A hét külföldi városa

„A hét külföldi városa” sorozatunkat azzal a céllal indítottuk el honlapunkon és a MÁV‑START nemzetközi utazások Facebook‑oldalon, hogy kedvcsinálóként hétről hétre felvillantsunk egyet-egyet a környező országok azon városai közül, ahová vonattal átszállás nélkül, kényelmesen el lehet jutni akár csak egy pár napos kikapcsolódásra.

Sorozatunkban hat ország hat városa szerepelt. Ezeket az alábbiakban csokorba szedtük, ismerkedjen meg velük!


Salzburg (Ausztria)

A hét külföldi városa: Salzburg

Salzburg az osztrák kultúra, művészet és történelem páratlan szépségű helyszíne.

A teljes belváros az UNESCO Világörökség része, amely gyönyörű barokk épületeivel, a házak fölé magasodó várával vagy a Salzach folyó part menti sétányaival kellemes időtöltésre csábít. 

Ismerje meg az eljutási lehetőségeket és jegyárakat Salzburgba!


Kassa (Szlovákia)

A hét külföldi városa: Kassa

Rákóczi városának hangulatos központja megannyi történelmi jelentőségű és művészi szépségű épülettel várja látogatóit, köztük a fejedelem hamvait rejtő Szent Erzsébet-székesegyházzal.

Akik az épített emlékek helyett a természeti látnivalók iránt érdeklődnek, azoknak kellemes élményt nyújthat a kassai állatkert, amely Európában a harmadik legnagyobb.

Ismerje meg az eljutási lehetőségeket és jegyárakat Kassára!


Brno (Csehország)

A hét külföldi városa: Brno

Morávia fővárosa, a csehországi Brno egy kis ékszerdoboz az ugyan nem magas, de annál változatosabb és festőibb Morva-karszti hegyek ölelésében.

Belvárosa egy nap alatt kényelmesen bejárható, s még egy frissítő cseh sörre vagy egy ínycsiklandozó párolt káposztás, sertéssültes knédlire is lesz időnk.

Ismerje meg az eljutási lehetőségeket és jegyárakat Brnóba!


Krakkó (Lengyelország)

A hét külföldi városa: Krakkó

Lengyelország egykori fővárosától, Krakkótól a területileg nagyobb Varsó már jó ideje „elbitorolta” ezt a rangot, de Krakkó ettől még az maradt, ami volt: látványos és királyi pompájú város.

A Wawel-dombon álló egyedülálló műemlékegyüttes magában foglalja a katedrálist és az egykori királyi vár épületeit is, a főtér, azaz a híres Rynek pedig megannyi szép épülettel és tradicionális vendéglőkkel várja a turistákat.

Ismerje meg az eljutási lehetőségeket és jegyárakat Krakkóba!


Temesvár (Románia)

A hét külföldi városa: Temesvár

A magyar határtól vasúton 80 km-re eső Temesvárt kulturális és főleg építészeti gazdagsága miatt gyakran „Kis-Bécs”-nek is nevezik.

A középkorban a névadó Temes folyó egyes ágai folytak keresztül a városon, ma pedig a Béga partján tehetünk kellemes tavaszi sétát.

Ismerje meg az eljutási lehetőségeket és jegyárakat Temesvárra!


Ljubljana (Szlovénia)

A hét külföldi városa: Ljubljana

Az Ausztria és Olaszország között meghúzódó Szlovénia mindig is büszke volt egyedülálló örökségére.

A jugoszláv időkben is sokkal inkább a Nyugathoz tartozó ország fővárosa, Ljubljana tökéletes példa a német, mediterrán és szlovén kultúra keveredésére.

Ismerje meg az eljutási lehetőségeket és jegyárakat Ljubljanába!


Aktuális euróárfolyam

A nemzetközi menetjegyek forintban vagy bármely nemzetközi pénztárunkban – a MÁV-START Zrt. által meghatározott alábbi árfolyamon – euróban is fizethetők. Ha nemzetközi utazásához több információt szeretne kapni, kérjük, hívja a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es számon, vagy keresse fel nemzetközi jegykiadó-helyeinket.

A nemzetközi jegyek vásárlásakor alkalmazott árfolyam: 

1 € = 320 Ft