Különvonat, különkocsi

Tisztelt Utazásszervező!

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a szociálpolitikai kedvezményre jogosult csoportok (diák, óvodás, nyugdíjas, stb.) együttes utaztatása nem minősül különkocsi- vagy különvonati közlekedésnek. Kisebb létszámú csoportok (pl. osztálykirándulások) utaztatása menetrend szerint közlekedő vonatokkal, ún. együttes elhelyezéssel történik. Az utazáshoz csoportos menetjegy váltható, a jogosultakat megillető szociálpolitikai kedvezmény szerinti díjszabással. Amennyiben nagyobb létszámú, szociálpolitikai kedvezményre jogosultakból álló csoportot – óvodásokat, iskolásokat – utaztat belföldön, úgy kedvező konstrukciójú DiákCharter vonatainkat is választhatja.

Szolgáltatás-értékesítőink készséggel állnak rendelkezésére utazása megszervezése érdekében.

Meglepné a cég összes dolgozóit egy- vagy többnapos utazással? Konferenciát tartana utazás közben a vonaton ügyfeleinek vagy munkatársainak? Nem szokványos helyen tartaná szülinapját?

A MÁV-START Zrt. a piaci igényekhez igazodva, nagy létszámok esetén vállal különvonat közlekedtetését, illetve kisebb társaságok, üzleti céllal utazók vagy baráti társaságok különkocsiban történő elhelyezését.

Olvassa el fontos információinkat különvonat, speciális és különcélú kocsik és külön ülőhelyes kocsi igénybevételére vonatkozóan!

Rendeljen különvonatot vagy különkocsit!

A MÁV-START Zrt. az Önök igényeihez igazodva vállalja kisebb baráti társaságok, üzleti céllal utazók különkocsiban történő elhelyezését menetrend szerint közlekedő vonatokban, vagy nagyobb létszám esetén különvonat közlekedtetését.

Kérjük, olvassa el fontos információinkat a különvonatok és különkocsik igénybevételi feltételeire vonatkozóan!

KÜLÖNVONAT

A MÁV-START a forgalmi viszonyok és a járművek rendelkezésre állásának függvényében vállalja komplett különvonati szerelvények közlekedtetését belföldi és nemzetközi viszonylatokban.

KÜLÖNKOCSI

Egyedi megrendelésre a vasút vállalja különkocsik közlekedtetését a menetrend szerint közlekedő vonataiba besorozva, belföldi és nemzetközi viszonylatokban egyaránt. A különkocsik megadott útvonalon történő továbbítása több vonattal – a kocsi átsorozásával – is lehetséges. A különkocsik közlekedtetésének lehetőségeit az üzemi és forgalmi viszonyok szabják meg.

Az ülő-, fekvő-, és hálóhelyes kocsik mellett – amennyiben az adott vonatban való közlekedtetése lehetséges – különkocsiként bármely személykocsi típus igényelhető, beleértve a speciális célú járműveket is (komfort kocsi, kerékpárszállító kocsi, mozgássérült-szállító kocsi, étkezőkocsi, stb.)

Megrendelés

A belföldi különvonat vagy különkocsi közlekedtetését legalább 21 nappal a tervezett indulás előtt írásban kell megrendelni a MÁV-START Zrt. Ügyfélközpont szervezeténél, a területileg illetékes ügyfélmenedzsereknél.

Nemzetközi különvonat vagy különkocsi közlekedtetése esetén a következő elérhetőségeken e-mail: vajas.viktoria [KUKAC] mav-start.hu, kocsis.csaba [KUKAC] mav-start.hu Fax: (1)511-1001.

A megrendelésnek tartalmaznia kell:

- a megrendelő nevét, címét és elérhetőségét,

- az utazás dátumát,

- a tervezett indulási- és érkezési időt,

- a kiindulási- és célállomást,

- a használandó útvonalat,

- az utasok tervezett számát,

- a kért kocsik típusát (1. vagy 2. osztályú termes vagy fülkés ülőhelyes kocsi, hálókocsi, fekvőhelyes kocsi, étkezőkocsi, egyéb különcélú kocsi, motorvonati egységek, stb.),

- azoknak az állomásoknak a nevét, ahol útközben fel- vagy leszállnak, és az ott fel- és leszálló utasok számát.

- az igényelt egyéb szolgáltatásokat (pl. vendéglátás).

A különvonat vagy különkocsi közlekedtetésére a vasút egyedi árajánlatot készít, melynek elfogadása esetén a megrendelővel szolgáltatási szerződést köt. A szerződés tartalmazza a közlekedés lebonyolításának részletes feltételeit, a szolgáltatás díját, valamint a fizetési- és lemondási feltételeket. A pót- és helyjegyköteles, helyjegyköteles, valamint pótjegyköteles vonatba besorozott különkocsiban utazók mentesülnek pót- és helybiztosítási díj, a helybiztosítási díj, vagy a pótjegy díjának megfizetése alól.

A különvonat vagy különkocsi az út során a megrendelő kizárólagos használatára áll, melyet maximum a kocsik (motorvonati egységek) össz befogadóképességével megegyező számú utas vehet igénybe.


MÁV-START Railway Passenger Co. stays at your disposal with the possibility of ordering of charter trains and special coaches, concerning both inland and international destinations.

For further information or booking please, contact the colleagues of our Product Management:

E-mail: vajas.viktoria [KUKAC] mav-start.hukocsis.csaba [KUKAC] mav-start.hu     Fax: +(36-1)511-1001


Die MÁV-START Bahnpersonenverkehrs AG. bietet Ihnen die Möglichkeit, Sonderzüge oder Sonderwagen zu bestellen – sowohl im Inland- als auch im internationalen Verkehr.

Für weitere Information und Bestellung stehen Ihnen die Mitarbeiter unserer Produktmanagement gerne zur Verfügung:

E-mail: vajas.viktoria [KUKAC] mav-start.hukocsis.csaba [KUKAC] mav-start.hu     Fax: +(36-1)511-1001