Stuttgart, Frankfurt

A hagyomány és a haladás élménye

-"Mainhattan" toronyházainak üzleti élete vagy az újjáépülő óváros és Goethe korának almabor-kimérései? A Mercedes és a Porsche történetét bemutató kiállítások vagy inkább Ludwigsburg palotája netán az egyedülálló sertésmúzeum? Önnek csak ezekben a kérdésekben kell döntenie, ha Frankfurtról illetve Stuttgartról van szó - az utazási lehetőségről hetente kétszer mi gondoskodunk.

Családi kapcsolatok felfedezése vagy ápolása, romantikus kastélyok, nagy múltú egyetemek, nagyvilági hangulatú fürdőhelyek, érintetlenséget sugárzó erdők, a német- valamint a világgazdaság pezsgése… bármelyik miatt is vezet az útja Baden-Württemberg vagy Hessen déli részeinek vidékeire, a railjet-en mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő komfortkategóriát. Órákig tartó busztranszfer, poggyászkorlátozás és kiszámíthatatlan jegyárak – mindezt elfelejtheti, ha járatunkat választja, amely egyenesen Stuttgart és Frankfurt belvárosába szállítja utasait, emellett további olyan nagyárosokat is érint, Augsburg, Ulm és Mannheim.

Menetrendek és árajánlatok

Budapestről Stuttgart és Frankfurt irányába a közvetlen railjet február 20-ig és május 13-tól minden pénteken és szombaton közlekedik, míg visszafelé minden szombaton és vasárnap indul vissza az alábbi menetrend szerint. (A németországi munkaszüneti napok környékén a közlekedési napok eltérhetnek!)

rj 66   rj 63
railjet   railjet
13:40 Budapest-Keleti 16:19
13:55 Kelenföld 16:02
14:26 Tatabánya 15:28
15:02 Győr 14:53
15:20 Mosonmagyaróvár 14:35
15:32 Hegyeshalom 14:25
21:11 Augsburg Hbf. 8:39
22:02 Ulm Hbf. 7:56
22:59 Stuttgart Hbf. 6:58
23:44 Mannheim Hbf. 6:12
0:23 Frankfurt Flughafen Fbf. 5:39
0:42 Frankfurt (Main) Hbf. 5:22

Figyelem: A railjet vonatok közlekedése időszakosan módosul. A módosított menetrendekről tájékozódjon vágányzári oldalunkon.

A vonatok nevére vagy vonatszámára kattintva letöltheti azok részletes menetrendjét és kocsiösszeállítását.

Fedélzeti szolgáltatások:

  1. osztály Valamennyi railjet-ben közlekedik.
Business-osztály Valamennyi railjet-en igénybevehető 1. osztályú menetjegy vagy bérlet mellé váltott 15 €-s felárral.
Étkezőkocsi Valamennyi railjet-ben közlekedik.
Akadálymentes utazás Valamennyi railjet-ben a kocsi saját emelőjével lehetséges.

Spezial menetjegyek egy útra

  2. osztály 1. osztály
Stuttgart-Spezial 39 €-tól 55 €-tól
Frankfurt-Spezial 39 €-tól 60 €-tól

A Stuttgart-Spezial illetve Frankfurt-Spezial menetjegyek korlátozott számban, egy útra válthatók legkésőbb az utazás előtti napon, cseréjük és visszaváltásuk nem lehetséges.

A Spezial-menetjegyekhez távolságtól függően 9, 29 illetve 39 €-ért válthatók csatlakozó menetjegyek valamennyi német célállomásra. Néhány példa ezekre:

Stuttgartból:

9 € - Ludwigsburg, Pforzheim, Karlsruhe, Bruchsal, Tübingen, Heilbronn

29 € - Heidelberg, Mannheim, Darmstadt, Frankfurt, Mainz, Wiesbaden, Baden-Baden, Freiburg (Breisgau), Basel Bad. Bf., Koblenz, Rottweil

39 € - Freiburg (Breisgau), Frankfurt, Heidelberg, Mannheim, Mainz, Wiesbaden, Koblenz, Bonn, Köln, Kassel

Frankfurtból:

9 € - Mainz, Wiesbaden, Mannheim, Heidelberg, Darmstadt, Giessen

29 € - Kassel, Koblenz, Bonn, Köln, Düsseldorf, Duisburg, Essen, Bochum, Dortmund, Wuppertal, Solingen, Aachen

39 € - Göttingen, Hannover, Hamburg

CityStar

Ha a fenti kedvezményes menetjegyek elfogynak, a kisebb csoportoknak – családoknak, házaspároknak, baráti társaságoknak – is különösen előnyös CityStar-menetjegyet ajánljuk. Az 1. és 2. osztályra is váltható jegyek ára az együttutazók számától és az igénybevett vonatoktól függ. Valamennyi jegy érvényessége egy hónap.

A City-Star jeggyel maximum 5 fő utazhat együtt. Öt főnél nagyobb létszámú csoportok kisebb csoportokra osztása nem megengedett, ebben az esetben csoportos kedvezmény vehető igénybe.Az első felnőtt a City-Star alapdíját fizeti meg, míg többiek személyenként az alapdíj felét.

Gyermekek szüleik vagy nagyszüleik kíséretében díjmentesen utazhatnak. A nem családtag vagy egyedül utazó gyerekeknek az alapdíj felét kell, hogy megfizetniük.

A CityStar-menetjegyek alapdíja a közvetlen railjet-összeköttetésre, minden célállomásra Budapestről (vidéki kiindulási állomások esetén az árat az osztrák határtól való távolság határozza meg):

2. osztályra: 177,60 €

1. osztályra: 266,40 €

(ICE-vonatokra is érvényes CityStar-menetjegyek esetében az alapdíj mértéke 199,60 illetve 300,40 €!)

Aktuális euró árfolyam

A megadott árak a MÁV-START Zrt. által meghatározott árfolyamon forintban, vagy - bármely nemzetközi pénztárunkban – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse föl nemzetközi jegykiadó helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam:

1 € = 315 Ft