Utasellátó

2014. június 23. hétfő, 19.59 / Utolsó módosítás: 2016. február 4. csütörtök, 10.38

Utasellátóaz International Rail Catering Group tagja

 

A Magyar Államvasutak 1890-ben, mindössze 7 évvel az első Orient-Expressz után indította meg a hazai háló- és étkezőkocsi szolgálatot. A következő 60 évben a legendás luxusvonat üzemeltetője, a Wagons-Lits társaság égisze alatt biztosították a magyar utasoknak a fedélzeti vendéglátást, majd 1949-ben alakult meg az Utasellátó.

A szocialista időkben nemcsak a vonatokon és a "restikben" vált fogalommá a vállalat neve - ott volt hazai és külföldi hajókon, az első Forma 1-es futamokon és még ki tudja hol. Kultikus ételek és italok - mint a csokiroló és az Utas üdítő - kerültek ki a konyhákból, amelyek szendvicsekkel, cukrásztermékekkel látták el az éttermeket, büféket - és persze azok közönségét.

Az 1990 után is önálló maradt cég már csak a fekvőhelyes-, háló- és étkezőkocsikban biztosította a szolgáltatásokat, melyek 2003-ban ismét a MÁV köreibe kerültek, a MÁV-START megalakulása óta pedig cégünk keretei között működik. 2014 nyara óta ismét saját személyzettel és ételkínálattal üzemeltetjük étkezőkocsijainkat is.

Az Utasellátó komoly hangsúlyt fektet az általa nyújtott szolgáltatások minőségére, folyamatosan igyekszik igazodni az új elvárásokhoz az utasok kényelme és elégedettsége érdekében. Személyzetünk szakképzettsége és nyelvtudása tökéletesen egészíti ki azt a szolgáltatáscsomagot, melyet nyújtani tudunk utasaink részére.

Az alábbiakban többet is olvashat a nemzetközi járatainkon található szolgáltatásokról:

- Hálókocsik

- Fekvőhelyes kocsik

- Étkezőkocsik