Szlovénia

Szlovénia

Hegyek és tengerpart egy helyen

Alpok vagy Adria? Szlovéniában mindkettő ott van: az alpesi csúcsok, a barlangok és a kristálytiszta hegyi tavak – meg az olaszos hangulatú tengerpart, Koper és a közeli Izola is. Aki azonban inkább épített örökségre vágyik, Ljubljana szecessziós belvárosában találhat érdekességeket, de a hegyek és a tenger között a kisebb városokat – Maribor, Celje –  várakat és a gyógyfürdőket is érdemes felkeresni. 

Budapest és Ljubljana között napi két vonattal lehet utazni, az egyikkel Veszprém – Zalaegerszeg – Muraszombat, a másikkal Győr – Szombathely – Maribor útvonalon. Júliusban és augusztusban Koper is elérhető átszállás nélkül.

A nemzetközi menetrendek pdf formában itt érhetők el.

szlovenia_terkep_nyar.png

A térkép pdf formában is letölthető.

Legjobb ajánlataink

START Europa SI, START Europa Plus SI

Vonathoz kötött jegyek korlátozott számban valamennyi, a nemzetközi díjszabásban lévő magyar és szlovén állomás között.

Budapestről, 2. osztályon

 

START Europa
(nem visszaváltható)

START Europa Plus
(az utazás napja előtt visszaváltható)

Muraszombat

12 €-tól

17 €-tól

Ljubljana, Maribor

16 €-tól

25 €-tól

Postojna, Bled, Koper

20 €-tól

31 €-tól

Gyerekjegyek minden utazásra 5 €-ért (START Europa tjeggyel utazó felnőttenként legfeljebb három, 6 és 15 év közötti gyereknek)

Az Ha a START Europa jegyek elfogytak, vagy fontosabb a kötöttségek nélküli utazás,  válassza Europa Flex ajánlatainkat. Ezeknek, és az 1. osztályon vagy más útvonalakon érvényes START Europa jegyek árairól elérhetőségeinken kaphat több információt.

Tovább a jegyvásárlásra

70% kedvezmény a Zalaegerszeg - Muraszombat vonal  valamennyi magyar és szlovén állomása között.

Interrail

Ha körutazást tervez Szlovéniában, vagy az ország egy régiójának összes látványosságát szeretné felfedezni, az Interrail bérlettel kedvező áron teheti ezt meg.

Felnőtt bérletek 67 €-tól, ifjúsági bérletek 58 €-tól. 

Az oda-, és visszautazáshoz a Szlovénián kívüli szakaszra nemzetközi jegy vagy az érintett országokra érvényes Interrail bérlet szükséges.

Hasznos linkek

További információk

A nemzetközi jegyeket interneten és alkalmazásban minden esetben forintban kell kifizetni, az aktuális, MÁV-START által meghatározott árfolyamon. Nemzetközi pénztárainkban és a vonatokon az árfolyamnak megfelelő forintot és €-t is elfogadunk.

Jelenleg érvényes árfolyam: 

1 € = 390 Ft
 

További kérdéseire a MÁVDIREKT-nél a (+36 1) 349 4949-es számon, vagy nemzetközi pénztárainkban kaphat választ.