Ausztria

Utazzon Ausztriába és vigye magával kerékpárját is!

Kerékpáros túrajegy2016. június 12-től naponta már három pár railjettel lehetséges kerékpárok szállítása Ausztriába. Ezt a szolgáltatást a Budapestről 7:40-kor (rj 60), 11:40-kor (rj 64) és 15:40-kor (rj 68) induló járatokon, valamint visszaúton a Bécsből induló első railjet-en (rj 41), a délelőtti vonaton (rj 61), valamint az esti járaton (rj 165) biztosítjuk.

FIGYELEM! A fenti időponttól az odaúti railjet 62 sz. vonaton nem biztosítunk kerékpárszállítást!

A kerékpárszállítás díja a célállomástól függetlenül 10 €, jelenleg Bécsbe, St. Pöltenbe, Linzbe és Salzburgba tud kerékpárjával együtt eljutni. A kerékpárhely foglalása kötelező, kérjük, mindenképpen gondoskodjon megvásárlásáról a vonatra való felszállást megelőzően. Mivel vonatonként csak 5 hely áll rendelkezésre, így kérjük, időben váltsa meg helyjegyét!


Régi ismerős - modern vonatokkal és kedvező árakkal

Hegyek, tavak, K.u.K. hangulatú kis- és nagyvárosok, a zenetörténet legnagyobbjai - Ausztriát azonban nemcsak ezért szeretjük és érdemes felkeresnünk újra és újra. Még az olyan "örökzöldek" is, mint Bécs vagy Salzburg is képesek minden évszakban új arcukat mutatni, és olyan városrészekkel, programokkal szolgálni, amelyet eddig nem ismertünk. A sokoldalú kínálatot pedig vonatjaink is tükrözik: a 2 óra 40 perc alatt elérhető Bécsbe napi tizenegy, Linzbe és Salzburgba pedig napi hat pár vonattal kínálunk közvetlen eljutást, melyek többségében Európa egyik legmodernebb szerelvényéből, a railjet közlekedik. Mindezek mellé napi egyszer további közvetlen járat indul Graz-ba illetve Innsbruckba, és valamennyi fontos üdülőterület is elérhető egy átszállással Budapestről.

A széleskörűségünk nem áll meg a vonatok számánál, hanem az igénybevehető jegyekben is ezt kínáljuk. Egy hosszú hétvége, vagy több hét, egyedül vagy csoportosan - ahogy az úticélokban, úgy itt is mindenki megtalálhatja a számítását.

Figyelem! Az itt ismertetett menetjegyek Ausztriában kizárólag az ÖBB által üzemeltetett vonatokon (railjet, ICE, EC, IC, ÖBB-IC, EuroNight, REX, R, S-Bahn, D-Zug) érvényesek, a magánvasutak (pl. westbahn) járatain nem!

SparSchiene

Döntsön időben és megtakaritása sínen van - ezt kínálják a SparSchiene-menetjegyek! A korlátozott számban vásárolható kedvezményes menetjegyekkel már 9 €-tól eljuthat Győrből Bécsbe és Szombathelyről Graz-ba, 13 €-tól Budapestről Bécsbe 19 €-tól pedig Budapestről Graz-ba és Debrecenből vagy Nyíregyházáról Bécsbe. A kedvezményes menetjegyek indulás előtt legkorábban két hónappal foglalhatók, kizárólag adott napra és vonatra. Cseréjük és visszatérítésük nem lehetséges.

Kirándulójegyek

Akár rövid idejű szabadságát tölti Ausztriában akár üzleti ügyei szólítják oda, a kirándulójegyek mindkét esetben kedvező árú utazást biztosítanak. Ezek a menetjegyek az indulás napjától négy napig érvényesek oda-vissza utazásra, a lehető legrövidebb és legegyszerűbb útvonalon, kizárólag 2. osztályra. Magyarországi szakaszon az útmegszakítás nem lehetséges. A bécsi kirándulójegy az érvényessége első két napján a város teljes tömegközlekedési rendszerére korlátlan utazást biztosító változatban is kapható.

Kirándulójegyek Budapesttől oda-vissza utazásra az alábbi árakon válthatók:

Bécs:

  • Városi közlekedés nélkül: 33 € (Debrecenből 39 €)
  • Városi közlekedéssel: 43 € (Debrecenből 49 €)

Bécsújhely: 19 €

Graz, Linz: 39 €

Salzburg: 45 €

Bad Ischl, Kitzbühel, Bad Gastein: 69 €

Klagenfurt, Villach, Radstadt: 79 €

Innsbruck, Jenbach, Lienz: 89 €

Gyermekek a fenti árak felét fizetik.

További ajánlataink valamennyi osztrák célállomásra

CityStar

A bármely magyarországi állomásról bármely osztrák állomásra váltható oda-vissza érvényes CityStar menettérti jegyet elsősorban a kisebb csoportoknak – családoknak, házaspároknak, baráti társaságoknak – ajánljuk. Az 1. és 2. osztályra is váltható jegyek ára az együttutazók számától, valamint az osztrák szakaszon megtett távolságtól függ. Valamennyi jegynél közös szabály azonban, hogy a jegyek érvényessége egy hónap.

