Kerékpárszállítás

Keresse kerékpáros logónkat járműveinken!

A MÁV-START Zrt. folyamatosan bővülő szolgáltatásokkal kíván az egyre növekvő kerékpárszállítási igényeknek eleget tenni. Hosszú távú fejlesztési programunk célja, hogy minden vonaton biztosított legyen a kényelmes, kiszámítható kerékpárszállítás, hiszen ezt a népszerű szolgáltatást évente több mint háromszázezren veszik igénybe.

Hírek, kiemelt ajánlataink

Kerékpározást tervezne Észak-, és Kelet- Magyarország régióiban?

KerékpárszállításVálassza túráihoz valamelyik InterCity járatunkat!

Augusztus 31-től újabb IC+ többcélú teres kocsik állnak forgalomba a 80-as és a 100-as vonalakon közlekedő InterCity járatokban, ezáltal a vonatokon bővül az elszállítható kerékpárok száma és kerékpárral is elérhetővé válik többek között a 80-as vasútvonalon a Keleti pályaudvarról Füzesabony, innen csatlakozással a Tisza-tó, Miskolc, Szerencs, Tokaj, Nyíregyháza, Debrecen, Hajdúszoboszló és Püspökladány. A 100-as vasútvonalon a Nyugati pályaudvarról induló InterCity járatokkal pedig Cegléd, Szolnok, Püspökladány, Hajdúszoboszló, Debrecen, Nyíregyháza, Kisvárda és Záhony városokban tehetnek egy vagy többnapos kirándulásokat.

Kerékpáros túráikhoz az alábbi vonatok esetében Füzesabonyban csatlakozási lehetőséget kínálunk a Tisza-tó felé/felől:

  • IC 560-as Dália InterCity
  • IC 562-es Jázmin InterCity
  • IC 564-es Kamilla InterCity
  • IC 586/682-es Tokaj InterCity
  • IC 519-es Avas InterCity
  • IC 654-es Rigó InterCity
  • IC 658-as Vércse InterCity

KerékpárszállításA legtöbb vonat esetén 8 kerékpárhely áll majd rendelkezésre, azonban az IC 560-as Dália InterCity, és az IC 658-as Vércse InterCity járatokban október 25-ig nagy befogadóképességű poggyászkocsival (36 kerékpárhely) szolgáljuk ki a kerékpáros utasainkat. Majd október 26-tól az új IC+ kocsik forgalomba állításával vonatonként 8 kerékpár szállítható.

Az InterCity vonatokon a kerékpárt szállító utasnak a menetjegy mellett a pót- és helyjegy, illetve a kerékpárjegy és a kerékpárhelyjegy megváltása kötelező.

A Tisza-tóhoz kiránduló kerékpáros utasainknak a Kerékpáros túrajegyet ajánljuk. A kerékpáros túrajegy előnye, hogy az ország bármely területéről elindulva, a megtett távolságtól függetlenül, egységesen, 420 forintért vásárolható meg, ha az utas a három tó valamelyikéhez kirándul, akár hétvégén, akár hétköznap.

Örömmel vesszük, ha az őszi kerékpáros túrázásaikhoz igénybe veszik járatinkat és élményekkel teli utazást kívánunk!

Kerékpárszállítás

Kerékpárszállítás

Kerékpárszállítás augusztus 31-től a 80-as vonalon - a menetrend a linkre kattintva letölthető PDF formátumban

Kerékpárszállítás

Kerékpárszállítás augusztus 31-től a 100-as vonalon - a menetrend a linkre kattintva letölthető PDF formátumban

Örömmel vesszük, ha az őszi kerékpáros túrázásaikhoz igénybe veszik járatainkat és élményekkel teli utazást kívánunk!

Bringával a Dunakanyarba

A Dunakanyar már a Nyugati pályaudvarról induló Metropolitan EuroCity vonatokkal is megközelíthető, a vonatokon 12 db kerékpár szállítható. Az utazáshoz menetjegyre, kerékpárjegyre és kerékpárhelyjegyre van szükség. A vonatok Budapest-Nyugati és Vác között nem állnak meg, így segítve a kirándulók gyorsabb eljutását a Dunakanyarba.

Kerékpáros túrajegy egész évben

Vonattal és kerékpárral a legkedveltebb célpontok a Balaton, a Tisza-tó és a Fertő tó. Ha Ön is ide tervezi kirándulását, idén is megéri kerékpáros túrajegyet váltania.

A kerékpáros túrajegy előnye, hogy az ország bármely területéről elindulva, a megtett távolságtól függetlenül, egységesen, 420 forintért vásárolható meg, ha az utas a három tó valamelyikéhez kirándul, akár hétvégén, akár hétköznap.

A kerékpáros túrajegyek a pénztárakon kívül az új típusú jegykiadó automatákból, valamint az interneten keresztül is megvásárolhatók! Ha internetes jegyvásárlásnál az automatás átvétel helyett az otthoni nyomtatást, vagy az elektronikus eszközön való bemutatást választja, 10% kedvezményt adunk!

Díjmentes kerékpárszállítás bérletes utasainknak!

Vásároljon havi, félhavi vagy 30 napos vasúti bérletet és szállítsa kerékpárját ingyenesen vonatainkon! Érvényes bérlettel rendelkező utasuk hétvégi napokon díjmentes kerékpárjegy megváltásával utazhat kerékpárjával a bérleten feltüntetett viszonylaton.

Kedvezményes kerékpárjegy START Klub kártyás utasainknak

A START KLUB kártyával rendelkező utasok részére 25%-os kedvezményt biztosítunk a kerékpárjegy árából. Ezen felül szombatonként továbbra is díjmentesen szállíthatják kerékpárjukat. Részletekért keresse START Klub oldalainkat.

Kerékpár-utánfutók szállítása

A MÁV-START vonatain lehetőség van kerékpár-utánfutók szállítása. Tájékozódjon a szállítás feltételeiről!


Ajánlataink 

Kedvezményes szálláslehetőség Gyenesdiáson

Kedvezményes szálláslehetőségA ZÖLDHÁZ Bio Panzió és Villa Panoráma szálláshelyek szeretettel várják azon utasainkat, akár egyénileg, vagy csoportosan érkeznek, akik vonattal és kerékpárral utaznak Gyenesdiásra, és az aktív kikapcsolódásukhoz szállást is igénybe kívánnak venni. Amennyiben az érvényes vasúti kerékpárjegyüket felmutatják, a napi árakból 15 % kedvezményt nyújtanak számukra a ZÖLDHÁZ Bio Panzió és Villa Panoráma szálláshelyek. Bővebb felvilágosítás: http://zoldhazec.hu/

Vonat+kerékpár = termelői piac látogatása Gyenesdiáson

Gyenesdiás Termelői PiacA Gyenesdiási Termelői Piac várja a vonattal és kerékpárral érkező utasainkkal. Utazásaink során tegyünk egy kis kitérőt, álljunk meg pihenni a Nyugat-Balaton egyik legszebben kialakított Piacterén. A piactér, tematikus- és családbarát programjaival, teljes körű termelői és kézműves frissensültek kínálatával várja a finomra, egészségesre és jó hangulatra vágyó vendégeit.

Utazás, kerékpár, finom ételek, kellemes környezet.