50 megújuló állomás

50_megujulo_allomas

A vasúttársaság kiemelt feladatként kezeli a személyszállítás szolgáltatási színvonalának emelését, amelynek fontos eleme az állomási környezet szépítése, kulturáltabb utasforgalmi terek kialakítása. A legforgalmasabb állomásokat érintően 2023-ig tartó, komplex felújítási programot hirdetett a MÁV „50 MEGÚJULÓ ÁLLOMÁS” elnevezéssel.

Az utasforgalmi terek komfortnövelését szolgáló komplex karbantartási program keretében a lenti térképen látható megállóhelyek szépülnek meg. A tervek szerint idén év végéig 12 állomáson és megállóhelyen, többek között Kőbánya-Kispesten, Kőbánya alsón és Zuglón is befejezik az utasforgalmi terek komfortnövelését szolgáló nagyobb munkálatokat. Várhatóan idén év végéig befejeződik a karbantartás a ceglédi elővárosi vonalon Zugló, Kőbánya-alsó, Kőbánya-Kispest, Albertirsa állomásokon, valamint megújul az utastájékoztatás Vecsés, Monor, Pilis állomásokon.

50_megujulo_allomas_kobanya_also1 Zugló

A budapesti fejpályaudvarokon az utaskomfortjavítási, biztonsági-, környezetvédelmi-, tisztasági munkákat év végéig befejezik. A Déli pályaudvaron ezen felül az utasbiztonsági szempontból kiemelten fontos peronszint határoló mellvédfal helyreállítása zajlik, korszerűsítik a vágányvégtáblákat, az utasterek álmennyezetének felújítását és egyidejűleg a lámpák cseréjét is elvégzik a metró- és peronszinten is.

A program keretében október elejére elkészült Kecskeméten a P+R parkoló, október végén átadták a forgalomnak Miskolci-Tiszai pályaudvaron a felújított B peront, Újszászon pedig a 60 B+R parkolót. Sárváron a homlokzatfelújítás mellett az év végéig megvalósul a fedett utasperon teljes mértékű felújítása. A felújításoknak köszönhetően javul az érintett állomások és megállóhelyek utaskiszolgálási színvonala.

A felújítási munkák ideje alatt az utasok megértését és türelmét kéri a vasúttársaság.

A megújuló állomásokat az alábbi térképen tekintheti meg:

50 állomás

 

Letölthető dokumentumokMéretDátum
PDF icon 50 állomás térképen282.48 KB2019.08.05.