Lengyelország

"Magyar-lengyel két jó barát"  baráti árak az eljutásokhoz is

-Hogy a két ország lakói között évszázadok óta fennálló jó viszony minél több kölcsönös látogatásban is megvalósulhasson, a MÁV-START a Lengyel Vasúttal együttműködve kényelmes közvetlen kocsikat közlekedtet az éjszakai órákban, melyek a következő nap reggelén közvetlenül Varsó és Krakkó belvárosába érkeznek, az év minden napján. A kényelmes fekvőhelyes és hálókocsiknak köszönhetően háborítatlanul alhat, míg a vonat a célállomása felé szállítja Önt. Ezen kívül nappal közvetlen EuroCity vonattal is utazhat Budapestről Varsóba. Az utazás nemcsak a lengyelek vendégszeretete és a velünk sok helyütt közös múltjuk és közös sorsuk miatt válhat emlékké, hanem a két nagyvárosban és környékén ránk váró épített és természeti látványosságok miatt is.

Kedvezményes globáldíjas jegyek: SparDay, SparNight

Varsóba, Katowicébe és Krakkóba egyaránt kínálunk korlátozott számban váltható kedvezményes globáldíjas  SparNight, a nappali vonatra pedig SparDay menetjegyeket. A SparDay/SparNight kedvezmény legkésőbb az utazás megkezdése előtti napon váltható meg.

Special menetjegyek

Amennyiben a kedvezményes globáldíjas jegyek elfogytak, vagy nem feltétlenül a közvetlen vonatokkal kíván utazni, Varsóba, Krakkóba és Katowicébe Special menetjegyeket is válthat. Ezek a normál árnál kedvezőbben vásárolhatók meg, ugyanakkor kevesebb kötöttséggel járnak, mint a kedvezményes globáldíjas jegyek, és korlátlan számban kaphatók.

Menettérti kedvezmény

A vasutak megállapodása alapján a magyarországi és a lengyelországi állomások közötti oda-vissza utazás esetén 40%-os kedvezményt biztosítunk a normáldíjból, amennyiben az utazás Szlovákián és Csehországon – más tranzitországok érintése nélkül – történik.

A lengyel menettérti kedvezmény további feltétele, hogy a kiindulási- és a célállomás mindkét irányban azonos legyen, ez azonban nem zárja ki azt, hogy az oda- és visszaút eltérő is lehet, így akár körutazás is tehető. 

Gyermekek részére a kedvezményes menetdíjnak is csak a felét kell megfizetni, a 6 főnél nagyobb csoportok pedig magasabb mértékű kedvezményt vehetnek igénybe.

A kedvezményes menetjegyek érvénytartama egy hónap.

Árajánlataink egyes lengyel célállomásainkra, Pozsony – Breclav – Zebrzydowice – Katowice (– Varsó) útvonalon át:

  egy útra oda-vissza (menettérti kedvezménnyel
2. osztály 1. osztály 2. osztály 1. osztály
Gdansk, Gdynia 120 € 179,8 € 143,9 € 215,8 €
Wrocław 101,6 € 152,2 € 121,9 € 182,7 €
Poznan 117,8 € 176,8 € 141,3 € 212,2 €
Łódz 114,4 € 171,6 € 137,2 € 206 €

Interrail

Amennyiben nagyobb körutazást szeretne tenni Lengyelországban, vagy egy régió összes látványosságát szeretné felfedezni, az Interrail bérlettel a legkedvezőbb áron teheti ezt meg. A bérletek egy hónapon belül 3, 4, 6 vagy 8 szabadon választott napon (melybe az oda- és visszaút napja is beletartozik) használhatók fel, korlátlan utazásra a PKP vonatain. A lengyel határig történő utazáshoz az utasnak kiegészítő csatlakozó menetjeggyel kell rendelkeznie.

Lengyelországra szóló Interrail bérletek:

Felhasználhatóság 1. osztály 2. osztály
Felnőtt Ifjúsági Senior Felnőtt Ifjúsági Senior
3 nap, 1 hónapon belül 78 € 62 € 70 € 59 € 51 € 53 €
4 nap, 1 hónapon belül 99 € 79 € 89 € 74 € 64 € 67 €
6 nap, 1 hónapon belül 139 € 111 € 125 € 104 € 90 € 94 €
8 nap, 1 hónapon belül 176 € 141 € 158 € 132 € 114 € 119 €

Amennyiben Lengyelországra szóló Interrail bérlettel rendelkezik és az oda-, illetve a visszautazás vonattal történik, a magyarországi kiindulási, illetve célállomás és a lengyel határ között nemzetközi menetjeggyel kell rendelkeznie!Felnőtt bérlettel rendelkező utas kíséretében legfeljebb kettő 12 év alatti gyermek ingyen utazhat. További gyermekek részére ifjúsági bérletet kell váltani. 4 év alatti gyermekek számára nem szükséges bérletet váltani, kivéve, ha külön ülő-, fekvő- vagy hálóhelyet foglalnak el.

Az almenükben célállomásonként csoportosítva többet is megtudhat a Lengyelország felé közlekedő közvetlen vonatainkról, az átszállásos eljutásokról, valamint kedvezményes árajánlatainkról és az egyes helyszínek nevezetességeiről!

Hasznos linkek

A Lengyel Vasút (PKP Intercity) honlapja

Turisztikai információk Lengyelországról


Aktuális euró árfolyam

A megadott árak a MÁV-START Zrt. által meghatározott árfolyamon forintban, vagy - bármely nemzetközi pénztárunkban – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse föl nemzetközi jegykiadó helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam:

1 € = 310 Ft