Ukrajna

a meglepő különlegességek országa

-Ha a Nyugat-Európában megszokott történelmi és művészeti emlékek helyett valami különlegeset akar felfedezni, vagy éppen a nyugatias látványosságokat egy szokatlan környezetben szeretné átélni, Ukrajna ideális választás lehet az Ön számára is. A hatalmas ország földjén a legkülönfélébb kultúrák hagyták hátra nyomukat, a legmeghatározóbb azonban az orosz és a szovjet birodalom volt. Ennek eltéveszthetetlen épületeit, járműveit, étkeit és szokásait Ukrajnában a lehető legkedvezőbb körülmények között fedezheti fel: könnyen elérhetően, kedvező árakon, és vízumkényszer nélkül!

A lehetőségek száma végtelen: felfedezheti az első orosz birodalom egykori, és Ukrajna mai fővárosát Kijevet, ahol a csillogó ortodox templomok és a szovjet sugárutak váltakoznak, vagy a Monarchia multikulturalitását ma is szépen képviselő Lviv-et.

Aki ennél is többre vágyik, felkeresheti a mediterrán hangulatú Odessza kikötőjét, ahol a Patyomkin páncélos című film legendás lépcsője áll, vagy a viking felfedezők útját követve juthat el a Dnyeper menti iparvidékekhez, onnan pedig akár az ország délkeleti részébe Harkov-ba. A magyar vonatkozású emlékekhez azonban nem kell ily messzire utazni az országon belül… a kárpátaljai nagyvárosok, mint Ungvár, Munkács és Beregszász, valamint a Kárpátok legendás vidéke alig pár órás vonatozással elérhető a magyar határtól.

Amennyiben az ukrán vasút járatait választja, sem a Budapestről való eljutás, sem pedig az országon belüli utazgatás nem jelent problémát. A komfortkategóriák változatossága minden ár- és igényszintre kedvező választ ad, és nem kell az infrastrukturális hiányosságok illetve a hosszú várakozások miatt sem aggódnia.

A MÁV-START valamennyi célállomásra 50%-os, az ukrán vasút 40 %-os kedvezményt ad az egy úti és az oda-vissza utazásokra is. Ezek nem viszonylathoz kötöttek, így akár körutazásokat is szervezhet, több nagyváros érintésével.

Jelenleg Magyarországról Ukrajnába a következő nagyobb városokba közlekedik közvetlen vonat illetve kocsi:

Lvov

Kijev

Árajánlatok további ukrán célállomásokra Budapestről:

  egy útra oda-vissza
  2. osztály 1. osztály 2.osztály 1. osztály
Csap (Csop) 19,50 €   39,10 €  
Ungvár (Uzsgorod) 20,10 €   40,30 €  
Munkács (Mukacsevo) 20,90 €   41,70 €  
Odessza 56,40 € 84,40 € 112,80 € 168,70 €

A fenti árak hálókocsijegyek nélkü értendők. Az ukrán belföldi forgalomban kapható hálókocsijegyek árát a távolságok és az igénybevett komfortkategóriák határozzák meg. Utóbbiak a Nyugat-Európában megszokottaktól eltérőek, kérjük, ezekről és az árakról tájékozódjon a jegypénztárakban.

A Záhony-Csap közötti kishatárforgalmi menetjegy kizárólag Záhonyban váltható meg. A kedvezményes menetjegy csak menettérti utazás esetén vehető igénybe, egy útra történő utazás esetén az ajánlatban részes vasutak nem nyújtanak kedvezményt. A kedvezményes menetjegy ára 4,7 euró.

A további, záhonyi és csapi átszállással elérhető ukrán közvetlen vonat menetrendje összefoglalva itt tölthető le.

Aktuális euró árfolyam

A megadott árak a MÁV-START Zrt. által meghatározott árfolyamon forintban, vagy - bármely nemzetközi pénztárunkban – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse föl nemzetközi jegykiadó helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam:

1 € = 315 Ft