Balaton24 jegy

A Balaton24 jeggyel a part menti települések turisztikai látnivalói és szórakozóhelyei könnyen és kényelmesen elérhetők vonattal és autóbusszal utazva egyaránt, de akár a Balatonfenyvesi kisvasúton is használhatók utazásra.

Balaton Kiss

Mi a Balaton24?

A Balaton24 egy 24 órán át érvényes (szezonon kívül adott napra érvényes) jegy, mellyel érvénytartamán belül korlátlanul lehet utazni a tó partján fekvő települések között vonattal és a Volánbusz járataival, valamint a Balatonfenyvesi kisvasút vonalain. A napijegyet már néhány rövidebb utazás esetén is megéri megvásárolni, ráadásul nagyobb rugalmasságot biztosít.

Mennyibe kerül a Balaton24?

Balaton24:

Normál ára 1090 Ft

A jegyet a MÁV applikációból megváltó utasaink számára a fenti árakból 5% kedvezményt biztosítunk.

Hol érvényes a Balaton24?

A térképen jelölt, a Balaton partján futó vasútvonalakon, a sárga háttérrel ábrázolt területen közlekedő helyközi autóbuszokon, valamint a Balatonfenyvesi kisvasúton.

A napijeggyel kizárólag az érvényességi területen belül lehet utazni, például Budapest és a Balaton közötti utazáshoz részlegesen sem érvényes. A BAHART hajójáratain, a Szántód-Tihany kompon, illetve helyi járatú autóbuszokon (pl. Siófok, Balatonfüred, Keszthely esetében) a Balaton24 nem érvényes!

Balaton24 napijegy

Letölthető verzió

Részletek

A MÁV-START vonatain:

 • Szabadbattyán–Lepsény–Siófok–Fonyód–Balatonszentgyörgy–Keszthely között
 • Szabadbattyán–Balatonalmádi–Balatonfüred–Révfülöp–Badacsony–Tapolca között
 • Keszthely–Tapolca–Sümeg között
 • A Balatonfenyvesi kisvasúton:
  Balatonfenyves és Csisztafürdő között
  Balatonfenyves és Somogyszentpál között
Az InterCity és expresszvonatokon a napijegyek csak a kijelölt, felármentes kocsikban érvényesek, az InterCity-kocsik igénybevételéhez helyjegy váltása szükséges a napijegy mellé.

A Volánbusz járatain:

A térképen sárga háttérrel jelölt területen belül feltüntetett települések és azok településrészei közötti utazásra helyközi járatokon, ide értve a vonattal nem elérhető Tihanyt, Szigligetet, Lovast, Paloznakot és Balatonőszödöt is.

Mikor érvényes a Balaton24?

 • Szezonon kívül 2023. november 6-tól 2024. május 12-ig hétvégén és ünnepnapokon, adott napon 0-24 óráig használható utazásra. illetve
 • Iskolai szünetekben bármely napra megvásárolható a Balaton24, ekkor az érvényesség a megváltás idejétől számított 24 óra (tehát pl. egy délelőtt 9:00-kor megváltott Balaton24 másnap 8:59-ig érvényes).
 • A nyári előszezon kezdetétől 2024. május 13-tól az utószezon végéig 2024. szeptember 22-ig minden napra megváltható a Balaton 24 termék, ebben az időszakban 24 órán át érvényes a jegy.

Hol vásárolható meg a Balaton24?

A Balaton24 jegyet a vasúti pénztárakban, menetjegyirodákban, jegykiadó automatákból és a MÁV applikációból  egyaránt meg lehet vásárolni. A jegykiadó automatákban a „Helyi termék”, az applikációban pedig a „Napijegyek és helyi jegyek” menüpontból érhető el a napijegy.

Kiknek ajánljuk a Balaton24 jegyet?

 • A Balaton partján üdülőknek, akik felfedeznének a part mentén további településeket, látnivalókat, szórakozási lehetőségeket; vonattal vagy busszal egy-egy borozás, esti program után is egyszerűen és biztonságosan vissza lehet jutni a szállásra.
 • Az utazás szerelmeseinek: a jeggyel kedvező áron körbe lehet utazni legnagyobb tavunkat.
 • A kisvasutak kedvelőinek: a jegy nem csak Balatonfenyves megközelítésére használható, hanem a Balatonfenyvesről induló kisvasúti vonalakat is be lehet vele utazni.
Letölthető dokumentumokMéretDátum
PDF ikon Balaton24 Felhasználási feltételek 2024230.33 KB2024.04.11.