Ausztria

Régi ismerős – modern vonatokkal és kedvező árakkal

Hegyek, tavak, hangulatos kis- és nagyvárosok, a zenetörténet legnagyobbjai – Ausztriát azonban nemcsak ezért szeretjük és érdemes felkeresnünk újra és újra. Még az olyan "örökzöldek" is, mint Bécs vagy Salzburg is képesek minden évszakban új arcukat mutatni, és olyan városrészekkel, programokkal szolgálni, amelyet eddig nem ismertünk.

A sokoldalú kínálatot vonataink is tükrözik: a 2 óra 40 perc alatt elérhető Bécsbe napi 12, Linzbe és Salzburgba pedig napi 6 pár vonattal kínálunk közvetlen eljutást. A legtöbb ausztriai nemzetközi járatunkban  Európa egyik legmodernebb vonattípusa, a Railjet közlekedik a hagyományos kényelmet biztosító EuroCityk mellett. Ezeken túl napi egyszer közvetlen InterCity indul Grazba, és  számos fontos osztrák üdülőterület is elérhető egy átszállással Budapestről.

A széleskörű kínálat nem áll meg a vonatok számánál és az úti céloknál, az igénybe vehető jegyekben is ezt kínáljuk. Egy hosszú hétvége vagy több hét, egyedül vagy csoportosan – ahogy az úti célokban, úgy itt is mindenki megtalálhatja a számítását.

Kedvezményes globáldíjas jegyek: SparSchiene

Döntsön időben és megtakarítása sínen van – ezt kínálják a SparSchiene menetjegyek Ezek a jegyek kizárólag adott napra és adott vonatra érvényesek,cseréjük és visszatérítésük nem lehetséges.

Az ausztriai SparSchiene jegyek árát célállomásonként csoportosítva találja meg az almenükben.

Kirándulójegyek

Akár rövid idejű szabadságát tölti Ausztriában, akár üzleti ügyei szólítják oda, a kirándulójegyek mindkét esetben kedvező árú utazást biztosítanak. Ezek a menetjegyek  4 napon belül használhatók fel oda-vissza utazásra, a lehető legrövidebb és legegyszerűbb útvonalon, kizárólag 2. osztályon. Az érvényességi időbe az oda- és a visszautazás napja is beleszámít. A kirándulójegyekkel Magyarország területén az útmegszakítás nem lehetséges. A bécsi kirándulójegy az érvényessége első két napján a város teljes tömegközlekedési rendszerére korlátlan utazást biztosító változatban is kapható.

Kirándulójegyek Budapestről oda-vissza utazásra az alábbi árakon válthatók

Bécs, városi közlekedés nélkül: 33 € (Debrecenből 39 €)

Bécs, városi közlekedéssel: 43 € (Debrecenből 49 €)

Bécsújhely: 19 €

Graz, Linz: 39 €

Salzburg: 45 €

Bad Ischl, Kitzbühel, Bad Gastein, Zell am See: 69 €

Klagenfurt, Villach, Radstadt: 79 €

Innsbruck, Jenbach, Lienz: 89 €

6-14 év közötti gyermekek utazása esetén a fenti árak fele fizetendő. 6 éven aluli gyermekek, amennyiben külön ülőhelyet nem foglalnak el, díjmentesen utazhatnak. Amennyiben külön ülőhelyet igényelnek (akár helyjeggyel vagy anélkül), akkor számukra gyermek menetjegyet kell váltani.

City-Star

Ha a kirándulójegyek által biztosítottnál hosszabb időtartamot szeretne Ausztriában tölteni, vagy olyan tájakat, városokat felkeresni, amelyekre azok nem érvényesek, válassza a City-Star ajánlatot!

A City-Star menetjegyek bármelyik magyarországi állomásról bármelyik osztrák állomásra megválthatók egyúti, vagy oda-vissza utazásra is. A City-Star kizárólag adott napra és a magyar–osztrák határt átlépő konkrét távolsági vonatokra váltható meg, korlátozott számban. A kedvezményes menetdíj a magyar–osztrák határt átlépő vonatra a díjmentes helybiztosítást már magában foglalja, az esetleges csatlakozó vonatokra szóló helyjegyeket külön lehet megvásárolni.

