Oroszország - Moszkva

-Oroszország fővárosa, Moszkva az orosz nép történelmének minden fontos korszakát csodálatosan színes képeskönyvként mutatja be egyedi épületeivel és hangulataival. A cári idők hajnalát élhetjük át a Kreml templomaiban, a Novogyevicsij-kolostorban és a Vaszilij Blazsennyij székesegyházban, a két kontinenst uraló állam fénykorát a GUM áruházban, az Arbatszkaján vagy a Tretyakov-Képtár és a Puskin Múzeum termeiben sétálva. A Szovjetuniót és Közép-Európát hatalmában tartó kommunista rendszer által épített, a „világbirodalom” fővárosához méltó emlékek közül mindenkinek ismertek a hatalmas metróhálózat művészi állomásai és a Lenin-mauzóleum. Ma pedig már nemcsak a Moszkva folyó partján a Gorkij parkban sétálva hallhatjuk a változás szelét… hanem a modern felhőkarcolók közt, vagy az újjáépült Megváltó Krisztus székesegyházban is.

Moszkva közvetlen környékén Szergejev Poszad (korábban Zagorszk) kolostorának, az egyik legfontosabb orosz vallási centrumnak kék-arany kupolái invitálnak egynapos kirándulásra, míg aki messzibb túrákat akar tenni, annak az Aranygyűrű (Zolotoje Kolco) városainak – Vlagyimir, Szuzdal, Jaroszlavl, Kosztroma, Vologda – felfedezését ajánljuk.

Budapestről Moszkvába az orosz vasút hálókocsijaiban utazhat. A modern és kényelmes, ágyneművel és mosdóval felszerelt egy- két vagy háromágyas fülkékben kellemesen töltheti az éjszakát, és még az eltérő nyomtávolság sem okoz gondot. A vonat közvetlenül Moszkva belvárosának szélére érkezik, ahonnan a szállások és a látványosságok metróval  könnyen elérhetők.

Menetrendek és árajánlatok

Az új menetrendben Budapest és Moszkva között ismét naponta közlekedik vonat! Az orosz vasút legmodernebb hálókocsijain csak egy éjszakát kell a vonaton tölteni, de mivel Fehororoszországot is érinti, így oda tranzitvízummal kell rendelkeznie!

130 Varsovia/Polonez 9
8:22 Budapest-Keleti 19:35
11:10 Bratislava (Pozsony) 16:50
12:13 Breclav 15:48
1:39 Breszt 6:54
7:24 Minszk 1:15
11:49 Szmolenszk 21:10
16:20 Moszkva Belorusszkaja 16:27

A járat részletes menetrendje és Budapest-Varsó közötti kocsiösszeállítása itt érhető el.

Globáldíjas menetjegyek ára egy útra:

  Szmolenszk Moszkva
4 ágyas fülkében (Tourist) 159,40 € 174,90 €
2 ágyas fülkében (Double) 239,20 € 262,60 €
1 ágyas fülkében (Single) 271,20 € 294,60 €

A fenti jegyek kizárólag adott napra érvényesek, csere és visszaváltás lehetséges.

Gyerekjegyek 12 éves korig 4- és 2 ágyas fülkében féláron válthatók.

További orosz célállomások

-Moszkvából az új Szapszan-gyorsmotorvonatokkal vagy a legendás éjszakai expresszek egyikével kényelmesen eljuthatunk Oroszország másik központjába, Szentpétervárra is. A Néva csatornái mellett álló színpompás templomok és paloták a cári idők nagyságát tükrözik – csakúgy, mint a város környéki cári birtokok (Peterhof, Carszkoje Szelo (ma Puskin), Pavlovszk, Oranienbaum (ma Lomonoszov) és Gatcsina) – melynek végére a folyón horgonyzó Aurora cirkáló tett pontot.

A végtelen orosz birodalom természeti és kulturális sokszínűségét a legjobban a világ leghosszabb vasútvonala, a Csendes-Óceán partjáig két kontinensen át húzódó transz-szibériai vonalon fedezhetjük fel. Jekatyerinburg (korábban Szverdlovszk), Omszk, Novoszibirszk és a Bajkál-tó szélén fekvő Irkutszk csak a legfontosabb állomások a végállomásig, Vlagyivosztokig. Aki azonban közelebbi célponton szeretné felfedezni Oroszország különlegességeit, annak a "Volga anyácska" menti városokat: Nyizsnyij Novgorod-ot (korábban Gorkij), a tatár nép és az iszlám vallás hatását magán viselő Kazany-t, a Lada-gyárnak otthont adó Togliatti-t és a II. világháború egyik legnagyobb csatáját megélt Volgográd-ot (korábban Sztálingrád) ajánljuk úticélként.

Az orosz belföldi és nemzetközi vonatokra a menetjegyek árát az igénybe vett vonat, kocsiosztály, a jegyváltás- és az utazás napja határozza meg. A rendelkezésre álló árakról kérjük, tájékozódjon jegypénztárainkban!

Figyelem! Az oroszországi utazások és a belorusz tranzit-utazás magyar állampolgárok számára vízumkötelesek! Vízum igényléséhez keresse fel az érintett nagykövetségek konzuli osztályát a http://www.hungary.mid.ru/hu/cons_hu.html (orosz) és http://hungary.mfa.gov.by/hu/consular_issues/ (belorusz) címeken.


Aktuális euró árfolyam

A megadott árak a MÁV-START Zrt. által meghatározott árfolyamon forintban, vagy - bármely nemzetközi pénztárunkban – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse föl nemzetközi jegykiadó helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam:

1 € = 315 Ft