Családi és csoportos nemzetközi utazás

Családi utazás

Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond? Ha vonattal utazik egyik sem gond - mivel a kedvező árak és a szolgáltatások minden korosztálynak jó választást jelentenek.

Úti élmények mindenkinek

Az utazást már a legkisebb gyerekekkel is megkönnyítjük, mivel a legtöbb vonaton bőven jut hely a babakocsik elhelyezésére, egyes vonatok WC-iben (jellemzően az akadálymentes utazásra alkalmas kocsikban) pedig pelenkázóasztal is található.

Az étkezőkocsikban a gyerekeket nemcsak az általuk kedvelt édességekel és italokkal várják, hanem kifejezetten az ő igényeiknek készült, játékos meglepetéseket is tartozó ajánlatokkal is.

Az éjszakai utazás gyerekekkel is kényelmes és biztonságos a fekvőhelyes- és hálókocsiknak köszönhetően. A fekvőhelyes kocsik 4-6 ágyas fülkéi a nagyobb családoknak is kedvező megoldást jelenthetnek, amelyek több útvonalon egyben is lefoglalhatók 219 €-tól. Ha a kényelem is fontos, a saját mosdókagylóval és vetett ágyakkal felszerelt hálókocsi 1-3 ágyas fülkéi nemcsak a kisebb  családoknak ideális választás, hiszen két hálófülke egybe is nyitható, így akár egyszerre hatan is utazhatnak együtt magasabb színvonalon. A kisebb gyerekeknek ha szüleikkel vagy testvéreikkel alszanak egy ágyon, még fekvőhely- vagy hálókocsijegy se kell.

Ülőhelyek gyerekekkel utazóknak

A Pozsonyon át Prágába közlekedő Metropolitan EuroCity-k 370-es kocsijában több fülke valamint a Bécsbe, Salzburgba, Münchenbe és Zürichbe közlekedő Railjet-ek 21-es kocsijának több üléscsoport kifejezetten a gyerekekkel utazóknak van fenntartva. Ezeken a helyeken – amelyek ugyanúgy 3 €-ért foglalhatók, mint bármely más helyjegy – az asztalokon társasjátékot találunk, a Railjet-eken pedig egy szomszédos sarokban TV-t helyeztek el, amelyen gyerekfilmeket vetítenek.

   Családi szakasz és gyerekmozi a Railjet xpress vonaton Családi fülke a Metropolitan EuroCity vonaton

Kedvező árak kicsiknek és nagyobbaknak is

A 6 évesnél fiatalabb gyerekek – felnőtt kíséretében – ingyenesen utazhatnak amennyiben nem foglalnak el külön helyet – azaz. a kísérő ölében, vagy babakocsiban. Egyes vasutak az ingyenes utazást magasabb korhatárig engedélyezik.

A 6 és 15 év közötti gyerekeknek a legtöbb jegyet kedvezményes áron vásárolható meg – általában a felnőtt jegy árának feléért, de a START Europa ajánlatnál és egyes éjszakai vonatokon sokkal kedvezőbb és útvonalfüggetlen egységáron is .

Egyes vasutaknál az ingyenes és a kedvezményes utazás korhatára magasabb, vagy alacsonyabb is lehet. (A felső korhatár a gyereknek azt a születésnapját jelenti, amelyen a kedvezmény más nem használható.)

Németországba és Svájcba az Europa Flex jeggyel utazók gyerekeiket és unokáikat ingyen vihetik magukkal..

10 évnél fiatalabb gyerekek csak felnőttekkel együtt utazhatnak külföldre, ha pedig nem szüleikkel utaznak, a szülők beleegyező nyilatkozatára is szükség van, amely innen tölthető le.

Csoportos utazás

A csoportos kedvezmény a nagyobb családoknak, baráti társaságoknak, iskolai osztályoknak és más, nagyobb létszámban együtt utazóknak is kedvező megoldást jelent.

Ha legalább hatan– Franciaországban és Olaszországban legalább tízen – utaznak együtt, az Europa Flex jegyek további 10-60%-os kedvezménnyel vásárolhatók meg felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

Egyes éjszakai vonatokon a csoport létszámába kizárólag a felnőttek számolhatók bele, és azokon külön gyerekkedvezmény nincs - ezeken a vonatokon azonban az általános- és középiskolás csoportok . beleértve a kísérő tanárokat és szülőket is – különleges kedvező ajánlattal utazhatnak.

A csoportos kedvezmény feltételei

● 10 főnél nagyobb csoportoknál a kedvezmény csak akkor garantálható biztosan, ha az utazást legalább 30 nappal előre bejelentik

● a bejelentés után a csoportos jegyet az utazás előtt legalább 7 nappal előbb meg kell rendelni és 3 nappal előbb ki kell fizetni.

● a csoportos jegyek visszaváltása csak az előtt 3 nappal lehetséges

● a csoport minden tagjának a teljes útvonalon együtt, ugyanazokon a vonatokon kell utaznia

● a csoportvezető felelős az utazási előírások betartásáért és a csoporttagok megfelelő viselkedéséért.

A gyerekekkel illetve csoportosan utazás további részletes szabályairól kérjük, érdeklődjön elérhetőségeinken!

További információk

A nemzetközi jegyeket interneten és alkalmazásban minden esetben forintban kell kifizetni, az aktuális, MÁV-START által meghatározott árfolyamon. Nemzetközi pénztárainkban és a vonatokon az árfolyamnak megfelelő forintot és €-t is elfogadunk.

Jelenleg érvényes árfolyam: 

1 € = 380 Ft

További kérdéseire a MÁVDIREKT-nél a (+36 1) 349 4949-es számon, vagy nemzetközi pénztárainkban kaphat választ.