Hírközlési hozzájárulások

2016. október 14. péntek, 22.21 / Utolsó módosítás: 2018. február 2. péntek, 14.23

Tisztelt Partnereink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2017. március 13-tól hatályos eljárási rendünk 2017. július 26-tól módosul.

A módosítás eredményeként a tulajdonosi hozzájárulások kiadása összekapcsolódik a kivitelezés megkezdéséhez szükséges ingatlanhasználati megállapodás megkötésével, így az építési engedély jogerőre emelkedését és a kapcsolódó megállapodás hatálybalépését követően azonnal fel lehet venni a kapcsolatot az illetékes Pályavasúti területi igazgatósággal a szakfelügyeleti megállapodás megkötése és a munkaterület átadása végett. Az ingatlanhasználati megállapodások alap mintáját a HÉT-tel egyeztetve alakítottuk ki.

A módosítás jelentősen érintette a Magyar Állam tulajdonában és Társaságuk vagyonkezelésében álló ingatlanokon pályázatos forrásból megvalósuló hírközlési beruházásokat, így kérjük az eljárás rend ezen részét szíveskedjenek figyelmesen átolvasni.

Amennyiben 2017. március 13-a után kezdeményezi/kezdeményezte Társaságunknál az adatszolgáltatást, és kezdi meg a hírközlési létesítmény tervezését, abban az esetben Önre a I. pont vonatkozik.

Amennyiben a fenti időpont előtt indította el Társaságunknál az adatszolgáltatást és a tervjóváhagyást, abban az esetben Önre a II. pont vonatkozik.

A hírközlési vezetékek engedélyezéséhez szükséges tulajdonosi hozzájárulások kiadásával felmerülő kérdéseket kérjük a hirkozlesi-hozzajarulas [KUKAC] mav.hu címre küldjék el..

I. Az új eljárási rend

A tervezés során az engedélyezésre benyújtandó tervek jóváhagyását és azt követően a tulajdonosi hozzájárulások kiadását egy folyamat részeként végezzük el. Ennek következtében a kérelmező a tervjóváhagyás után a jóváhagyott tervdokumentációt a tulajdonosi hozzájárulással együtt kapja vissza a benyújtás helyén. A 2017. márciusától érvényes eljárási rend és mellékletei az alábbi szerint letölthetőek:

Letölthető dokumentumok 2017 márciusától jóváhagyandó tervek esetén:

  • I. Eljárási rend - hírközlési vezetékek tervjóváhagyásához és tulajdonosi hozzájárulás kiadásához -2017 június
  • I. Eljárási rend - F1 – Vasútfejlesztési nyilatkozathoz szükséges dokumentumok -2017-02-28
  • I. Eljárási rend - F2 – Vasútüzemeltetői nyilatkozat kiadásához szükséges benyújtandó dokumentumok-2017-02-28  
  • I. Eljárási rend - F3 – Folyamatábra eljárási rendhez – 2017-06-hó
  • I. Eljárási rend - F4 – Ügyintézési díj mértéke és befizetési módja – 2017-02-28

 

Az új eljárási rendben a fenti megnevezésű dokumentumokat kell letöltenie.

II. A régi eljárási rend

A tulajdonosi hozzájárulás iránti kérelmeket valamennyi meghatározott mellékletével együtt elektronikus úton kell beadni a hirkozlesi-hozzajarulas [KUKAC] mav.hu központi email címre. Az email üzenethez max. 30 Mb méretű melléklet csatolható, mely nem tartalmazhat tömörített fájlt.

Nagyméretű dokumentumok esetén (nagyobb, mint 30 Mb) a dokumentációt mellékletként a http://vgfileshare.mav.hu címre kell feltölteni, itt a feltöltés egyben, tömörített dokumentumként, „zip” kiterjesztésben történhet.

Letölthető dokumentumok 2017 márciusát megelőzően elindított tervjóváhagyás esetén:

  • Eljárási rend hírközlési vezetékek tulajdonosi hozzájárulásához –mód-június
  • F1 - folyamatábra eljárási rendhez - június
  • F2 - adatbekérő
  • F3 - ügyintézési díj és befizetése

 

A régi eljárási rendben a fenti megnevezésű dokumentumokat kell letöltenie.

Mindkét eljárási rendhez mintaként letölthető a HÉT-tel egyeztetett ingatlanhasználati megállapodás vagyonkezelt ingatlanra vonatkozó általános mintája.

  • F5 - HÉT-tel egyeztetett ingatlanhasználati megállapodás minta