Lvov

Közép-Európa multikulturalitása egyetlen városban

-Nyugat-Ukrajna legfontosabb városában, Lvov-ben (oroszul Lvov-ban vagy régi német nevén Lembergben) a Monarchia multikulturalitását a mai napig hűen őrzik a város névrokonai, a mindenfelé megtalálható oroszlánszobrok. A legtöbb látványosság azonban mégis egy másik címerállat, a lengyel sas szárnyai alatt született - a sok évszázados lengyel fennhatóság letagadhatatlan példája a késő középkori házakkal szegélyezett piactér (melynek a neve itt is Rinok) valamint a megannyi katolikus templom, illetve a reneszánsz és barokk házakkal teli óváros, mely a Világörökség részét képezi.

De a lengyelek mellett számos más nép és vallás is hagyott maga után épületeket és templomokat, az ukránoktól kezdve a zsidókon át egészen az örményekig bezárólag. Mindezek emlékeit az óvárosi múzeumok sokaságában tekinthetjük meg, rengeteg műkinccsel együtt. Ha viszont múzeumok helyett inkább a város lakóinak pezsgését szeretnénk átélni, azt is a lehető legmagasabb szinten tehetjük meg a legendás múltra visszatekintő kávéházak egyikében.

Lvov-ből érhető el a legkönnyebben a fürdőváros Truszkavec, valamint az „Arany patkó” várkastélyai (Oleszko, Podgorce és Zolocsev), és Ukrajna egyik legfontosabb vallási központja, a Pocsajevszkaja Lavra kolostorkomplexum is.

Ezek a látványosságok már egy éjszaka alatt kényelmesen, és kedvező áron érhetők el Budapestről a Latorca nemzetközi gyorsvonat közvetlen hálókocsijaival, az év minden napján. A hangulatos és kényelmes, ágyneművel és mosdóval felszerelt fülkékben akár ágyból is szemlélheti a Kárpátokon való átkelést, és még az eltérő ukrán nyomtávolság sem okoz gondot.

Menetrendek és árajánlatok

34 Latorca 81
7:23 Budapest-Nyugati 18:37
7:29 Zugló 18:28
7:37 Kőbánya-Kispest 18:20
8:38 Szolnok 17:20
9:51 Debrecen 16:05
10:31 Nyíregyháza 15:30
12:23 Záhony 13:37
22:22 Lvov 5:44

A járat részletes menetrendje és magyarországi kocsiösszeállítása itt érhető el.

A vonaton közvetlen forgalomban kizárólag hálókocsik közlekednek, a menetjegyhez hálókocsijegy váltása is kötelező. Az egyes komfortkategóriákban érvényes menetdíjak Budapestről Lvov-ba a következők:

  Menetjegy osztálya: Menetjegy ára egy útra Menetjegy ára oda-vissza hálókocsijegy ára egy útra
3 ágyas fülke (Tourist) 2. osztály 30,80 € 61,60 € 15 €
2 ágyas fülke (Double) 2. osztály, 30,80 € 61,60 € 23 €
1 ágyas fülke (Single) 1. osztály 46,20 € 92,40 € 46 €

Aktuális euró árfolyam

A megadott árak a MÁV-START Zrt. által meghatározott árfolyamon forintban, vagy - bármely nemzetközi pénztárunkban – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse föl nemzetközi jegykiadó helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam:

1 € = 315 Ft