Lengyelország

Lengyelország

„Magyar, lengyel – két jó barát...” 

Az utazás nemcsak a lengyelek vendégszeretete, valamint a velünk sok helyütt közös múltjuk és közös sorsuk miatt válhat emlékké, hanem a nagyvárosban és környékükön ránk váró épített és természeti látványosságok miatt is. Bejárhatjuk a jelenlegi és az egykori főváros – Varsó és Krakkó – utcáit, vagy utazgathatunk a Balti-tenger dűnés partvidékén is, útba ejtve a híres kikötővárosokat, sőt a frissítő strandokat is.

Szlovákia Ukrajna Csehország Német- ország Varsó Rzepin Krakkó Wrocław Katowice Terespol

Kiemelt ajánlataink

Krakkó
Budapestről egy irányba SparDay vagy SparNight jeggyel 19 €-tól, oda-vissza 39 €-ért Special jeggyel.
Varsó
Budapestről egy útra SparDay vagy SparNight jeggyel 19 €-tól, oda-vissza 49 €-ért Special jeggyel.
Wrocław
Budapestről Wrocław egy irányba SparNight jeggyel 19 €-tól ülő-, 29 €-tól fekvő-, 49 €-tól hálókocsiban.

Jegytípusok bármely lengyelországi úti célra

Kedvezményes standard (NRT) menetjegyek

Bármely magyarországi és bármely lengyelországi állomás között megválthatók, Szlovákián és Csehországon keresztüli oda-vissza utazás esetén.

A kedvezmény mértéke a standard (NRT) menetdíjból a magyar, lengyel, cseh és szlovák szakaszra egységesen 40%. Legalább 6 főből álló csoportok számára 50%-os kedvezmény érvényesíthető.

Multilaterális kedvezmény

Bármely magyar, lengyel, bolgár, cseh, macedón, montenegrói, román, szerb, szlovák állomás közötti menetjegyek, amelyek az előbbi országokon kívül más országot nem érintő, tetszőleges útvonalú oda-vissza utazásokra válthatók meg. Az oda- és visszaút eltérő országokon keresztül is lehetséges.

A multilaterális kedvezmény keretében valamennyi részes ország vasútja 30%-os kedvezményt biztosít a standard (NRT) menetdíjból.

26 éven aluli fiatalok, valamint legalább 6 főből álló csoportok számára a multilaterális kedvezmény még nagyobb mértékű: előbbiek 40%-os, utóbbiak 50%-os kedvezményben részesülnek a standard (NRT) jegyárból.

Interrail

Amennyiben körutazást szeretne tenni Lengyelországban, vagy az ország egy régiójának összes látványosságát szeretné felfedezni, az Interrail bérlettel kedvező áron teheti ezt meg.

Lengyelországba az alábbi típusú és árú Interrail bérletek válthatók:

Felhasználhatóság 1. osztály 2. osztály
Felnőtt Ifjúsági Senior Felnőtt Ifjúsági Senior
3 nap, 1 hónapon belül  78 € 62 € 70 € 59 € 51 € 53 €
4 nap, 1 hónapon belül 99 € 79 € 89 € 74 € 64 € 67 €
5 nap, 1 hónapon belül 119 € 95 € 107 € 89 € 77 € 80 €
6 nap, 1 hónapon belül 139 € 111 € 125 € 104 € 90 € 94 €
8 nap, 1 hónapon belül 176 € 141 € 158 € 132 € 114 € 119 €

A fenti bérletek Lengyelország területén a PKP vasúttársaság járataira érvényesek.

Az országba történő be-, illetve az onnan való visszautazáshoz a Lengyelországon kívüli szakaszra nemzetközi menetjeggyel vagy az érintett országokra érvényes Interrail bérletekkel kell rendelkezni.

Hasznos linkek

Aktuális euróárfolyam

A nemzetközi menetjegyek forintban vagy bármely nemzetközi pénztárunkban – a MÁV-START Zrt. által meghatározott alábbi árfolyamon – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse fel nemzetközi jegykiadó-helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam: 

1 € = 345 Ft