Vegye meg interneten vonatjegyét!

Vásároljon vonatjegyet kényelmesen, sorban állás nélkül!

Simple nyereményjáték 202102Online fizetés? Intézze egyszerűen és nyerjen! Használja a Simple-fiókban elmentett kártyáját az online jegyvásárlásához!

Ha a 2021. február 9. és március 1. között megvásárolt vasúti jegyét Simple-fiókban elmentett kártyájával fizeti, részt vehet a sorsoláson!

Részletek és játékszabályzat a játékot szervező OTP Mobil oldalán.

Szeretné elkerülni a pénztári sorban állást? Attól fél, hogy az indulás előtt már nem lesz helye az IC-vonatokon? Szeretné biztonságban érezni magát? Vegye meg kényelmesen belföldi vagy az átszállás nélkül elérhető, népszerű külföldi célpontokra vonatjegyét online, akár mobiltelefonról is! Ráadásul belföldi menetjegy, kerékpárjegy, élőállatjegy illetve pót- és helyjegyek (gyorsvonati pótjegy, helyjegy, IC pót-és helyjegy) online vásárlása esetén a pénztári árhoz képest 10% kedvezményt biztosítunk.

 Tovább a jegyvásárlásra

Örömünkre szolgál bejelenteni, hogy 2020.december 13-tól az ELVIRA jegyvásárlási felület megújult, ezért vonatjegyeit már az új online oldalon tudja megvenni, amelyet ezen a linken érhet el: https://jegy.mav.hu
Hol találom meg a korábbi internetes vásárlásaimat? A https://jegyvasarlas.mav-start.hu címen elérhető marad a korábbi jegyvásárlási rendszer, ahol a vásárlástól számított 1 évig még megnézheti korábbi jegyeit, és letöltheti az ezekről kiállított számlákat is. Azonban ezen a címen 2020. december 13-tól azonban jegyet vásárolni már nem lesz lehetősége.
Tovább a régi online jegyvásárlási rendszerhez

 

Mit jelent az, hogy megújult az Elvira?

A MÁV-START új, webes felületről elérhető jegyértékesítési rendszert fejlesztett, ez az új Elvira, amely már mobilképernyőre optimalizált felülettel és a MÁV applikációval közös felhasználói fiókkal is rendelkezik.

Miben más a megújult Elvira, mint a korábbi verzió?

 • A legszembetűnőbb változás a modern, letisztult kezelőfelület,
 • a legelőremutatóbb pedig, hogy a MÁV applikációval közös felhasználói fiókot lehet kialakítani, ha ugyanazokkal az adatokkal (e-mail cím, jelszó) regisztrál mind a két felületre (de használatához a MÁV applikáció letöltése nem kötelező).
 • Ha használja a MÁV applikációt is, akkor az új Elvirában vásárolt jegyeit az alkalmazáson MÁV appon is bemutathatja, de a már megszokott módon e-mailben is megkapja PDF formátumban. Tehát a jegyet letöltheti, és továbbküldheti annak, akinek a nevére szól.
 • Bármelyik felületen kezdeményezhet jegyvisszatérítést az online vásárolt jegyekre, ha a vásárlási feltételeknél ez a lehetőség nincs kizárva.
 • Elmentett számlázási- és bankkártyaadatait mindkét felületen használhatja.
 • A vásárláshoz és utazáshoz szükséges adatait egyetlen kényelmes felületen kezelheti, szükség esetén aktualizálhatja.
 • Akár késésben lévő vonatokra is vásárolhat jegyet.
 • Átszállás nélkül elérhető osztrák, szlovák, cseh, román, lengyel és német városokba is vásárolhat online vonatjegyeket, de az elérhető országok körét folyamatosan bővítjük.

Hogyan tudok belépni az új Elvirába?

