Vegye meg interneten vonatjegyét!

Vásároljon vonatjegyet kényelmesen, sorban állás nélkül!

Szeretné elkerülni a pénztári sorban állást? Attól fél, hogy az indulás előtt már nem lesz helye az IC-vonatokon? Szeretné biztonságban érezni magát? Vegye meg kényelmesen belföldi vagy nemzetközi vonatjegyét online, akár mobiltelefonról is! Ráadásul belföldi menetjegy, kerékpár- és kutyajegy illetve pót- és helyjegyek (gyorsvonati pótjegy, helyjegy, IC pót-és helyjegy) online vásárlásánál a pénztári árhoz képest 5% kedvezményt biztosítunk.

Az Új Elvira internetes alkalmazás május 1-jével ismét új funkcióval bővül.  Az állomások kiválasztását segítik a közlekedési eszközt jelző kis piktogramok mind a menetrend böngészésekor, mind a jegyvásárlás folyamatában.

 Tovább a jegyvásárlásra

Mik az internetes vásárlás előnyei?

  • A MÁV applikációval közös felhasználói fiókot lehet kialakítani, ha ugyanazokkal az adatokkal (e-mail cím, jelszó) regisztrál mind a két felületre (de használatához a MÁV applikáció letöltése nem kötelező).
  • Ha használja a MÁV applikációt is, akkor az interneten vásárolt jegyeket abban is bemutathatja, de a már megszokott módon e-mailben is megkapja PDF formátumban. Tehát a jegyet letöltheti, és továbbküldheti annak, akinek a nevére szól.
  • Bármelyik felületen kezdeményezhet jegyvisszatérítést az online vásárolt jegyekre, ha a vásárlási feltételeknél ez a lehetőség nincs kizárva.
  • Elmentett számlázási- és bankkártyaadatait mindkét felületen használhatja.
  • A vásárláshoz és utazáshoz szükséges adatait egyetlen kényelmes felületen kezelheti, szükség esetén aktualizálhatja.
  • Akár késésben lévő vonatokra is vásárolhat jegyet.
  • Nemzetközi vonatjegyek is elérhetők.

Nem szeretnék regisztrálni, tudok így is jegyet vásárolni?

A jegyvásárláshoz nem minden esetben kötelező regisztrálni. Regisztráció vagy meglévő fiókba való belépés nélkül, vendégként vásárolhat belföldi és nemzetközi vasúti jegyeket. Vendégvásárlás esetén is szükséges e-mail címének megadása, hogy jegyét el tudjuk küldeni Önnek, a visszaigazoló e-mail mellékleteként. A jegye viszont nem fog letöltődni a MÁV applikációba, illetve az új Elvirában sem fogja tudni visszakeresni azt. E-mail címét fokozott gondossággal adja meg, mert a jegyeket nem tudjuk ismételten kiküldeni. Az elektronikus jegyek nagy része személyhez kötött, ezért vásárlásnál egyéb, az utazóra vonatkozó személyes adatok megadása is szükséges. Mivel a rendszer elektronikus számlát állít ki minden vásárlásról, ezért számlázási címet is meg kell majd adnia. A vendégvásárlás során megadott adatokat nem menti el a rendszer, így azokat egy következő vásárlásnál ismét meg kell adnia. Egyes ajánlatok kizárólag regisztrált felhasználók számára, a felhasználói fiókba való belépéssel érhetők el.

Érdemes azonban regisztrálni, mert ingyenes és kötelezettséggel nem jár, viszont számos többletszolgálatás érhető el regisztrált és felhasználói fiókjukba belépő felhasználóknak

Hogyan lehet felhasználni az interneten vásárolt vonatjegyet?

A MÁV-START internetes jegyértékesítésében kizárólag elektronikus jegyek vásárolhatók. Az elektronikus jegy személyhez kötött, kizárólag a rajta feltüntetett személy utazhat vele a megadott útvonalon. A jegy ellenőrzésekor a személyazonosságot és a kedvezményre való jogosultságot igazolni kell, és a vásárláskor megadott igazolványokat is be kell mutatni. A jegy a rajta feltüntetett időszakban, és ha szerepel rajta vonatszám, akkor a megadott napon és vonaton érvényes. A jegyen az utas nevét és születési dátumát is feltüntetjük.

A megvásárolt jegyeket PDF formátumban megküldött elektronikus jegyként és/vagy a MÁV applikációba letöltött jegyként kapja meg, a vásárláskor kijelzettek szerint.

A menetjegy-ellenőrzéskor:

  • a PDF formátumú elektronikus jegyet arra alkalmas készülék képernyőjén, vagy fehér vagy natúr színű A/4-es oldalra kinyomtatva kell bemutatni. Kérjük, gondoskodjon arról, hogy utazása során a vonatjegye bemutatható legyen a telefonján, illetve a nyomtatás minősége megfelelő legyen, és a kinyomtatott jegy sértetlen maradjon. A részben kinyomtatott, sérült, szennyezett vagy olvashatatlan PDF jegy érvénytelen.
  • a MÁV applikációba letöltött jegyet az applikációból, a telefon képernyőjén kell bemutatni. Az ilyen jegy nem a MÁV applikációból bemutatva érvénytelen. Kérjük, jegyét időben, még az utazás megkezdése előtt töltse le telefonjára, és gondoskodjon arról, hogy menetjegy-ellenőrzés alkalmával a készüléke megfelelően üzemeljen.

A jegyek képernyőn történő bemutatásához használt készüléknek alkalmasnak kell lennie a vonalkód 160x160 pixel méretű megjelenítésére.

Megvásárolt jegyeit az érvényességi időtől függetlenül az érvényességi idő végét követő három hónapig bármikor letöltheti, ha a profilja aktív, de a jegyet csak az érvényességi időben használhatja fel utazásra.

Gyakran Ismételt Kérdések az internetes jegyvásárlásról