Egyedi kezdeményezésnek köszönhetően a balatonfenyvesi aluljáró is megszépült

2019. április 26. péntek, 06.43

Színes aluljáró

Budapest, 2019. április 26. A MÁV nem csak a Színezd Újra! kampány keretében támogatja az aluljárók kifestését. Függetlenül – akár egy személynek vagy egy csapatnak – is van lehetősége kérelemmel fordulni a vasúttársasághoz, hogy a számukra fontos aluljárót új színekbe öltöztethessék.

Szépen kifestették a falakat

A pályázati programokon kívül sok egyedi kérelem is érkezik olyan közösségektől, akik szívesen kifestenék a megszépülésre váró aluljárókat. A beérkező alkotásokat a MÁV elsősorban esztétikai és összhatás tekintetében értékeli, és azok megvalósítását engedélyezi, amelyek megítélése szerint alkalmasak arra, hogy a kijelölt vasúti gyalogos aluljárókat díszítsék, javítsák azok hangulatát.

Ilyen egyedi kezdeményezés keretében festették ki a TCH Tárnoki Művészeti Egyesület tagjai a balatonfenyvesi vasúti aluljárót is. A falakat vízben úszó bélyegek, képeslapok díszítik, amin többek között a régi vasútállomás és a kisvasút is megjelenik. Az egyesület már többször nyújtott be pályázatot, amit a vasúttársaság minden egyes alkalommal külön bírált el. A sikeres egyéni pályázatokat követően a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon már több aluljáró is megszépült az egyesületnek köszönhetően.

Megszépült az aluljáró

A MÁV két éve indította el az aluljárók újra festését megcélzó kampányát. Idén tavasszal is több aluljárót kifestenek, most fejeződött be a Mexikói úti és a sülysápi aluljáró dekorálása.

A vasúttársaság bízik benne, hogy az engedéllyel felfestett alkotásokat mindenki tiszteletben tartja, hiszen közös érdekünk a tiszta, rendezett vasúti környezet kialakítása és fenntartása.

 

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság