Németország

Az egyszerre egységes és mégis sokszínű ország

-

Németország viharos történelme soha nem győzhette le uralkodóinak és lakóinak alkotó kedvét és életszeretetét. A kisebb-nagyobb uralkodók által hátrahagyott pompás épületek és hatalmas műkincsgyűjtemények ugyanúgy szép tanúságai ennek, mint a mai napig is élő „Wirtschaftswunder” szellemében született modern bevásárlóutcák és üzleti negyedek. A múlt és jelen azonban az építészet mellett a kultúrában is egymást harmonikusan ellenpontozva él együtt. Akár Goethe, Schiller, Erich Kästner és Karl May, vagy éppen Bach, Beethoven és Wagner életét és műveit szeretné azok helyszínein átélni, akár a kortárs kultúra legjavára kíváncsi, Hamburgtól Münchenig több száz nagyvárosban lehet erre lehetősége. A Bajor Alpok, a Fekete-erdő gyógyfürdői, a Rajna sziklái pedig hasonló ellenpontban állnak a homokdűnés tengerpartokba vesző végtelen síkságokkal – s az összes tájon évszázados bájukat megőrző kisvárosokban találhatja meg a látogató a nyugalmat.

Üzleti tárgyalás Frankfurtban? Kulturális rendezvény Berlinben? A drezdai múzeumok felfedezése? Az Oktoberfest nyüzsgése Münchenben? Egyetemi tanulmányok Heidelbergben vagy Tübingenben? A Németország kínálta élményeket és lehetőségeket a MÁV-START kedvező áron kínálja Önöknek, hisz egy útra szóló, korlátozott számban váltható menetjegyeinkkel kedvező áron eljuthat Berlinbe, Drezdába és Münchenbe. Vonataink ezért az árért  Budapestről egyenesen a német városközpontokba szállítják Önt, check-in és szigorú poggyászkorlátozások nélkül, kényelmes és légkondicionált kocsikban.

Kedvezményes globáldíjas jegyek: Spezial, SparNight

Döntsön időben és megtakarítása sínen van – ezt kínálják a németországi Spezial és SparNight menetjegyek. Ezek a jegyek kizárólag adott napra és adott vonatra érvényesek, cseréjük és visszatérítésük nem lehetséges.

A németországi Spezial és SparNight jegyek árát célállomásonként csoportosítva találja meg az almenükben.

City-Star

A City-Star ajánlat bármelyik magyarországi állomásról bármelyik németországi állomásra váltható egyúti, vagy oda-vissza utazásra is, de kizárólag Ausztrián át. A City-Star kizárólag adott napra és a közvetlen magyar–német forgalmú Railjet vonatokra, vagy a magyar–osztrák és az osztrák–német határt átlépő konkrét vonatokra váltható meg, korlátozott számban. A kedvezményes menetdíj a  határokat átlépő vonat(ok)ra a díjmentes helybiztosítást már magában foglalja. Az esetleges további csatlakozó vonatokra szóló helyjegyeket külön lehet megvásárolni. Gyermekek számára City-Star Németországba a felnőtt kedvezményes menetdíj feléért vásárolható.

A City-Star-menetjegyek 2. osztályon már 91 €-tól, 1. osztályon már 139 €-tól megválthatók! Az árat az Ausztriában megtett útvonal hossza és a rendelkezésre álló jegyek mennyisége határozza meg.

A felnőtt bérletet váltó utas kíséretében egy, vagy két 12 év alatti gyermek ingyen utazhat, mindkét szülő kíséretében összesen maximum 4 gyermek utazhat ingyen.

Interrail

Amennyiben körutazást szeretne tenni Németországban, vagy egy régió összes látványosságát szeretné felfedezni, az Interrail-bérlettel a legkedvezőbb áron teheti ezt meg. A bérletek egy hónapon belül 3, 4, 6 vagy 8 szabadon választott napon (melybe az oda- és visszaút napja is beletartozik) használhatók fel, korlátlan utazásra a Deutsche Bahn vonatain.

Interrail bérletek ára Németországba:

Felhasználhatóság 1. osztály 2. osztály
Felnőtt Ifjúsági Senior Felnőtt Ifjúsági Senior
3 nap, 1 hónapon belül 256 € 205 € 230 € 192 € 166 € 173 €
4 nap, 1 hónapon belül 291 € 233 € 262 € 218 € 189 € 196 €
6 nap, 1 hónapon belül 349 € 279 € 314 € 262 € 227 € 236 €
8 nap, 1 hónapon belül 396 € 317 € 356 € 297 € 257 € 267 €

Felnőtt bérlettel rendelkező utas kíséretében legfeljebb kettő 12 év alatti gyermek ingyen utazhat. További gyermekek részére ifjúsági bérletet kell váltani. 4 év alatti gyermekek számára nem szükséges bérletet váltani, kivéve, ha külön ülő-, fekvő- vagy hálóhelyet foglalnak el.

Amennyiben Németországba szóló Interrail bérlettel rendelkezik, és az oda-, illetve a visszautazás vonattal történik, a magyarországi kiindulási, illetve célállomás és a német határ között nemzetközi menetjeggyel kell rendelkeznie!

Az almenükben célállomásonként csoportosítva többet is megtudhat a Németország felé közlekedő közvetlen vonatainkról, az átszállásos eljutásokról, valamint kedvezményes árajánlatainkról és az egyes helyszínek nevezetességeiről!

Hasznos linkek

A Német Vasút (DB) honlapja

Turisztikai információk Németországról


Aktuális euró árfolyam

A megadott árak a MÁV-START Zrt. által meghatározott árfolyamon forintban, vagy - bármely nemzetközi pénztárunkban – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse föl nemzetközi jegykiadó helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam:

1 € = 325 Ft