Szlovákia

-

Vonattal északi szomszédunk tájaira!

Történelmi múltú városok, erdők borította dombok és hegycsúcsok, kellemes pihenést garantáló gyógyfürdők, kulináris élvezetek – északi szomszédunk számos közismert élmény mellett megannyi rejtett kinccsel is várja látogatóit.

A MÁV-START a Szlovák Vasúttal (ZSSK) együttműködve a látványosságokat kedvező áron, közvetlenül vagy kevés átszállással teszi elérhetővé Magyarországról. Legyen szó akár irodalmi kalandozásról a Mikszáth által leírt tájakon, a történelemkönyvünk lapjairól ismert szepességi és bányavárosok, vagy a nagy magyar nemesi családok fészkeinek felfedezéséről – mindez szépen ellenpontozva a „tót atyafiak” népművészetével, és konyhájával – vagy éppen tátrai síelésről, a Gömör-vidék világhírű barlangjainak felfedezéséről, mindenki megtalálhatja vonataink és áraink között a neki megfelelőt.

Special menetjegyek

Egyes célállomásainkra – így Párkányba, Pozsonyba, Érsekújvárra és Kassára –  kedvező árú Szlovák Special jegyeket is kínálunk, amelyek csak az adott célállomásra és vonalszakaszra érvényesek.

Egyúti és menettérti kedvezmény

A vasutak megállapodása alapján a magyarországi és szlovákiai állomások közötti egyúti utazásokra a MÁV-START és a Szlovák Vasút 30%-os kedvezményt biztosít a normáldíjból. Oda-vissza utazás esetén a kedvezmény magasabb, a magyar szakaszra 60, a szlovák szakaszra pedig 55%-os.

Gyermekek utazásakor a kedvezményes árnak is csak a felét kell megfizetni, a 6 fő feletti csoportok pedig magasabb mértékű kedvezményt vehetnek igénybe.

A kedvezményes menetjegyek érvénytartama egy hónap.

Érdemes megjegyezni, hogy minden Szlovákiába történő beutazás és onnan visszautazás oda-vissza útnak számít akkor is, ha az útvonal, illetve a kiindulási és célállomás nem azonos. Így például Zsolnára odaúton a Párkány – Pozsony útvonalon is lehet utazni Budapestről, a visszaút pedig történhet Kassán és Miskolcon át – de egy egyszerre megvett Budapest – Nyitra és Poprád Budapest jegyre is érvényes a menettérti kedvezmény.

Interrail

Amennyiben még nagyobb körutazást szeretne tenni Szlovákiában, vagy egy régió összes látványosságát szeretné felfedezni, az Interrail bérlettel a legkedvezőbb áron teheti ezt meg. A bérletek egy hónapon belül 3, 4, 6 vagy 8 szabadon választott napon (melybe az oda- és visszaút napja is beletartozik) használhatók fel, korlátlan utazásra a ZSSK vonatain  beleértve a tátrai villamost és fogaskerekű vasutat is.

Szlovákiára szóló Interrail bérletek:

Felhasználhatóság 1. osztály 2. osztály
Felnőtt Ifjúsági Senior Felnőtt Ifjúsági Senior
3 nap, 1 hónapon belül 78 € 62 € 70 € 59 € 51 € 53 €
4 nap, 1 hónapon belül 99 € 79 € 89 € 74 € 64 € 67 €
6 nap, 1 hónapon belül 139 € 111 € 125 € 104 € 90 € 94 €
8 nap, 1 hónapon belül 176 € 141 € 158 € 132 € 114 € 119 €

Felnőtt bérlettel rendelkező utas kíséretében legfeljebb kettő 12 év alatti gyermek ingyen utazhat. További gyermekek részére ifjúsági bérletet kell váltani. 4 év alatti gyermekek számára nem szükséges bérletet váltani, kivéve, ha külön ülő-, fekvő- vagy hálóhelyet foglalnak el.

Amennyiben Szlovákiára szóló Interrail bérlettel rendelkezik és az oda-, illetve a visszautazás vonattal történik, a magyarországi kiindulási, illetve célállomás és a szlovák határ között nemzetközi menetjeggyel kell rendelkeznie!

Az almenükben célállomásonként csoportosítva többet is megtudhat a Szlovákia felé közlekedő közvetlen vonatainkról, az átszállásos eljutásokról, valamint kedvezményes árajánlatainkról és az egyes helyszínek nevezetességeiről!

Aktuális euró árfolyam

A megadott árak a MÁV-START Zrt. által meghatározott árfolyamon forintban, vagy - bármely nemzetközi pénztárunkban – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse föl nemzetközi jegykiadó helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam:

1 € = 310 Ft