6 és 14 év közötti gyermekek számára a City-Star jegyek a felnőtt menetdíj feléért vásárolhatók meg. 6 éven aluli gyermekek, amennyiben külön ülőhelyet nem foglalnak el, díjmentesen utazhatnak. Amennyiben külön ülőhelyet igényelnek, akkor számukra a 6-14 év közötti gyermekekre vonatkozó kedvezményt kell alkalmazni.

A City-Star-menetjegyek 2. osztályon már 26 €-tól, 1. osztályon már 39 €-tól megválthatók! Az árat az Ausztriában megtett útvonal hossza és a rendelkezésre álló jegyek mennyisége határozza meg.

Figyelem! City-Star menetjegyek a Kálmán Imre-Wiener Walzer EuroNight vonatra nem válthatók!

Interrail

Amennyiben körutazást szeretne tenni Ausztriában, vagy egy régió összes látványosságát szeretné felfedezni, az Interrail bérlettel a legkedvezőbb áron teheti ezt meg. A bérletek egy hónapon belül 3, 4, 6 vagy 8 szabadon választott napon (melybe az oda- és visszaút napja is beletartozik) használhatók fel, korlátlan utazásra az ÖBB, valamint a WESTbahn vonatain. A határig történő utazáshoz az utasnak kiegészítő csatlakozó menetjeggyel kell rendelkeznie.

Interrail bérletek ára Ausztriába:

Felhasználhatóság 1. osztály 2. osztály
Felnőtt Ifjúsági Senior Felnőtt Ifjúsági Senior
3 nap, 1 hónapon belül 195 € 156 € 176 € 146 € 127 € 131 €
4 nap, 1 hónapon belül 230 € 184 € 207 € 173 € 150 € 156 €
6 nap, 1 hónapon belül 291 € 233 € 262 € 218 € 189 € 196 €
8 nap, 1 hónapon belül 344 € 275 € 310 € 258 € 224 € 232 €

Felnőtt bérlettel rendelkező utas kíséretében legfeljebb kettő 12 év alatti gyermek ingyen utazhat. További gyermekek részére ifjúsági bérletet kell váltani. 4 év alatti gyermekek számára nem szükséges bérletet váltani, kivéve, ha külön ülő-, fekvő- vagy hálóhelyet foglalnak el.

Amennyiben Ausztriába szóló Interrail bérlettel rendelkezik, és az oda-, illetve a visszautazás vonattal történik, a magyarországi kiindulási, illetve célállomás és az osztrák határ között nemzetközi menetjeggyel kell rendelkeznie!

Kerékpárszállítás Ausztriába

Kerékpáros túrajegy

Magyarország és Ausztria között valamennyi Railjet vonaton és a Záhony – Nyíregyháza – Debrecen – Szolnok – Budapest – Bécs közötti Hortobágy EuroCityn is biztosítjuk a kerékpárok szállítását, korlátozott számban. Az ausztriai belföldi vonatok nagy része szintén alkalmas kerékpárok szállítására.

A kerékpárszállítás díja a célállomástól függetlenül 10 €. Kerékpárhely foglalása a nemzetközi távolsági vonatokon kötelező! Mivel a Railjet-szerelvényeken csak 5 kerékpárhely áll rendelkezésre, így kérjük, időben váltsa meg kerékpár-helyjegyét!

A távolsági vonatok mellett a Győrből, illetve Hegyeshalomból induló EURegio vonatokon is szállíthatók kerékpárok, a befogadóképesség határáig. Az EURegio Spezial menettérti jegyet, illetve EURegio hetijegyet váltó utasok egy darab kerékpárt díjmentesen szállíthatnak az EURegio vonatokon. Más menetjeggyel rendelkező utasoknak nemzetközi kerékpárjegyet kell váltani.

Az almenükben célállomásonként csoportosítva többet is megtudhat az Ausztria felé közlekedő közvetlen vonatainkról, az átszállásos eljutásokról, valamint kedvezményes árajánlatainkról és az egyes helyszínek nevezetességeiről!

Hasznos linkek

Az Osztrák Vasút (ÖBB) honlapja

Turisztikai információk Ausztriáról


Aktuális euró árfolyam

A megadott árak a MÁV-START Zrt. által meghatározott árfolyamon forintban, vagy - bármely nemzetközi pénztárunkban – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse föl nemzetközi jegykiadó helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam:

1 € = 325 Ft