Horvátország

Zágráb

Élmények szárazföldön és tengerparton

Délnyugati szomszédunk, Horvátország az év minden időszakában megfelelő tájat kínál arra, hogy odalátogassunk. A nyári időszakban az Adriai-tenger partjának ismert üdülőhelyeinek, a szezonon kívül pedig a hangulatos kis- és nagyvárosok felkeresése bizonyulhat emlékezetes programnak.

Járataink egész évben közvetlen kapcsolatot biztosítanak a magyar és a horvát főváros között. Két pár nemzetközi gyorsvonat egész évben naponta közlekedik Budapestről Zágrábba, amelyekről az ország más jelentősebb városaiba – például a Karlovacba és Eszékre – közlekedő vonatokra is át lehet szállni.

Split

A nyári szezonban a legfontosabb tengerparti üdülőhelyekre is közlekedtetünk közvetlen éjszakai vonatokat. Az úgynevezett SEA←YOU vonatokkal Budapestről Splitbe, Rijekába (Fiuméba), valamint Opatijába (Abbáziába) kínálunk kényelmes és olcsó eljutási lehetőséget, átszállással pedig Pula, Zadar és Šibenik is elérhető vonattal.

Egyúti és menettérti kedvezmény

Magyarországról takarékosan utazhat Horvátországba, mert bármely magyar állomásról tetszőleges horvát célállomásra 30% kedvezményű menetjegyet válthat.

Ha oda-vissza útban utazik a két ország között, akkor a kedvezmény mértéke már 60%-os!

Sőt: az egyúti és menettérti kedvezményeket akkor is igénybe veheti, ha Magyarországról nem közvetlenül utazik Horvátországba, hanem Szlovénián keresztül teszi meg az oda- vagy visszautat. Így akár a horvát és szlovén tájat egyszerre felfedező kirándulások, körutazások is szervezhetők a kedvezményes jegyekkel.

A Zágrábba és a nyári időszakban a tengerparti városokba érvényes árakért az oldalsó sávban kattintson az almenükre!

Interrail

Amennyiben még nagyobb körutazást szeretne tenni Horvátországban, vagy egy régió összes látványosságát szeretné felfedezni, az Interrail bérlettel a legkedvezőbb áron teheti ezt meg. A bérletek egy hónapon belül 3, 4, 6 vagy 8 szabadon választott napon (melybe az oda- és visszaút napja is beletartozik) használhatók fel, korlátlan utazásra a Horvát Vasút (HZ) vonatain.

Horvátországra szóló Interrail bérletek:

Felhasználhatóság 1. osztály 2. osztály
Felnőtt Ifjúsági Senior Felnőtt Ifjúsági Senior
3 nap, 1 hónapon belül 78 € 62 € 70 € 59 € 51 € 53 €
4 nap, 1 hónapon belül 99 € 79 € 89 € 74 € 64 € 67 €
6 nap, 1 hónapon belül 139 € 111 € 125 € 104 € 90 € 94 €
8 nap, 1 hónapon belül 176 € 141 € 158 € 132 € 114 € 119 €

Felnőtt bérlettel rendelkező utas kíséretében legfeljebb kettő 12 év alatti gyermek ingyen utazhat. További gyermekek részére ifjúsági bérletet kell váltani. 4 év alatti gyermekek számára nem szükséges bérletet váltani, kivéve, ha külön ülő-, fekvő- vagy hálóhelyet foglalnak el.

Amennyiben Horvátországra szóló Interrail bérlettel rendelkezik és az oda-, illetve a visszautazás vonattal történik, a magyarországi kiindulási, illetve célállomás és a horvát határ között nemzetközi menetjeggyel kell rendelkeznie!

Hasznos linkek

A Horvát Vasút (HŽPP) honlapja

Turisztikai információk Horvátországról


Aktuális euró árfolyam

A megadott árak a MÁV-START Zrt. által meghatározott árfolyamon forintban, vagy - bármely nemzetközi pénztárunkban – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse föl nemzetközi jegykiadó helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam:

1 € = 325 Ft