Folytatódik a fokozott jegyellenőrzés a budapesti elővárosi vonatokon

2015. április 7. kedd, 09.30 / Utolsó módosítás: 2015. április 7. kedd, 11.23

A MÁV-START folytatja a fokozott jegyellenőrzést az elővárosi vonatokon. A kedvező márciusi tapasztalatok után áprilisban a váci vonal mellett a ceglédi vonal járatai esetében is több jegyvizsgálóra lehet számítani.

Márciusban a Budapest−Vác szakaszon találkozhattak az utasok fokozott ellenőrzéssel, amelynek keretében több jegyvizsgáló teljesített szolgálatot a vonatokon.

Az ellenőrzés öt napja alatt a váci vonalon 6,5 millió forint többletbevétele keletkezett a vasúttársaságnak, ugyanakkor 388 esetben kellett leszállítani vonatokról az érvényes jeggyel nem rendelkező, vagy a menetdíjat megfizetni nem akaró utasokat. A hatósági jelenlétnek köszönhetően minden esetben gyorsan tudtak intézkedni a vonatkísérők.

A vasútállomásokon is látható nagyobb ellenőri létszám az utasokat a pénztári vagy előzetes internetes jegyvásárlásra motiválta, illetve a megszokotthoz képest többször váltottak jegyet a jegyvizsgálóknál is. Sok bliccelni szándékozó személy még indulás előtt leszállt a vonatról, vagy elhagyta a peront.

A kampányszerű ellenőrzés a Budapest−Cegléd−Szolnok vonalon folytatódik, de – a kedvező márciusi tapasztalatok alapján – továbbra is fokozott jegyvizsgálói jelenlétre kell számítani Budapest–Vác vonalon, a következő hónapokban a többi budapesti elővárosi vonalat is érinteni fogja az intézkedés.

A MÁV-START kampányának célja, hogy hangsúlyozza a jegyvásárlás fontosságát, ily módon is visszaszorítva az érvényes menetjegy, illetve bérlet nélküli utazásokat, és a kedvezmények jogosulatlan igénybevételét. A vonatokon szolgálatot teljesítő nagyobb jegyvizsgálói létszám lehetővé teszi, hogy az ellenőrzés időszakában a fedélzeti jegyváltást megtagadó utasokat minél előbb kiszűrjék.

Budapest, 2015. április 7.

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG