Kitűnő tanulók kísérőinek utazási kedvezménye

A MÁV-START és a GYSEV is csatlakozott a Fővárosi Nagycirkusz akciójához: a kitűnő bizonyítványuk jutalmaként az általános iskolás diákok cirkuszi belépőt kapnak. A Vasúttársaságok a kitűnő tanuló kuponnal rendelkező diák kisérőjének vasúti utazási kedvezményt is biztosítanak. A kitűnő tanulók ajándék cirkuszi belépőjével, felhasználásával kapcsolatos részletek elérhetőek a Fővárosi Nagycirkusz oldalán.

A rendezvény helyszíne: Budapest, Fővárosi Nagycirkusz

Utazási kedvezmény

A MÁV-START Zrt. és GySEV Zrt. 2024. június 20. és 2024. szeptember 22. között alkalmi kedvezményes menetjegyet nyújt a „Kitűnő tanuló cirkuszi kupon”-nal rendelkező diákkal együtt utazó felnőtt kísérő részére. A kedvezményes menetjegy kiindulási állomása bármely belföldi állomás, a célállomás Budapest-Keleti, Budapest-Nyugati, Budapest-Déli vagy Zugló, Kőbánya-Kispest, Kőbánya alsó, Kőbánya felső, Budapest-Kelenföld lehet.

A felhasználás feltételei

A kupont jegyvásárláskor be kell mutatni.

A kedvezmény kizárólag belföldi forgalomban, 2. kocsiosztályon vehető igénybe, az adott feláras vonatra érvényes felárat pedig meg kell fizetni.

A rendezvényre utazva egy úti, alkalmi kedvezményes menetjegyet (a kedvezmény megnevezése: Kitűnő tanuló kupon) kell vásárolni pénztárban, mely bélyegzés esetén visszaútra is érvényes lesz. Abban az esetben, ha a felszállás helyén nem üzemel pénztár akkor azt a jegyvizsgálónál pótdíj nélkül is meg lehet váltani.

Figyelem! Elektronikus úton (Elvirából, MÁV appból) vásárolt jegyekkel a kedvezmény nem vehető igénybe.

A rendezvényre szóló alkalmi kedvezményes jegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra érvényes teljesárú menetjegy érvénytartamával, azzal a korlátozással, hogy az utazás legkorábban - a rendezvénysorozat ideje alatt - 2024. június 20-tól kezdhető meg és a visszautazást legkésőbb 2024. szeptember 22-én éjfélig be kell fejezni.

Legkorábbi érvényesség kezdet: a rendezvény első napját megelőző nap

Legkésőbbi érvényesség kezdet: a rendezvény zárónapja.

Az alkalmi kedvezményes jegy a rajta feltüntetett érvényességi időben belül használható fel!

Odautazásra:

  • 100 km alatt: a megjelölt kezdőidőponttól 4 óra
  • 100 km felett: a megjelölt kezdőidőpontot követő nap 23:59-ig
  • Visszautazásra:
  • 100 km alatt: a rányomtatott érvényesség kezdetet követő nap 23:59-ig
  • 100 km felett: a rányomtatott érvényesség szerint.

Az alkalmi kedvezményes jegy visszaútra legfeljebb a rendezvény zárónapját követő napon 23:59 percig érvényes.

Menetjegyek ellenőrzése

Visszautazás alkalmával a kiadott jeggyel utazó utasnak fel kell mutatnia a Fővárosi Nagycirkusz információs pultjánál lebélyegzett kedvezményes menetjegyet. Amennyiben az utas nem rendelkezik lebélyegzett jeggyel, a menetjegy ellenőrzését végző munkavállalónk az utas részére új jegyet szolgáltat ki (amennyiben a kísérőnek van egyéb, őt megillető utazási kedvezménye, akkor azt figyelembe lehet venni), ám ezen utasaink minden esetben kötelesek a MÁV-START Zrt. Vasúti Menetdíjtáblázatokban előírtak szerinti pótdíjat megfizetni.

Kitűnő tanulók kedvezménye - MÁV-START - Fővárosi Nagycirkusz