Lengyelország

"Magyar-lengyel két jó barát" - baráti árak az eljutásokhoz is

-Hogy a két ország lakói között évszázadok óta fennálló jó viszony minél több kölcsönös látogatásban is megvalósulhasson, a MÁV-START a PKP InterCity-vel együttműködve kényelmes éjszakai vonatokat közlekedtet, melyek a következő nap reggelén közvetlenül Varsó és Krakkó belvárosába érkeznek, az év minden napján. A kényelmes fekvőhelyes- és hálókocsiknak köszönhetően háborítatlanul alhat, míg a vonat a célállomása felé szállítja Önt. December 13-tól emellett újra jár nappali vonat Budapestről Varsóba. Az utazás pedig nemcsak a lengyelek vendégszeretete és a velünk sok helyütt közös múltjuk és közös sorsuk miatt válhat emlékké – hanem a két nagyvárosban és környékén ránk váró épített és természeti látványosságok miatt is.

Varsóba, Katowicébe és Krakkóba egyaránt kínálunk korlátozott számban váltható, kedvező árú SparNight-, a nappali vonatra pedig SparDay-menetjegyeket. Amennyiben ezek elfogytak mindhárom célállomásra valamint más lengyel célpontokra is válthatók 40 %-os kedvezményű menettérti jegyek korlátlan számban, minden komfortkategóriára. Ezeknél a jegyeknél feltétel, hogy a kiindulási- és célállomás mindkét irányban azonos legyen - az oda- és visszaút azonban eltérő is lehet, így akár körutazások is tehetők. A SparDay/SparNight kedvezmény legkésőbb az utazás megkezdése előtt 3 nappal váltható meg.

A hagyományos ülőkocsik mellett mindkét célállomásra közlekednek a vetett ágy kényelmét kedvező áron kínáló, hat- illetve négyágyas fülkékkel felszerelt fekvőhelyes kocsik, valamint a szállodai kényelmet biztosító, legfeljebb három ággyal és saját mosdóval berendezett fülkéjű hálókocsik. A hálókocsijegyek ára a fülkében felszolgált reggelit is tartalmazza. A nappali utazást étkezőkocsi teszi kellemesebbé.

A Lengyelországba közlekedő közvetlen vonatok és a csehországi átszállással igénybevehető további nappali vonatok összefoglaló menetrendje - beleértve a csatlakozó lengyel vonatokat is Krakkó, Gdansk és Wrocław, felé - pdf-formátumban itt tölthető le.

A célállomások látványosságairól, az oda közlekedő vonatokról és azok árairól az alábbi linkeken kaphat további információkat:

Varsó

Krakkó

-Lengyelország e két nagyvároson és környékén kívül is számos látványosságot tartogat… így például a „három várost”, melyek közül Gdansk műemlékeivel, Sopot a tengerpartjával, Gdynia kikötőjével csábít felfedezésre – valamint a közeli legendás lovagvárral, Malbork erődjével. Az ország nyugati részét Wroclaw és Poznan városházája és katedrálisai, valamint Európa utolsó normálnyomközű gőzmozdony-paradicsoma, Wolsztyn miatt érdemes felkeresni. De a Karkonosze várai, a Mazuri-tóvidék és a partjain kószáló bölények is jó okot szolgáltathatnak egy látogatásra – amelyekre a magyar-lengyel oda-vissza utazásokra minden érintett vasút vonalán 40 %-os kedvezményeket biztosítunk valamennyi célállomásra. A kiindulási- és célállomás mindkét irányban azonos kell, hogy legyen - de az oda-vissza útnak nem kell ugyanazon útvonalra esnie, így egyszerre több látnivaló is felkereshető, vagy kisebb körutazások is tehetők

Árajánlataink egyes lengyel célállomásainkra, Pozsony-Ostrava útvonalon át - az oda-vissza jegyek érvényessége egy hónap.

  egy útra oda-vissza
  2. osztály 1. osztály 2. osztály 1. osztály
Gdansk, Gdynia 119,60 € 179,20 € 143,40 € 215,10 €
Wrocław 101,20 € 151,60 € 121,40 € 182,00 €
Poznan 112,40 € 168,40 € 134,80 € 202,20 €
Łódz 104,80 € 157,00 € 125,70 € 188,50 €

Gyermekek a fenti áraknak a felét fizetik.

InterRail

Amennyiben nagyobb körutazást szeretne tenni Lengyelországban, vagy egy régió összes látványosságát szeretné felfedezni, az InterRail-bérlettel a legkedvezőbb áron teheti ezt meg. A bérletek egy hónapon belül 3, 4, 6 vagy 8 szabadon választott napon (melybe az oda- és visszaút napja is beletartozik) használhatók fel, korlátlan utazásra a PKP vonatain. A lengyel határig történő utazáshoz az utasnak kiegészítő csatlakozó menetjeggyel kell rendelkeznie.

Interrail bérletek ára Lengyelországba (4. árszint)

  1. osztály 2. osztály
felnőtt Senior ifjúsági felnőtt Senior ifjúsági
3 nap, 1 hónapon belül 121 € 109 € 97 € 78 € 70 € 57 €
4 nap, 1 hónapon belül 148 € 133 € 119 € 95 € 86 € 69 €
6 nap, 1 hónapon belül 197 € 177 € 158 € 125 € 113 € 93 €
8 nap, 1 hónapon belül 231 € 208 € 185 € 148 € 133 € 107 €

A felnőtt bérlettel utazók két 12 éven aluli gyermeket díjmentesen vihetnek magukkal. Senior bérlet 60 éves kortól váltható.

Az InterRail menetjeggyel utazóknak az éjszakai vonatokra helyjegyet kell váltaniuk. A fekvőhely kényelme így csak 9,40 €-ba kerül, de fejenként 23,10 €-ért már kétszemélyes hálófülke is kapható.

A további lengyel árakról a MÁVDIREKT fenti telefonszámán, míg a turistalátványosságokról a Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviseletnél személyesen (1075 Budapest, Károly krt. 11.), telefonon (06-1-269-7809) vagy e-mailben (bakonyi [KUKAC] polska.datanet.hu) érdeklődhet.

A lengyel vasút részletes menetrendi keresőjét – angol, német és francia nyelven is – a http://rozklad.pkp.pl/ honlapról érheti el.


Aktuális euró árfolyam

A megadott árak a MÁV-START Zrt. által meghatározott árfolyamon forintban, vagy - bármely nemzetközi pénztárunkban – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse föl nemzetközi jegykiadó helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam:

1 € = 315 Ft