Idén is kedvezményesen utazhatnak vonattal a Múzeumok Éjszakája rendezvényeire

2018. június 22. péntek, 14.39

Budapest, 2018. június 22. – Idén is számos programmal készül a Múzeumok Éjszakájára a nemzeti vasúttársaság, a MÁV-START és a GYSEV pedig 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít az ország bármely belföldi állomásáról a rendezvény kiemelt helyszíneire: Budapestre, Debrecenbe, Miskolcra, Szegedre, Szolnokra, Nagykanizsára, Püspökladányra, Vámosgyörkre, Sopronba, Nagycenkre, Győrbe, Szombathelyre, valamint Pécsre.

Az 50 százalékos kedvezményes menetjeggyel az utazás legkorábban a rendezvényt megelőző napon, június 22-én, pénteken, 0.00-tól kezdhető meg. A visszautazást legkésőbb az esemény zárását követő napon, június 25-én, hétfőn, 24.00-ig kell befejezni.

A fővárosba látogatók esetében az utazási kedvezmény visszautazáskor a látogatást igazoló karszalag, valamint az 50 százalékos alkalmi menettérti jegy felmutatása mellett érvényes. A vidéki városokba utazók esetében a kedvezményes alkalmi menettérti jegyet az érvényesítéshez a rendezvény helyszínén – a programban részt vevő múzeumok valamelyikében – le kell bélyegeztetni.

A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon vehető igénybe, feláras vonat esetén az érvényes felárat meg kell fizetni.

A START Klub-kártyával rendelkezők – kártyájuk felmutatásával – a Múzeumok Éjszakája bármely programján ingyenesen vehetnek részt. Azonban az előzetes regisztrációhoz kötött rendezvények esetében nekik is időben jelezniük kell részvételi szándékukat az adott intézménynél.

A Múzeumok Éjszakája programjaiból a MÁV-csoport is kiveszi részét: 17 vasutas helyszín közül 15 vidéken található, Szombathelyen és Szentesen eltérő napon (június 30-án) várják a látogatókat. Néhány, kizárólag erre az alkalomra meghirdetett programra csak díjfizetés ellenében lehet belépni. A kedvezményekről, a részvétel feltételeiről érdemes minden esetben előzetesen tájékozódni a felkeresni szánt intézménynél.

A vasúti helyszínek listája, valamint a részletes programkínálat az alábbi linken olvasható:

https://www.mavcsoport.hu/mav-csoport/muzeumok-ejszakaja

 

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Telefon: (06-1) 511-3186  l  E-mail: sajto [KUKAC] mav.hu l www.mavcsoport.hu