Kiemelt ajánlatok, aktualitások

Újra jár a Tisza-tó-expressz

Budapest-Keleti pályaudvarról hétvégi napokon már közlekedik a Tisza-tó expressz, mellyel közvetlenül lehet eljutni a tó partján fekvő Poroszlóra és Tiszafüredre, de akár Hortobágyig is vonatozhatunk. A vonaton közel 40 kerékpár szállítható.

A Tisza-tó déli partján fekvő Kisköre és Abádszalók is elérhető vonattal: északi irányból Kál-Kápolnán, déli irányból pedig Kisújszálláson lehet átszállni a kerékpárszállító kocsival közlekedő helyi vonatokra a Budapestről induló Agria és Cívis InterRégió-vonatokról.

A fővárostól karnyújtásnyira: Dunakanyar és Velencei-tó

A Dunakanyar kényelmesen elérhető a Nyugati pályaudvarról óránként induló Z70-es zónázó vonatokkal, melyek nagyrészt emeletes KISS-motorvonatokkal közlekednek. A vonatokon 12 kerékpár szállítható.

Váci átszállással a Kelet-Börzsöny is elérhető, ahonnan a hegység belseje felé remek kerékpáros útvonalak indulnak. A Diósjenő–Drégelypalánk felé közlekedő S750-es személyvonatok többségén hétvégén 16 kerékpár szállítására alkalmas kocsi közlekedik.

A Velencei-tóhoz Budapest-Déli és Budapest-Kelenföld mellett Kőbánya-Kispestről is kényelmesen és gyorsan, alacsonypadlós klimatizált motorvonatokkal utazhatunk. Vonatonként 6-12 kerékpár szállítható a G43-as és Z30-as viszonylatjelzésű vonatokon.

Kerékpárral a Balaton körül

Figyelem! 

Május 30. keddtől június 1. csütörtökig a Balaton északi partján, a Budapest-Székesfehérvár-Balatonfüred-Tapolca vonalon vágányzár miatt a vonatok jelentősen megváltozott menetrend szerint járnak. A Kék Hullám expresszvonatok és a Katica InterRégió vonatok összevonva, sebesvonatként közlekednek. Balatonkenese és Balatonfüred között minden vonat helyett vonatpótló autóbuszok közlekednek, melyeken kerékpár nem szállítható. Az eljutási lehetőségekről a vágányzári hirdetményből, illetve az utazástervezőkből: a MÁV applikációból és a jegy.mav.hu oldalról lehet tájékozódni.

Kerékpáros utasainknak alternatív eljutási lehetőségként ajánljuk a Tihany és Szántód között közlekedő kompot. Tihanyrév Aszófő vasútállomásától érhető el a legrövidebb úton, de Balatonfüred állomásától is megközelíthető. Szántódrévhez Balatonföldvár vasúti megállója van a legközelebb, ahonnan óránként indulnak Tópart és Balaton IC-k Budapestre kerékpárszállítási lehetőséggel.

Kérjük utasainkat, kiemelt figyelemmel tervezzék meg utazásukat a fenti időszakban!

Az északi partra a Kék Hullám expressz és a Vízipók InterRégió vonatokat ajánljuk, melyek az előszezonban kétóránként, kerékpárszállító kocsival közlekednek. 

A déli partra két-kétóránként (együttesen óránként) közlekedő Tópart és Balaton IC-ken 28, illetve 16 kerékpár szállítható, előbbi vonatban nagy kerékpáros kocsi közlekedik.

Kerékpárszállítás távolsági (InterCity) járatainkon

Budapest és legtöbb vidéki nagyvárosunk között a leggyorsabb InterCity vonatainkon egész évben biztosítjuk a kerékpárszállítási lehetőséget, részben hazai gyártású IC+ kocsikban.

Kombinált utazás - minden évszakban lehetséges

A vasútállomások megközelítésének egyik legegyszerűbb és leggyorsabb módja minden évszakban a kerékpár. Elővárosi vasútvonalaink többségén korszerű, fedett, kamerával megfigyelt kerékpártárolók állnak utasaink rendelkezésére, hogy járműveiket biztonságban tudva vonattal folytathassák útjukat.

Kerékpáros túrajegyek

A Balatonhoz az ország bármely állomásától 400 Ft-ért váltható egy útra érvényes Balaton kerékpárjegy, mellyel nagyobb távolságról is kedvező áron érhető el a tó. A Tisza-tóhoz és a Fertő-tóhoz 420 Ft-ért kínálunk kerékpáros napijegyet, mellyel érvénytartamon belül korlátlanul lehet kerékpárt szállítani a tavakhoz és vissza. A kerékpáros túrajegyek mellé InterCity- és expresszvonaton történő utazás esetén jellemzően kerékpárhelyjegyet is váltani kell, mely a balatoni főszezon kivételével díjmentes.

Díjmentes kerékpárszállítás vasúti bérletes utasainknak!

Vásároljon havi, félhavi vagy 30 napos vasúti bérletet és szállítsa kerékpárját ingyenesen vonatainkon! Érvényes vasúti bérlettel rendelkező utasuk hétvégi napokon díjmentes kerékpárjegy megváltásával utazhat kerékpárjával a bérleten feltüntetett viszonylaton.

A kedvezmény csak vasúti bérlettel érvényes, ország- és vármegyebérlettel nem.

Kedvezményes kerékpárjegy START Klub kártyás utasainknak

A START KLUB kártyával rendelkező utasok részére 25%-os kedvezményt biztosítunk a kerékpárjegy árából. Ezen felül szombatonként továbbra is díjmentesen szállíthatják kerékpárjukat országszerte. Részletekért keresse START Klub oldalainkat.

Kedvezményes kerékpárjegy a Magyar Kerékpárosklub tagoknak

A Magyar Kerékpárosklubbal kötött megállapodás értelmében a Magyar Kerékpárosklub klubkártyával rendelkező utasaink részére 25%-os kedvezményt biztosítunk a kerékpárjegy árából.