 • Ha korábban már letöltötte a MÁV applikációt, és ott regisztrált, akkor javasoljuk, hogy az új Elvirában is az ott megadott belépési adatokat használja, így a két fiók a háttérben automatikusan kapcsolódni fog, és az új Elvirán megvett jegye a MÁV applikációban is megjelenik
 • Ha Ön a régi internetes rendszerben korábban kérésünkre teljeskörűen kiegészítette adatait, és a régi rendszerben regisztrált e-mailcímével próbál meg belépni vagy regisztrálni, a belépési adatok megadásakor az új Elvira vagy a MÁV app fel fogja ismerni a régi rendszerből másolt fiókot, akár az új Elvirába, akár a MÁV alkalmazásba lép be. Ebben az esetben a rendszer felajánlja, hogy a korábbi belépési adataival is regisztrálhat. Ha ezt az opciót választja, akkor az így létrehozott új felhasználói fiókot egy e-mailben kapott linkkel aktiválni szükséges, és utána lehet majd használni a belépési adatait mindkét felületen (az új Elvirában és a MÁV appban is.)
 • Ha Ön még nem regisztrált sem a MÁV applikációban, sem a régebbi internetes rendszerünkben vagy egyik lehetőséggel sem kíván élni, természetesen új fiókot is regisztrálhat.

Hogyan lehet felhasználni az új Elvirában vásárolt vonatjegyet?

Az új Elvirában kizárólag elektronikus jegyek vásárolhatók. Az elektronikus jegy személyhez kötött, kizárólag a rajta feltüntetett személy utazhat vele a megadott útvonalon. A jegy ellenőrzésekor a személyazonosságot és a kedvezményre való jogosultságot igazolni kell, és a vásárláskor megadott igazolványokat is be kell mutatni. A jegy a rajta feltüntetett időszakban, és ha szerepel rajta vonatszám, akkor a megadott napon és vonaton érvényes. A jegyen az utas nevét és születési dátumát is feltüntetjük.

Az új Elvirában vásárolt jegyeket PDF formátumban megküldött elektronikus jegyként és/vagy a MÁV applikációba letöltött jegyként kapja meg, a vásárláskor kijelzettek szerint.

A menetjegy-ellenőrzéskor:

 • a PDF formátumú elektronikus jegyet arra alkalmas készülék képernyőjén, vagy fehér vagy natúr színű A/4-es oldalra kinyomtatva kell bemutatni. Kérjük, gondoskodjon arról, hogy utazása során a vonatjegye bemutatható legyen a telefonján, illetve a nyomtatás minősége megfelelő legyen, és a kinyomtatott jegy sértetlen maradjon. A részben kinyomtatott, sérült, szennyezett vagy olvashatatlan PDF jegy érvénytelen.
 • a MÁV applikációba letöltött jegyet az applikációból, a telefon képernyőjén kell bemutatni. Az ilyen jegy nem a MÁV applikációból bemutatva érvénytelen. Kérjük, jegyét időben, még az utazás megkezdése előtt töltse le telefonjára, és gondoskodjon arról, hogy menetjegy-ellenőrzés alkalmával a készüléke megfelelően üzemeljen.

A jegyek képernyőn történő bemutatásához használt készüléknek alkalmasnak kell lennie a vonalkód 160x160 pixel méretű megjelenítésére.

Megvásárolt jegyeit az érvényességi időtől függetlenül az érvényességi idő végét követő három hónapig bármikor letöltheti, ha a profilja aktív, de a jegyet csak az érvényességi időben használhatja fel utazásra.

A megújult Elvira az első időszakban még próbaüzemben működik, ezért kisebb hibák, rövid leállások még előfordulhatnak. A tapasztalt hibákat és a rendszerrel kapcsolatos észrevételeit a próbaüzem ideje alatt az oldal tetején található bejelentőlapon jelezheti.

Bízunk benne, hogy a megújult online jegyvásárlási rendszerünk felhasználói között is köszönthetjük.

Gyakran Ismételt Kérdések a megújult Elviráról