Ukrajna

Ukrajna

A meglepő különlegességek országa

A magyar hagyományok Kárpátalján, az Osztrák-Magyar Monarchia multikulturalitása Lviv környékén, az orosz birodalom és a Szovjetunió monumentalitása Kijevben, valamint az ukránok egész országot átfogó büszke öntudata mind átélhető ebben a különleges országban. Ha csak egy rövid kiruccanást tervezünk, érdemes Munkácsot körbejárni és megcsodálni a várat vagy a Rákóczi-kastélyt. 

Lviv és Kijev Magyarországról közvetlen hálókocsin érhető el. Budapest és Munkács között egy nappali vonat közlekedik. A magyar-ukrán határátmenetben Záhony és Csap között további személyvonatok is járnak megfelelő csatlakozásokkal Nyíregyháza, Ungvár és Munkács felé.

A nemzetközi menetrendek pdf formában itt érhetők el.

A Konzuli Szolgálat nem javasolja az Ukrajnába utazást. Magyarország és Ukrajna között a vonatok korlátozások nélkül közlekednek. Aktuális információkat itt találhat.ukrajna_terkep.jpg

A térkép pdf formában is letölthető.

Jegyek és árak

START Europa UA

Korlátozott számban valamennyi, a nemzetközi díjszabásban lévő magyar állomás és a felsorolt ukrán állomások között, nem visszaváltható.

Budapestről 2. osztályon

Csap 16,40 €-tól

Munkács 17,80 €-tól

Lviv 33,70 €-tól

Kijev 48,10 €-tól

Ha a START Europa jegyek elfogytak, vagy fontosabb a kötöttségek nélküli utazás, válassza Europa Flex ajánlatainkat. Ezeknek, és az 1. osztályon vagy más útvonalakon érvényes START Europa jegyek árairól elérhetőségeinken kaphat több információt.

Felárak

Az éjszakai vonatban csak hálókocsi közlekedik, amelyen a jegy mellé hálókocsijegyet is kell vásárolni. ennek ára Budapesttől.

  3 ágyas fülkében (Triple) 2 ágyas fülkében (Double) 1 ágyas fülkében (Single)
Munkács 12 € 18 € 36 €
Lviv 15 € 23 € 46 €
Kijev 18 € 28 € 56 €

1 ágyas (Single) hálófülkében csak 1. osztályú jeggyel lehet utazni!

Más magyarországi állomásokról indulva vagy oda érkezve a hálókocsijegyek ára eltérő lehet, ezekről kérjük, érdeklődjön elérhetőségeinken.

START Regio UA

50% kedvezmény a Kisvárda / Újkenéz - Záhony - Csap vonalon.

Felhasználási feltételek
Érvényességi idő egy útra 2 nap, oda-vissza 4 nap
Útmegszakítás nem lehetséges
Visszaváltás csak az érvényesség 1. napja előtt lehetséges
Gyerekkedvezmény féláron, országonként változó korhatárral
Kutyaszállítás csak 2. osztályon, féláron
Megvásárolható Budapest, Szolnok, Debrecen, Nyíregyháza, Záhony, Tatabánya, Győrés Mosonmagyaróvár állomási pénztáraiban

Hasznos linkek

További információk

A nemzetközi jegyeket interneten és alkalmazásban minden esetben forintban kell kifizetni, az aktuális, MÁV-START által meghatározott árfolyamon. Nemzetközi pénztárainkban és a vonatokon az árfolyamnak megfelelő forintot és €-t is elfogadunk.

Jelenleg érvényes árfolyam: 

1 € = 380 Ft

További kérdéseire a MÁVDIREKT-nél a (+36 1) 349 4949-es számon, vagy nemzetközi pénztárainkban kaphat választ.