssel!

Sötétkék lénia

ÚJ SZAKOSZTÁLY ALAKULT A MÁV VSC KERETÉN BELÜL!

2019. május 20-án a MÁV VSC Elnöke az alábbi közleményt tette közzé:

 

Kedves Sporttársak!

Örömmel tájékoztatlak Benneteket, hogy 2019. május 20-án, egy rendkívüli elnökségi ülés keretében egyhangú szavazattal befogadtuk a MÁV VSC új szakosztályát, a 

Kerékpáros Szakosztályt, Nagy Enikő szakosztályvezető vezetésével.

A szakosztály 21 alapítói taggal jött létre. 

A MÁV VSC minden egyes tagjának nevében köszöntöm az új tagokat, örülünk, hogy veletek és programjaitokkal bővítitek és színesítitek Clubunkat. 

Jó sportolást, közös élményeket és sikeres eredményeket kívánok!

Üdvözlettel: 

Balázs Mariann

MÁV VSC elnök

Sötétkék lénia

F E L H Í V Á S

TISZTELT SPORTTÁRSAK!

A MÁV Vasutas Sport Club (MÁV VSC) tagjai nevében az Elnökség ezúton mond köszönetet mindazoknak, akik az elmúlt évben élve az SZJA törvény adta lehetőséggel, évi adójuk 1 %-át a VSC javára ajánlották fel.
E támogatás révén kapott összeget a MÁV VSC elsősorban szakosztályainak sporteszköz igényeinek kielégítésére, valamint működési költségeinek részbeni fedezésére kívánja fordítani.
Kérjük azon sporttársainkat, illetve a családtagokat, ismerősöket, barátokat,
akik továbbra is azonosulni tudnak a céljainkkal, hogy ez évben is támogassák személyi jövedelemadójuk 1 %-ának felajánlásával a MÁV VSC-t!

KEDVEZMÉNYEZETT ADÓSZÁMA ÉS MEGNEVEZÉSE:

Adószám:         19804132-1-42
Megnevezése:  MÁV Vasutas Sport Club

Köszönettel a MÁV VSC Elnökség

Sötétkék lénia

Tisztelt Sporttársak!

A MÁV Vasutas Sport Club (MÁV VSC) 2020. március 26-ról a koronavírus helyzet miatt elhalasztott éves rendes közgyűlését 2020. július 23-án székhelyén Budapesten, a Kerepesi út 1-3. sz. alatti irodaház I. emeleti Kultúrtermében megtartotta.

A rendhagyó közgyűlés az alábbi napirend szerint zajlott:

  • MÁV VSC szakosztályainak beszámolói a 2019. évben végzett munkáról.

  • MÁV VSC 2019. évi gazdálkodása.

  • Felügyelő Bizottság beszámolója a MÁV VSC 2019. évi gazdálkodásának, könyvvitelének ellenőrzéséről.

  • Beszámolók feletti vita, azok elfogadása.

  • MÁV VSC 2020. évi gazdálkodás-tervezete.

  • < >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> # <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

    A MÁV VSC Közgyűlése előtt a teremben gyülekezett a tagság, a régi ismerősöknek volt mit átbeszélgetni az elmúlt időszak eseményeiről. Jó hangulatban telt a várakozás.

    Cséti Viktor és Balázs Gyöngyi Szokolai Krisztina és Abaházyné Bíró Magdolna A sportkör tagsága a Közgyűlés kezdésére várakozik A sportkör tagsága a Közgyűlés kezdésére várakozik Zentainé Sasvári Katalin

Steigervald Gabriella és Kis-Tóthné Hochvart Katalin Judák Ambrus és Tóthné Budai Éva Dóra Tamás és Szakácsné Orosz Terézia Honvári Terézia és Zentai Tamás Szakácsné Orosz Terézia, Bukóczki Péter és Drabbant István

A sportkör tagsága a Közgyűlés kezdésére várakozik (előtérben háttal Szepesi István) Nagy Ottó, Földházi Pál és Földháziné Gerti Polgárné Roska Klára és Bogschütz Csilla Kakuk Marianna, Honvári Terézia és Ozsgyán Elzi Acsai Mária Angéla és Abaházyné Bíró Magdolna

A sportkör tagsága a Közgyűlés kezdésére várakozik

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> # <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

A Közgyűlés levezető elnöke, Valet László sporttársunk először üdvözölte a megjelenteket, majd a többségében megjelent szakosztályvezetők egymást felváltva tartották meg éves beszámolóikat, részletezték az elmúlt év jelentősebb eseményeit. Mindezek közben az éppen odaillő, a tavalyi kirándulásokon, sportversenyeken készült kivetített fotókat láthatták a hallgatók.

Horváth Lászlótól, a focisták vezetőjétől szép sikerekről hallhattunk, míg Matyó Ildikó a női tornászok terembérletének nehézségeit ecsetelte. Dóra Tamás futó szakosztályvezető magán viselve bemutatta a futók nemrég elkészült új mezét és üdvözölte a Közgyűlésen megjelent Drabbant István sporttársunkat, aki arról nevezetes, hogy jelentős sportolói előélet nélkül a Svédországban megrendezett tavalyi Spartan Ultra világbajnokságról 4. helyezettként tért haza, ezzel jelentősen öregbítve a MÁV VSC hírnevét.

