Ukrajna

A meglepő különlegességek országa

-

Ha a Nyugat-Európában megszokott történelmi és művészeti emlékek helyett valami különlegeset akar felfedezni, vagy éppen a nyugatias látványosságokat egy szokatlan környezetben szeretné átélni, Ukrajna ideális választás lehet az Ön számára is. A hatalmas ország földjén a legkülönfélébb kultúrák hagyták hátra nyomukat, a legmeghatározóbb azonban az orosz és a szovjet birodalom volt. Ennek eltéveszthetetlen épületeit, járműveit, étkeit és szokásait Ukrajnában a lehető legkedvezőbb körülmények között fedezheti fel: könnyen elérhetően, kedvező árakon, és vízumkényszer nélkül!

A lehetőségek száma végtelen: felfedezheti az első orosz birodalom egykori és Ukrajna mai fővárosát, Kijevet, ahol a csillogó ortodox templomok és a szovjet sugárutak váltakoznak, vagy a Monarchia multikulturalitását ma is szépen képviselő Lvivet (Lemberg).

Aki ennél is többre vágyik, felkeresheti a mediterrán hangulatú Odessza kikötőjét, ahol a Patyomkin páncélos című film legendás lépcsője áll, vagy a viking felfedezők útját követve juthat el a Dnyeper menti iparvidékekhez, onnan pedig akár az ország délkeleti részébe Harkovba. A magyar vonatkozású emlékekhez azonban nem kell ily messzire utazni az országon belül: a kárpátaljai nagyvárosok, mint Ungvár, Munkács és Beregszász, valamint a Kárpátok legendás vidéke alig pár órás vonatozással elérhető a magyar határtól.

Amennyiben az Ukrán Vasút járatait választja, sem a Budapestről való eljutás, sem pedig az országon belüli utazgatás nem jelent problémát. A komfortkategóriák változatossága minden ár- és igényszintre kedvező választ ad, és nem kell az infrastrukturális hiányosságok illetve a hosszú várakozások miatt sem aggódnia.

Egyúti és menettérti kedvezmény

A MÁV-START valamennyi ukrán célállomásra 50%-os, az Ukrán Vasút 40%-os kedvezményt ad az egyúti és az oda-vissza utazásokra is. A kedvezmény nem viszonylathoz kötött, így akár körutazásokat is szervezhet, több nagyváros érintésével.

A menetjegyek érvénytartama egy útra és oda-vissza útra egyaránt 15 nap. A jegyekkel az útmegszakítás lehetséges, ezt azonban Ukrajnában igazoltatni kell, legkésőbb a vonat érkezését követő 3 órán belül az útmegszakítás állomásának jegypénztárában. Útmegszakítás után a háló-, illetve fekvőhelyes kocsival történő továbbutazás csak az arra a vonatra érvényes helybiztosítás birtokában lehetséges.

Menetjegyek ára Budapestről

Az árak hálókocsi-felárak nélkül értendők. Budapest és Ukrajna között közvetlen forgalomban, valamint számos ukrán belföldi vonatban kizárólag hálókocsik közlekednek, melyekbe a nappali időszakban utazva is kötelező a hálókocsi-felár megfizetése.

A táblázatban szereplő árak Budapestről indulva, illetve visszaútban oda érkezve érvényesek, a kedvezményes jegyek azonban bármely magyarországi és ukrajnai állomás közötti utazásra megválthatók. Kérjük, ezekről az árakról érdeklődjön nemzetközi pénztárainkban vagy elérhetőségeink egyikén.

Célállomás egy útra oda-vissza
2. osztály 1. osztály 2.osztály 1. osztály
Csap (Csop) [1] 19,50 € 29,30 € 39,10 € 58,50 €
Munkács (Mukacsevo) [1] 20,90 € 31,10 € 41,70 € 62,10 €
Ungvár (Uzsgorod) [2] 20,10 € 30,10 € 40,30 € 60,20 €
Odessza [2] 56,40 € 84,30 € 112,80 € 168,70 €
[1] Magyarországról átszállás nélkül elérhető úti célok. A közvetlen hálókocsiban történő utazáskor fizetendő felárakat a lenti táblázat tartalmazza.
[2] Magyarországról csak átszállással elérhető úti célok. A teljes árat ezek esetében az igénybe vett vonatok és kocsitípusok határozzák meg. Kérjük, ezekről érdeklődjön nemzetközi pénztárainkban vagy elérhetőségeink egyikén.

Hálókocsi-felárak Budapestről Csapra és Munkácsra

Az árak személyenként és irányonként értendők. A felárak helybiztosításként is szolgálnak. Amennyiben nem Budapestről kíván utazni, akkor a felárak mértékéről kérjük, érdeklődjön nemzetközi pénztárainkban vagy elérhetőségeink egyikén.

3 ágyas fülkébe (Tourist) 2 ágyas fülkébe (Double) 1 ágyas fülkébe (Single) [1]
12 € 18 € 36 €
[1] 1 ágyas (Single) fülke foglalása esetén 1. osztályú menetjegyet kell váltani!

Kishatárforgalmi kedvezmény

Záhony – Csap, oda-vissza: 4,70 €.

Figyelem! A kishatárforgalmi menetjegy kizárólag Záhonyban váltható meg. A kedvezményes menetjegy csak menettérti utazás esetén vehető igénybe, egy útra történő utazás esetén az ajánlatban részes vasutak nem nyújtanak kedvezményt.

Az almenükben célállomásonként csoportosítva többet is megtudhat az Ukrajna felé elérhető közvetlen eljutásról, valamint kedvezményes árajánlatainkról és az egyes helyszínek nevezetességeiről!

Aktuális euró árfolyam

A megadott árak a MÁV-START Zrt. által meghatározott árfolyamon forintban, vagy - bármely nemzetközi pénztárunkban – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse föl nemzetközi jegykiadó helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam:

1 € = 325 Ft