Vegye meg interneten vonatjegyét!

e-Ticket: foglaljon helyet kényelmesen, sorban állás nélkül!

Szeretné elkerülni a pénztári sorban állást? Attól fél, hogy az indulás előtt már nem lesz helye az IC-vonatokon? Szeretné biztonságban érezni magát? Íme egy újabb lehetőség: belföldi vasúti menetjegyét, bérletét, (de legnépszerűbb útirányokra akár nemzetközi menetjegyét is) vegye meg online! Belföldi menetjegy, illetve felár vásárlásakor az online vásárlásra kedvezmény is jár!

Az internetes jegyvásárlásnál választhat, hogy:

  • jegyét a vásárláskor kapott kóddal nyomtatja ki a vasútállomásokon található automatákból;

  • e-vonatjegyet vásárol, amit otthon kinyomtat, vagy kinyomtatás nélkül, arra alkalmas készülék képernyőjén mutatja be ellenőrzéskor.

Kedvezmények online jegyvásárlásnál

Belföldi menetjegy, kerékpárjegy, élőállatjegy illetve felár (gyorsvonati pótjegy, helyjegy, IC pót-és helyjegy) online vásárlása esetén

  • automatás átvételnél a pénztári árhoz képest 5%;
  • e-vonatjegy választásakor a pénztári árhoz képest 10%

engedményt biztosítunk.

Hogyan vásárolhatok? Részletes útmutatás a vásárlás folyamatáról. Az interneten vásárolt jegyekről számlát az internetes felületen, a fizetés előtt lehet igényelni, e-vonatjegy vásárlásakor a számla igénylése kötelező. Ha Ön kedvezményes árú menetjegyét online vásárolja meg, a kedvezményre jogosító szelvényt a vonaton a jegyvizsgáló pótdíj felszámítása nélkül fogja érvényesíteni.

Bővebben az e-vonatjegyről

Gyakran ismételt kérdések az e-Tickettel kapcsolatban

Jegyátvételi pontok

Elektronikus minősítő tanúsítványA Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület a Vedd a neten! program keretében több szintű, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) közreműködésével kidolgozott minősítési rendszert vezetett be, hogy segítse a fogyasztókat a megbízható webshopok megtalálásában. A MÁV-START internetes jegyvásárlási rendszere is átesett a minősítési eljáráson, és teljesítette a megszabott követelményeket. A tanúsítvány a bejelentkezési oldalon megjelenítésre került, és ellenőrizhető a www.veddaneten.hu oldalon is. A MÁV-START az internetes jegyvásárlási rendszer minősíttetésével is jelezni kívánja, hogy az online jegyvásárlás nemcsak kényelmes, de biztonságos is.

Szeretnénk elérni, hogy az e-Ticket rendszer valódi utasbarát szolgáltatás legyen, ezért kérjük, jobbító szándékú javaslataikat, véleményüket küldjék el az eszrevetel [KUKAC] mav-start.hu címre. Segítségüket előre is köszönjük!

Letölthető dokumentumokMéretDátum
PDF ikon E-ticket, e-vonatjegy hirdetmény - Érvényes 2017. december 8-tól.146.16 KB2018.01.08.
PDF ikon Jegyátvételi pontok112.88 KB2020.07.30.