Matyó Ildikó leköszönő Női torna szakosztályvezető beszámolóját tartja Dóra Tamás Futó szakosztályvezető bemutatja új mezüket

A VAHOSZ beszámolója hozta eddigi jó formáját és nagy derültséggel kísért vetített képes diasorozata mindenki figyelmét megragadta. Valet László tenisz szakosztályvezető - egyben a Közgyűlés levezetője - értékelte a teniszezők tavalyi évét, melyet sikeresnek könyvelt el. A természetjárók büszkén mutatták be azt a vándorserleget és emléklapot, melyet tavaly a Vasutas Természetjárók Szövetsége nekik ítélt oda 2018. évi munkájuk, eredményeik alapján. A díjat egyébként Trencsényi Zsigmond, a MÁV Tervező Intézet irodavezetője, aktív turista korában, 2014-ben alapította és elsőre 2015-ben a Győri Vasutas Természetjáró Egyesület kapta. Külön figyelmet érdemelt új szakosztályunk, a kerékpárosok vezetőjének színes képekkel tarkított évismertetése. Nagy Enikő sporttársunk alaposan felkészült feladatára és hosszú perceken át tartotta a figyelem középpontjában hallgatóságát, kissé izgulva, de eredményesen zárta mondanivalóját. Egy kis hiányérzete azért támadt a hallgatóságnak, idén nem hallottunk semmit a tollasozók háza tájáról.

Valet László tenisz szakosztályvezető, egyben a Közgyűlés levezetője értékeli a tavalyi évet Honvári Terézia a turista élményekről mesél, miközben Bogschütz Csilla felmutatja az VTSZ-től tavaly elnyert Trencsényi Zsigmond vándorserleget Új szakosztályunk, a kerékpárosok vezetője, Nagy Enikő

Ez után Cséti Viktor elnök-helyettes konkrét számokkal mutatta be a sportkör gazdálkodásának alakulását.

Ezt követően Kis-Tóthné Hochvart Katalin asszony, a Felügyelő Bizottság vezetője tartotta beszámolóját. Elismerően nyilatkozott a vezetés tavalyi munkájáról, és kérte őket a pénzügyi fegyelem további betartására.

A szó Cséti Viktoré A mikrofonnál Kis-Tóthné Hochvart Katalin asszony, a Felügyelő Bizottság vezetője

A jelen lévők mindhárom fenti témát egyhangú „igen” szavazatokkal nyugtázták. G. Nagy János korábbi elnök hozzászólásában felhívta a figyelmet a pályázatok fontosságára és érdeklődött a tavaly benyújtottak sorsáról.

G. Nagy János sporttársunk hozzászólása közben A figyelmes hallgatóság A figyelmes hallgatóság

Levezető elnökünk bemutatta a tagságnak a Női torna szakosztály új vezetőjét Szokolai Krisztina személyében. Elsőnek az Elnökség, majd a női tornászok is elbúcsúztatták eddigi szakosztályvezetőjüket, Matyó Ildikót és pár apró ajándékkel köszönték meg neki munkáját, aki tervei szerint a továbbiakban is aktív résztvevője marad a sportkörnek. A jövőben is hol a tornateremben, hol a természetjárók túráin lehet majd vele találkozni.

A Női tornászok leköszönő és új szakosztályvezetője, Matyó Ildikó, illetve Szokolai Krisztina Kijár a puszi a koronavírus ellenére! Cséti Viktor úriemberhez méltóan, virággal kedveskedik Matyó Ildikónak

A Női tornászok gyűrűjében leköszönő vezetőjük, Matyó Ildikó

Zárszóként  a MÁV VSC Elnöke, Kelemenné Balázs Mariann sporttársunk gondolatait hallhattuk, aki megköszönte a megjelenteknek a Közgyűlésen való részvételüket és buzdított a további együttműködésre, felhívta a figyelmet a szakosztályok programjainak átjárhatóságára, amit a közösségi médiában való megjelenésünk is nagymértékben támogat.

A MÁV VSC Elnöke, Kelemenné Balázs Mariann sporttársunk záró gondolatai elmondása közben A MÁV VSC Elnöke, Kelemenné Balázs Mariann sporttársunk záró gondolatai elmondása közben

A megjelentek részvételét ez úton is köszöni
a Sport Club Elnöksége

Kép és szöveg: Sándor Tibor

Sötétkék lénia

A MÁV VSC tagjainak a sportoláshoz néhány hasznos link:

http://www.vtsz.hu/

http://www.mtsz.org/

Letölthető dokumentumokMéretDátum
PDF ikon rendelkezo_nyiltakozat_ado_1_szazalekrol.pdf152.97 KB2019.02.05.
PDF ikon tajekoztato_ado_hataridokrol.pdf385.46 KB2019.02.14.
PDF ikon 13koz.pdf2.57 MB2015.12.15.
PDF ikon mav_vsc_alapszabaly_elfogadott_2016.04.21.pdf15.59 MB2016.05.25.
PDF ikon mav_vsc_eves_beszamolo_2018.pdf203.89 KB2019.07.10.
PDF ikon mav_vsc_2019-evi_kozhasznusagi_beszamolo.pdf205.72 KB2021.03.08.