Már ezen a hétvégén hosszabbak lesznek az IC-vonatok

2014. október 10. péntek, 10.52 / Utolsó módosítás: 2014. október 10. péntek, 10.52

A hétvégi csúcsidőszakokban és az ünnepek ideje alatt az IC-kocsikon felül távolsági közlekedésre alkalmas kocsikkal is erősíti egyes InterCity vonatait a MÁV-START. A megnövekvő, naponta akár 400-500 ezres utasforgalomra való tekintettel hosszabb vonatokat indít a vasúttársaság, a plusz kocsik legoptimálisabb átcsoportosításához segítséget ad az utasok részéről az elővételes menetjegyváltás.

Budapest, 2014. október 9. –Egyre többen választják utazásukhoz a MÁV-START vonatait, a pénteki és vasárnapi napokon az összes üzemképes IC-kocsi közlekedtetése sem elegendő a megnövekvő utasforgalom komfortos kiszolgálásához. A vasúttársaság minden InterCity kocsija közlekedik a hétvégi csúcsidőszakban, valamint a közelgő négy napos hétvégén és az őszi ünnepi időszakban, azonban a nagyobb utasforgalmat bonyolító IC-ket szükséges további kocsikkal erősíteni a pécsi, szombathelyi, szegedi, miskolci, debreceni vasútvonalakon. Ehhez távolsági közlekedésre alkalmas kocsik állnak rendelkezésre, amelyek szintén biztosítják a kényelmes utazás lehetőségét. A szerelvényekhez csatolható többletkocsik számát az adott útvonalon lévő megállási helyek legrövidebb peronjának hossza határozza meg.

A biztos helyfoglalás érdekében a vasúttársaság arra kéri utasait, hogy elővételben vásárolják meg menetjegyüket, valamint pót- és helyjegyüket. Ezt kényelmesen, olcsóbban és egyszerűen, akár otthonról is megtehetik a MÁV-START honlapjáról elérhető online értékesítési rendszer segítségével. Így nem csak az ülőhely biztosított az utazás során, hanem az érintett vonatok megerősítését is optimalizálni lehet.

A MÁV-START új beszerzésekkel és felújításokkal újítja meg a negyven éves átlagéletkorú, elöregedett járműparkját, hogy ez által is vonzóbbá tegye a vasúti utazást. A jelenleg közlekedő hatvan darabos FLIRT motorvonatflotta 2015 végéig újabb negyvenkét taggal bővül, az első új járművel már a jövő héten találkozhatnak az utazók. Ezen felül az InterCity vonatokhoz új, hazai fejlesztésű kocsikat terveztek a vasúttársaság szakemberei, melyek a berlini InnoTrans kiállításon is nagy nemzetközi érdeklődést váltottak ki. A két prototípus kocsi megkapta a Nemzeti Közlekedési Hatóság utasforgalmi próbaüzemi engedélyét, így az őszi ünnepek ideje alatt már utasokat szállítva áll forgalomba.