Alkotni hívja a gyermekeket a MÁV

2017. szeptember 20. szerda, 11.05

Budapest, 2017. szeptember 19. – „Színezd újra! Alkotói Napok 2017” címmel hirdetett falfestési pályázatot a MÁV 10-16 éves tanulók és kísérőtanáraik számára. A vasúttársaság honlapján is közzétett pályázati felhívás szerint a gyermekek alkotásaikkal színesíthetik két fővárosi (Kőbánya felső, Hűvösvölgy) és két vidéki (Monor, Füzesabony) vasútállomás gyalogos aluljáróinak falfelületeit.

A kísérleti jelleggel meghirdetett pályázat célja a figyelemfelhívás és a közvélemény formálása, az alkotók közösségépítő tevékenységének ösztönzése, valamint esztétikai élménynyújtás az utazóközönség számára. Mindezek érdekében a MÁV négy gyalogos aluljárójának falfelületein kínál helyet egyedi, művészi értékű (nem graffiti) alkotások számára. A vasúttársaság azt reméli, hogy a tanulók alkotásaival borított falak mosolyt csalnak az arra közlekedők arcára, és bízik abban, hogy a gyermekek falfestményeit mindenki tiszteletben tartja.

A pályázatra legfeljebb 15 fős, általános és középiskolai csoportok jelentkezését várja a vasúttársaság. Pályázni méretezett, színesben elkészített látványtervvel lehet. A beérkezett pályaműveket aszerint értékeli a MÁV, hogy azok megítélése szerint alkalmasak-e az aluljárók hangulatának javítására és a falfelületek dekorálására.

A MÁV minél több csapat részére szeretné lehetővé tenni elképzeléseik megvalósítását, ezért a beérkezett pályaművek rangsorolását követően a kivitelezést a rendelkezésre álló mintegy 510 négyzetméter erejéig engedélyezi.

Az engedélyezett terveket október 13. és november 13. között vasútbiztonsági felügyelet mellett festhetik fel a gyermekek. A festéshez szükséges eszközöket (festékek, ecset, vödör, fólia stb.) a MÁV biztosítja. A megvalósításra érdemes pályaművek felfestésére a vasúttársaság meghívja a sajtó képviselőit is, hogy a közvélemény minél szélesebb körben ismerhesse meg a gyermekek alkotásait.

A pályázat sikeressége esetén tavasszal további aluljárók festésére szóló felhívás várható.

A kijelölt állomások – Kőbánya felső, Hűvösvölgy (Gyermekvasút), Monor, Füzesabony – aluljáróinak dekorációs festésére benyújtott pályázatokat 2017. október 8-án 24.00 óráig várja a MÁV az aluljarofestes [KUKAC] mav.hu () elektronikus levélcímre.

A pályázati kiírás és további információ elérhető a vasúttársaság honlapján, a www.mavcsoport.hu/aluljarofestes, illetve az aluljarofestes [KUKAC] mav.hu () e-mail-címen kérhető.

 

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Telefon: (06-1) 511-3186 l E-mail: sajto [KUKAC] mav.hu l www.mavcsoport.hu