Éjszakai utazás

2014. június 23. hétfő, 19.59 / Utolsó módosítás: 2016. február 16. kedd, 11.41

Kényelmes utazás, kedvező áron - ezt kínálják éjszakai vonataink. Csak néhány indok, amiért érdemes ezt az utazási módot választania:

- A hosszú utazás még a legszebb tájon és a legjobb társasággal is fárasztóvá válhat, a kényelmes alvás azonban még a messzibb utakat is kellemessé teszi - reggel pedig a célország és a célállomás legszebb látványosságait élvezheti a vonat ablakából.

- Nem kell egész napját az utazásra szánnia, az esti indulással és reggeli érkezéssel további napokat nyerhet a csomagolásra, vagy a városnézésre, és egy reggel, vagy délelőtt zajló üzleti tárgyaláshoz sem kell hajnalban felkelnie.

- Nem kell órákkal a vonat indulása előtt a pályaudvarra érnie, nem kell azon aggódnia, hogy mindennapos használati tárgyai tiltottá válnak, és akár két bőröndöt is magával vihet ingyen, amelyek az út egész során Ön mellett maradnak.

- Az éjszakai vonatok a nagyvárosok központjába érkeznek - anélkül, hogy forgalmi dugók állítanák meg őket - ahonnét könnyen megközelíthetők a szállodák és a legfontosabb turisztikai és üzleti célpontok is.

- Ha a fekvőhelyes- vagy a hálókocsit választja, vetett ágyban, kényelmes helyzetben töltheti az éjszakát, anélkül, hogy a jegyvizsgálattal zavarnák - a zárható fülkéknek és a kocsi kísérőjének köszönhetően pedig vagyontárgyai is nagyobb biztonságban vannak. A további kényelmet biztosítják a hálókocsifülkékben elhelyezett mosdók, valamint a legmodernebb kocsikban a zuhanyzók is - és számos viszonylatban az árban bennefoglalt ásványvíz és reggeli is.

- Valamennyi vonatunkon érvényesek a menettérti kedvezmények, a City-Star- és InterRail menetjegyek, ezen felül a legtöbb viszonylatra korlátozott számban válthatók SparNight-menetjegyek, amelyekkel Prágába és Erdélybe már 19 €-ért, Krakkóba 25 €-ért, Drezdába, Berlinbe, Münchenbe Varsóba és Bukarestbe már 29 €-ért, Zürichbe pedig már 39 €-ért eljuthat. Amennyiben ezek elfogynának, a menet- és helyjegyet egyaránt magába foglaló, adott napra és vonatra érvényes ún. „globáldíjas" menetjegyekkel sokkal kedvezőbb áron utazhat, mintha az adott vonalra érvényes normál menetjegyeket venné igénybe.

- A fekvőhelyes- és a hálókocsi nem luxus, számos viszonylatra akár már 10-15 € ráfizetéssel foglalhat fekvőhelyet hatágyas fülkében, míg a hálókocsi nyújtotta kényelemért csak 15-25 €-val kell többet fizetnie - a kétágyas fülke intimitását pedig személyenként már 35-40 €-tól élvezheti!

Éjszakai vonatainkkal Európa számos nagyvárosába juthat el, Moszkvától Zürichig, Belgrádtól Berlinig - a nyári időszakban pedig Horvátország, Montenegro, és Bulgária tengerparti üdülőhelyeire is kényelmes utazási lehetőséget biztosítunk.

Az éjszakai vonatokon három komfortkategória közül választhat - az egyes kategóriákra kattintva többet is megtudhat a nyújtott szolgáltatásokról és az elérhetó célállomásokról:

Hálókocsi

Fekvőhelyes kocsi

Ülőkocsi