2015-2016 évi nemzetközi menetrendek

2015. november 10. kedd, 19.59 / Utolsó módosítás: 2016. június 20. hétfő, 09.11

A MÁV-START aktuális nemzetközi menetrendjei könnyen áttekinthető, nyomtatható pdf formátumban is letölthetők.

Figyelem! Az egyes országok oldalán feltüntetett menetrendek és kocsiösszeállítások tájékoztató jellegűek. Vágányzár vagy egyéb okok miatt időszakos eltérések előfordulhatnak. Az aktuális menetrendről tájékozódjon a menetrendi keresőből.

Nemzetközi viszonylatok menetrendjei

Itt az egyes nemzetközi vonalakon közlekedő valamennyi közvetlen vonatunk egy táblázatba összefoglalva találhatók meg a fontosabb csatlakozó vonatokkal együtt - de csak az adott vonalszakaszra érvényes menetrendjükkel. Emellett olyan viszonylatok menetrendjei is elérhetőek, ahová Magyarországról közvetlen vonat nem közlekedik, de fontos csatlakozó vonalaknak számítanak. A viszonylatokat országonként csoportosítottuk.

Nemzetközi vonatok menetrendjei

Innen az országonként csoportosított közvetlen vonataink (illetve néhány Bécsből induló csatlakozó járat) teljes menetrendjét töltheti le, amelyekben a viszonylati menetrendekhez képest több megállási hely is megtalálható - de csak a nagyobb, vagy turisztikailag fontosabb települések illetve a jelentősebb vasúti átszállóhelyek és a határállomások. (Amennyiben a vonatok összes megállójára kíváncsi, azt az online menetrendi keresőkben találja meg.) Itt tekinthető meg a vonatok kocsiösszeállítása is, ahol látható az egyes közvetlen kocsicsoportok, valamint az 1. osztályú, étkező-, fekvőhelyes-, háló-, akadálymentes- és kerékpárszállító kocsik elhelyezkedése, illetve azoknak a (helyjegyen szereplő) kocsiszáma és a közlekedési ideje.