Éjszakai utazás

2014. június 23. hétfő, 19.59 / Utolsó módosítás: 2018. február 14. szerda, 14.19

Éjszakai utazás

Kényelmes utazás, kedvező áron – ezt kínálják éjszakai vonataink. Csak néhány indok, amiért érdemes ezt az utazási módot választania:

– A hosszú utazás még a legszebb tájon és a legjobb társasággal is fárasztóvá válhat, a kényelmes alvás azonban még a messzibb utakat is kellemessé teszi – reggel pedig a célország és a célállomás legszebb látványosságait élvezheti a vonat ablakából.

– Nem kell egész napját az utazásra szánnia, az esti indulással és reggeli érkezéssel további napokat nyerhet a csomagolásra vagy a városnézésre, és egy reggel vagy délelőtt zajló üzleti tárgyaláshoz sem kell hajnalban felkelnie.

– Nem szükséges órákkal a vonat indulása előtt a pályaudvarra érnie, nem kell azon aggódnia, hogy mindennapos használati tárgyai tiltottá válnak, és akár két bőröndöt is magával vihet ingyen, amelyek az út egész során Ön mellett maradnak.

– Az éjszakai vonatok a nagyvárosok központjába érkeznek – anélkül, hogy forgalmi dugók állítanák meg őket – ahonnét könnyen megközelíthetők a szállodák, illetve a legfontosabb turisztikai és üzleti célpontok is.

–  A nappali vonatok esetében az adott célállomásra váltható menettérti és viszonylati kedvezmények, kirándulójegyek zömmel az éjszakai vonatokra is elérhetők, továbbá egyes járatainkra kedvezményes globáldíjas jegyeket is kínálunk SparNight néven. Interrail-bérlettel szintén használhatók az éjszakai vonatok is.

– Ha a fekvőhelyes vagy a hálókocsit választja, kényelmesen, fekvő helyzetben töltheti az éjszakát, anélkül, hogy a jegyvizsgálattal zavarnák. A fekvőhelyes és a hálókocsiban történő utazás nem a jómódúak kiváltsága! Számos vonatra akár már 10 eurós ráfizetéssel foglalhat fekvőhelyet hatágyas fülkében, míg a hálókocsi nyújtotta kényelmet akár mindössze 14 eurós felár ellenében élvezheti.

Éjszakai vonatainkkal Európa számos nagyvárosába juthat el, Varsótól Zürichig, Belgrádtól Münchenig.  A nyári időszakban kedvelt tengerparti üdülőhelyekre is kényelmes éjszakai utazási lehetőséget biztosítunk.

Az éjszakai vonatokon általában három kocsitípus  közül választhat. Az egyes kategóriákra kattintva többet is megtudhat a nyújtott szolgáltatásokról és az elérhető célállomásokról.

Hálókocsi

Fekvőhelyes kocsi

Ülőkocsi