Lengyelország

"Magyar-lengyel két jó barát"  baráti árak az eljutásokhoz is

-Hogy a két ország lakói között évszázadok óta fennálló jó viszony minél több kölcsönös látogatásban is megvalósulhasson, kedvező áron elérhető közvetlen vonatokat kínálunk, amelyekkel az év minden napján közvetlenül Varsó és Krakkó belvárosába juthatunk el. A kényelmes fekvőhelyes és hálókocsiknak köszönhetően háborítatlanul alhat, míg a vonat a célállomása felé szállítja Önt, de Varsóba és Katowicébe nappal is utazhat, közvetlen EuroCity vonattal. Az utazás nemcsak a lengyelek vendégszeretete, valamint a velünk sok helyütt közös múltjuk és közös sorsuk miatt válhat emlékké, hanem a két nagyvárosban és környékén ránk váró épített és természeti látványosságok miatt is.

Kedvezményes globáldíjas jegyek: SparDay, SparNight

Varsóba, Katowicébe és Krakkóba egyaránt kínálunk korlátozott számban váltható kedvezményes globáldíjas jegyeket, az éjszakai vonatra SparNight, a nappali vonatra pedig SparDay néven. Ezek a menetjegykek legkésőbb az utazás megkezdése előtti napon váltható meg adott napra és vonatra, a jegyek cseréje és visszatérítése nem lehetséges.

Special menetjegyek

Amennyiben a SparDay, illetve SparNight jegyek elfogytak, vagy nem feltétlenül a közvetlen vonatokkal kíván utazni, Varsóba, Krakkóba és Katowicébe Special menetjegyeket is válthat az oda-vissza útra. Ezek a normál árnál kedvezőbben vásárolhatók meg, ugyanakkor kevesebb kötöttséggel járnak, mint a globáldíjas jegyek, és korlátlan számban kaphatók.

Menettérti kedvezmény

Velemennyi magyarországi és a lengyelországi állomás közötti oda-vissza utazás esetén 40%-os kedvezménnyel válthatók meg a menetjegyek, amennyiben az utazás Szlovákián és Csehországon – más tranzitországok érintése nélkül – történik.

A lengyel menettérti kedvezmény további feltétele, hogy a kiindulási- és a célállomás mindkét irányban azonos legyen, ez azonban nem zárja ki azt, hogy az oda- és visszaút eltérő legyen, így akár körutazás is tehető. 

Gyermekek részére a kedvezményes menetdíjnak is csak a felét kell megfizetni, a 6 főnél nagyobb csoportok pedig magasabb mértékű kedvezményt vehetnek igénybe.

A kedvezményes menetjegyek érvénytartama 1 hónap.

Árajánlataink egyes lengyel célállomásainkra, Pozsony – Breclav – Zebrzydowice – Katowice (– Varsó) útirányon át

A táblázatban szereplő árak Budapestről indulva, illetve visszaútban oda érkezve érvényesek, a kedvezményes jegyek azonban bármely magyarországi és lengyelországi állomás közötti utazásra megválthatók. Kérjük, ezekről az árakról érdeklődjön nemzetközi pénztárainkban vagy elérhetőségeink egyikén.

  Egy útra Oda-vissza (menettérti kedvezménnyel)
2. osztály 1. osztály 2. osztály 1. osztály
Gdansk, Gdynia 120 € 179,80 € 143,90 € 215,80 €
Wrocław 101,60 € 152,20 € 121,90 € 182,70 €
Poznan 117,80 € 176,80 € 141,30 € 212,20 €
Łódz 114,40 € 171,60 € 137,20 € 206 €

Interrail

Amennyiben nagyobb körutazást szeretne tenni Lengyelországban, vagy egy régió összes látványosságát szeretné felfedezni, az Interrail bérlettel a legkedvezőbb áron teheti ezt meg. A bérletek egy hónapon belül 3, 4, 6 vagy 8 szabadon választott napon (melybe az oda- és visszaút napja is beletartozik) használhatók fel, korlátlan utazásra a PKP vonatain. A lengyel határig történő utazáshoz az utasnak kiegészítő csatlakozó menetjeggyel kell rendelkeznie.

Interrail bérletek ára Lengyelországba:

Felhasználhatóság 1. osztály 2. osztály
Felnőtt Ifjúsági Senior Felnőtt Ifjúsági Senior
3 nap, 1 hónapon belül 78 € 62 € 70 € 59 € 51 € 53 €
4 nap, 1 hónapon belül 99 € 79 € 89 € 74 € 64 € 67 €
6 nap, 1 hónapon belül 139 € 111 € 125 € 104 € 90 € 94 €
8 nap, 1 hónapon belül 176 € 141 € 158 € 132 € 114 € 119 €

Felnőtt bérlettel rendelkező utas kíséretében legfeljebb kettő 12 év alatti gyermek ingyen utazhat. További gyermekek részére ifjúsági bérletet kell váltani. 4 év alatti gyermekek számára nem szükséges bérletet váltani, kivéve, ha külön ülő-, fekvő- vagy hálóhelyet foglalnak el.

Amennyiben Lengyelországba szóló Interrail bérlettel rendelkezik, és az oda-, illetve a visszautazás vonattal történik, a magyarországi kiindulási, illetve célállomás és a lengyel határ között nemzetközi menetjeggyel kell rendelkeznie!​ 

Az almenükben célállomásonként csoportosítva többet is megtudhat a Lengyelország felé közlekedő közvetlen vonatainkról, az átszállásos eljutásokról, valamint kedvezményes árajánlatainkról és az egyes helyszínek nevezetességeiről!

Hasznos linkek

A Lengyel Vasút (PKP Intercity) honlapja

Turisztikai információk Lengyelországról


Aktuális euró árfolyam

A megadott árak a MÁV-START Zrt. által meghatározott árfolyamon forintban, vagy - bármely nemzetközi pénztárunkban – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse föl nemzetközi jegykiadó helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam:

1 € = 325 Ft