A City-Star jeggyel maximum 5 felnőtt és 1 gyermek utazhat. együtt. Az első felnőtt a City-Star alapdíját fizeti meg (egyedül utazó gyermekek ennek a felét), míg a minden egyes további felnőtt esetében az alapdíj fele. Az egy jeggyel utazó csoportok csak együtt utazhatnak. Öt és fél főnél nagyobb létszámú csoportok kisebb csoportokra osztása nem megengedett, ebben az esetben csoportos kedvezmény vehető igénybe.

Gyermekek szüleik vagy nagyszüleik kíséretében díjmentesen utazhatnak, a nem családtag gyerekek mindegyike az alapdíj felét kell, hogy megfizesse. (Például: két felnőtt és öt nem családtag gyermek együtt utazása esetén a jegy ára: egy felnőtt fő ára + 6× az alapdíj fele)

CityStar menetjegyek alapdíja Budapestről (vidéki kiindulási állomások esetén az árat az osztrák határtól való távolság határozza meg)

  Hegyeshalom és Sopron

határátmenetben
Szentgotthárd

határátmenetben
  2. osztály 1. osztály 2. osztály 1. osztály
1. díjövezet 47,70 € 73,20 € 53,70 € 81,20 €
2. díjövezet 81,60 € 122,60 € 87,60 € 130,60 €
3. díjövezet 107,60 € 161,80 € 113,60 € 169,80 €

Az 1. díjövezetbe a következő célállomások tartoznak:

Hegyeshalom határátmenetben: Bécs, Kismarton, Baden bei Wien,

Sopron határátmenetben: Bécs, Bécsújhely, Kismarton, Puchberg, Semmering

Szentgotthárd határátmenetben: Graz

A 2. díjövezetbe a következő célállomások tartoznak:

Hegyeshalom határátmenetben: Bad Ischl, Bécsújhely, Gmunden, Graz, Linz, Salzburg, Semmering, Steyr, Unzmarkt, Wels

Sopron határátmenetben: Graz, Klagenfurt, Unzmarkt, Villach

Szentgotthárd határátmenetben: Bad Gastein, Bécs, Klagenfurt, Leoben, Semmering, Unzmarkt, Villach, Zell am See

A 3. díjövezetbe a következő célállomások tartoznak:

Hegyeshalom határátmenetben: Bad Gastein, Bludenz, Bregenz, Feldkirch, Jenbach, Innsbruck, Kitzbühel, Klagenfurt, Villach, Zell am See,

Interrail

Amennyiben körutazást szeretne tenni Ausztriában, vagy egy régió összes látványosságát szeretné felfedezni, az InterRail-bérlettel a legkedvezőbb áron teheti ezt meg. A bérletek egy hónapon belül 3, 4, 6 vagy 8 szabadon választott napon (melybe az oda- és visszaút napja is beletartozik) használhatók fel, korlátlan utazásra az ÖBB vonatain. A határig történő utazáshoz az utasnak kiegészítő csatlakozó menetjeggyel kell rendelkeznie.

InterRail bérletek ára Ausztriába (2. árszint)

érvénytartam 1. osztály 2. osztály
felnőtt Senior ifjúsági felnőtt Senior ifjúsági
3 nap, 1 hónapon belül 272 € 245 € 218 € 173 € 156 € 131 €
4 nap, 1 hónapon belül 308 € 277 € 247 € 197 € 177 € 154 €
6 nap, 1 hónapon belül 401 € 361 € 321 € 256 € 231 € 187 €
8 nap, 1 hónapon belül 465 € 419 € 372 € 297 € 267 € 219 €

A felnőtt bérlettel utazók két 12 éven aluli gyermeket díjmentesen vihetnek magukkal.

Az alábbi linkekre kattintva többet is megtudhat az Ausztriában közlekedő közvetlen vonatainkról, az átszállásos eljutásokról, valamint kedvezményes árajánlatainkról és a célállomások nevezetességeiről:

Nyíregyháza/Kiskunhalas - Budapest - Bécs

Budapest - Linz - Salzburg - Innsbruck

Budapest - Graz, Bécsújhely

Budapest - Klagenfurt - Villach - Lienz

Külső linkek:

Az osztrák vasút honlapja: www.oebb.at

Osztrák turisztikai ajánlatok: www.austria.info

Osztrák idegenforgalmi honlap magyar nyelvű nyitó oldala: http://www.austria.info/xxl/_site/hu/_area/425560/home.html

Aktuális euró árfolyam

A megadott árak a MÁV-START Zrt. által meghatározott árfolyamon forintban, vagy - bármely nemzetközi pénztárunkban – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse föl nemzetközi jegykiadó helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam:

1 € = 315 Ft