Jegyértékesítő automaták kezelése

A jegyértékesítő automatákból jelenleg nem lehet IC pót- és helyjegyet illetve helyjegyet vásárolni. Javasoljuk, hogy ilyen utazásához jegyeit a MÁV applikációból, a megújult Elvirából vagy az állomási pénztárban vásárolja meg. Ha ezekre nincs lehetősége, az automatából az utazáshoz a menetjegyeket megvásárolhatja, a helyjegyet, pót- és helyjegyet pedig a vonaton pótdíj fizetése nélkül veheti meg.

A MÁV-START megújította az internetes jegyvásárlási rendszerét. Ha Ön korábban profiljában kérésünkre teljeskörűen kiegészítette adatait, és a régi rendszerben regisztrált e-mailcímével próbál meg belépni vagy regisztrálni, a belépési adatok megadásakor az új Elvira vagy a MÁV applikáció fel fogja ismerni a régi rendszerből másolt fiókot, akár az új Elvirába, akár a MÁV alkalmazásba lép be. Ebben az esetben a rendszer felajánlja, hogy a korábbi belépési adataival is regisztrálhat. Minderről az internetes jegyvásárlási rendszer bejelentkező oldalán is tájékoztatást nyújtunk.

A jegyértékesítő automatákon vásárlóknak is lehet tennivalójuk: ha számlát igényelnek, a számlázási adatokat ugyanúgy módosított formában kell ismét megadniuk, mint az interneten vásárlóknak. Ha még nem tette volna meg, a módosítást a MÁVDIREKT-et hívva végezheti el.

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a nem módosított számlázási adatokat nem lehet a fizetés során kiválasztani, ezért kérjük, hogy a módosításokat mielőbb végezzék el!

A jegyértékesítő automaták használatával bármilyen belföldi viszonylatra vásárolhatók menetjegyek, bérletek, kerékpárjegyek illetve élőállat jegyek.  Az automatáknál a nap huszonnégy órájában készpénzzel és bankkártyával is lehet fizetni, továbbá lehetőség van az érintkezésmentes bankkártyák használatára is. A korábbi internetes jegyátvételi automatákból is lehetséges már a jegyvásárlás, de fizetni csak bankkártyával lehet.

A fejlesztéssel a budapesti elővárosban egyszerűsödik az utasok jegyhez jutási lehetősége olyan állomásokon és megállóhelyeken, ahol eddig nem volt jegyvásárlási lehetőség, illetve csökken a sorban állásra fordított idő ott, ahol eddig is volt jegypénztár.

Az automatákkal, működésükkel kapcsolatos észrevételeiket várjuk Ügyfélszolgálati elérhetőségeinken.

Jegykiadó automaták

A Jegykiadó automaták használatáról bővebben olvashat az oldal alján letölthető anyagokban.

Letölthető dokumentumokMéretDátum
PDF ikon Jegyértékesítő automaták54.9 KB2021.05.20.
PDF ikon Jegyértékesítő automata - gyors jegyvásárlás1.26 MB2021.06.28.
PDF ikon Jegyértékesítő automata - jegyvásárlás1.76 MB2021.06.28.
PDF ikon Jegyértékesítő automata - bérletvásárlás1.12 MB2021.06.28.