Kerékpárszállítás

Keresse kerékpáros logónkat járműveinken!

A MÁV-START Zrt. folyamatosan bővülő szolgáltatásokkal kíván az egyre növekvő kerékpárszállítási igényeknek eleget tenni. Hosszú távú fejlesztési programunk célja, hogy minden vonaton biztosított legyen a kényelmes, kiszámítható kerékpárszállítás, hiszen ezt a népszerű szolgáltatást évente több mint háromszázezren veszik igénybe.

Hírek, kiemelt ajánlataink

Indul a balatoni kerékpáros főszezon

A Balatonhoz június 19-től augusztus 19-ig a nyári főszezoni menetrend szerint közlekednek a vonatok, melyek mindegyikén szállítható kerékpár. Egyes vonatok nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsival is rendelkeznek. Erről bővebben a távolsági kerékpárszállításról szóló oldalunkon olvashat.

Nyári ajánlatunk: Balaton kerékpárjegy

A nyári főszezonban egy új jegytípus, az úgynevezett „Egyúti Balaton kerékpárjegy” váltható bármely magyarországi és balatoni vasútállomás között egységesen 99 Ft-ért. Emellé a Balatonnál közlekedő járatok nagy részére kerékpárhelyjegyet is szükséges váltani. Ennek díja a vonaton szállítható kerékpárok számától és a várható kihasználtságtól függően 0 Ft, 350 Ft vagy 700 Ft. Az egyes vonatoknál alkalmazott tarifák a Távolsági kerékpárszállítás aloldalon érhetők el.

A Balaton kerékpárjegy és a kerékpárhelyjegy automatából 5%, online és applikációból váltva 10% kedvezménnyel érhető el.

Bringával a Velencei-tóhoz

Hétvégi napokon G30 jelzésű vonatok közlekednek Budapest-Déli pályaudvarról a Velencei-tó érintésével Székesfehérvárra. Ezek a járatok nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsival közlekednek, így a kerékpárosoknak, csoportoknak ezen vonatok igénybevételét javasoljuk.

A G30-as vonatok 8:40-kor és 9:40-kor indulnak Budapest-Déli pályaudvarról, visszafelé Székesfehérvárról 17:23-kor és 18:23-kor, Velencéről 17:41-kor és 18:41-kor. A vonatok részletes menetrendje a Távolsági kerékpárszállítás aloldalon érhető el.

Tisza-tó Expressz

A Tisza-tó közvetlen megközelítését segíti a Tisza-tó Expressz, amely naponta közlekedik Budapest-Keleti pályaudvar és Tiszafüred között. A vonaton legalább 32 kerékpár szállítható, igény esetén bővítjük a kapacitást.

A vonat menetrendje lehetővé teszi akár egynapos kerékpártúrák szervezését is.

Kerékpáros túrajegy

Kerékpáros túrajegyekkel kedvező áron érhetők el hazánk nagy tavai. A Tisza-tóhoz és a Fertő tóhoz egész évben, a Balatonhoz pedig a nyári főszezon (június 19. és augusztus 28. közötti időszak) kivételével ez a jegytípus bármely magyarországi állomásról megváltható.

Balatoni úti cél esetén a nyári főszezonban a kerékpárjegy díja járatonként változik, erről a Jegyváltás, jegyárak oldalon tájékozódhat bővebben.

A kerékpáros túrajegy ára távolságtól függetlenül egységesen 420 Ftautomatából váltva 5%, online vagy applikációból vásárolva 10% kedvezménnyel érhető el

Kerékpározást tervez Észak- és Kelet- Magyarországra?

InterCity járatainkon 8-16 kerékpár szállítható. Az elérhető célpontokról a Távolsági kerékpárszállítás aloldalon olvashat.

Díjmentes kerékpárszállítás bérletes utasainknak!

Vásároljon havi, félhavi vagy 30 napos vasúti bérletet és szállítsa kerékpárját ingyenesen vonatainkon! Érvényes bérlettel rendelkező utasuk hétvégi napokon díjmentes kerékpárjegy megváltásával utazhat kerékpárjával a bérleten feltüntetett viszonylaton.

Kedvezményes kerékpárjegy START Klub kártyás utasainknak

A START KLUB kártyával rendelkező utasok részére 25%-os kedvezményt biztosítunk a kerékpárjegy árából. Ezen felül szombatonként továbbra is díjmentesen szállíthatják kerékpárjukat. Részletekért keresse START Klub oldalainkat.