Új balatoni napijegyek – Balaton24 és Balaton72

Balaton 24Az új balatoni napijegyekkel a part menti települések turisztikai látnivalói és szórakozóhelyei könnyen és kényelmesen elérhetőek.

A napijegyekkel nem csak a Balaton körül, hanem Tapolca és Sümeg között valamint a Balatonfenyvesi kisvasút vonalán is korlátlanul utazhat, 2. kocsiosztályon az érvényesség kezdetétől számított 24 illetve 72 óráig. 1. osztályon, élőállat (kutya) és kerékpárszállítás során az általános szabályok szerint kell megváltani a további kiegészítő jegyeket. A termékekhez a vonatra előírt felárat meg kell váltani. A felhasználási területen azonban szinte valamennyi vonaton van felármentesen igénybe vehető kocsi, ahol a szabadon maradt ülőhelyek foglalhatók el. A viszonylati felármentesség nem vonatkozik a kerékpárhelyjegyre. A napijegyek hosszabb út részbeni fedezésére nem használhatók fel. Tehát ha az utas pl. Siófokról Budapest-Kelenföldre utazik és van még érvényes napijegy jellegű terméke, nem Szabadbattyántól (mint a Balaton 24/72 termékek Budapesthez legközelebb eső végpontja), hanem Siófoktól kell viszonylatra szóló menetjeggyel rendelkeznie.Balaton 72

A napijegyek állomási pénztárakban és a MÁV applikációban érhetők el. A MÁV applikációból történő vásárlás esetén 10 százalékos kedvezmény is jár. Online és automatából a napijegyek nem vásárolhatók meg.

A Balaton24 és Balaton72 napijegyek 26 éven aluliak számára kedvezményesen vásárolhatók meg a hét minden napján.

A Balaton 24 és 72 napijegyek 2020. szeptember 30-ig vásárolhatók meg.

Napijegy

Felnőtteknek

26 éven aluliaknak

Balaton 24

990 Ft

660 Ft

Balaton 72

2490 Ft

1650 Ft

Balaton 24 / Balaton 72

Technikai információk

MÁV applikációból történő vásárláskor a 26 éven aluli utasok (utastípusok: Fiatal (14 – 18); Fiatal (18-26)) esetén a kedvezményes árú Balaton 24 és Balaton 72 napijegyeket kedvezmény beállítása nélkül lehet (az utas megadásánál a kedvezménynél egy kedvezménytípust sem kiválasztva) megváltani.

Ha a Balatonfenyvesi kisvasút vonalán utazna és az applikációban váltaná meg Balaton 24 vagy 72 napijegyét, kérjük figyeljen rá, hogy kizárólag a kisvasút két tetszőleges állomását adja meg a beutazni kívánt viszonylatnak, ellenkező esetben – tehát ha a kisvasút állomása a beutazni kívánt viszonylat egyik, míg egy nem kisvasúti állomás a viszonylat másik állomása – a kiválasztott termékek mennyiségének kétszerese kerül a kosárba.

Utazási tipp: Remek kirándulási lehetőséggel várja utasainkat a Balatonfenyvesi Kisvasút!