Horvátország

Horvátország

Élmények szárazföldön és tengerparton

Délnyugati szomszédunk, Horvátország az év minden időszakában megfelelő tájat kínál arra, hogy odalátogassunk. A nyári időszakban az Adriai-tenger partjának ismert üdülőhelyeinek, a szezonon kívül pedig a hangulatos kis- és nagyvárosok felkeresése bizonyulhat emlékezetes programnak.


​A nyári tengerparti ajánlatok közül Split, Zadar, Sibenik, valamint az Adria vonat összeállítása még folyamatban van. Szíves türelmüket kérjük az ajánlatok közzétételéig. 
Szlovénia Szerbia Bosznia- Hercegovina Monte- negró MAGYARORSZÁG Zágráb Fiume Zadar Šibenik Split Abbázia Pula Eszék Pélmonostor

Kiemelt ajánlataink

Eszék
Napi 4 pár vonat Pécsről Pélmonostorra, csatlakozással Eszék felé.
Rijeka
Utazzon az Isztriai-félsziget és a Kvarner-öböl legszebb nyaralóhelyeire!
Zágráb
Budapestről egy irányba SparDay jeggyel 15 €-tól, átszállás nélkül az Agram gyorsvonattal.

Jegytípusok bármely horvátországi úti célra

Kedvezményes standard (NRT) menetjegyek

Bármely magyarországi és bármely horvátországi állomás között megválthatók, tranzitország közbeiktatása nélkül vagy Szlovénián keresztül, egy irányba és oda-vissza útra is.

Egyirányú utazás esetén a kedvezmény mértéke a standard (NRT) menetdíjból a magyar, a horvát és a szlovén szakaszra egységesen 30%, legalább 6 főből álló csoportoknak 40%. Oda-vissza utazásokra a kedvezmény mértéke 60%, csoportoknak 65%.

Interrail

Amennyiben körutazást szeretne tenni Horvátországban, vagy az ország egy régiójának összes látványosságát szeretné felfedezni, az Interrail bérlettel kedvező áron teheti ezt meg.

Horvátországba az alábbi típusú és árú Interrail bérletek válthatók:

Felhasználhatóság 1. osztály 2. osztály
Felnőtt Ifjúsági Senior Felnőtt Ifjúsági Senior
3 nap, 1 hónapon belül  78 € 62 € 70 € 59 € 51 € 53 €
4 nap, 1 hónapon belül 99 € 79 € 89 € 74 € 64 € 67 €
5 nap, 1 hónapon belül 119 € 95 € 107 € 89 € 77 € 80 €
6 nap, 1 hónapon belül 139 € 111 € 125 € 104 € 90 € 94 €
8 nap, 1 hónapon belül 176 € 141 € 158 € 132 € 114 € 119 €

A fenti bérletek Horvátország területén a HŽ vasúttársaság járataira érvényesek.

Az országba történő be-, illetve az onnan való visszautazáshoz a Horvátországon kívüli szakaszra nemzetközi menetjeggyel vagy az érintett országokra érvényes Interrail bérletekkel kell rendelkezni.

Hasznos linkek

Aktuális euróárfolyam

A nemzetközi menetjegyek forintban vagy bármely nemzetközi pénztárunkban – a MÁV-START Zrt. által meghatározott alábbi árfolyamon – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse fel nemzetközi jegykiadó-helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam: 

1 € = 345 Ft