Újabb aluljárók kaptak színes, vidám falakat

2019. április 23. kedd, 15.29 / Utolsó módosítás: 2019. április 25. csütörtök, 10.26

Színezd Újra Sülysáp aluljáró 20190418 MÁV 02

Budapest, 2019. április 23. Folytatódik a MÁV Színezd Újra! kampánya.  Húsvétra elkészült a Mexikói útnál lévő és a sülysápi aluljáró festése, nyár elejéig pedig a hűvösvölgyi is megszépül, valamint színesedik az Üllői út vasúti híd lábához tartozó betonelem.

A Mexikói úti aluljáróban a 2018-as pályázat egyik győztese, Piry Anikó Mucha Lucha című, mexikói motívumokkal díszített művét festette fel a napokban.

A sülysápi aluljáróban pedig gyönyörű növények és virágok pompáznak, így az év 12 hónapjában tavaszi hangulat várja az ott átkelőket.

A gyalogosok mindkét állomáson – láthatóan és hallhatóan is – örömmel fogadták az új festményeket.

Színezd Újra Mexikói úti aluljáró 20190418 MÁV

A MÁV két éve indította el az aluljárók újra festését megcélzó kampányát. A Színezd Újra! Alkotói napok 2017-es pályázatának köszönhetően akkor 2-2 fővárosi és vidéki aluljárót festettek ki a nyertes pályázatokat benyújtó általános és középiskolai csoportok.

A sikeresen zárult kezdeményezésnek köszönhetően tavaly újra meghirdették a pályázatot a MÁV kezelésében álló vasúti gyalogos aluljárók dekorációs falfestésére már a korábbinál szélesebb alkotói kört megszólítva. Sok gyönyörű pályázat érkezett, ezért úgy döntött a vasúttársaság, hogy az eredetileg kijelölt hat gyalogos aluljárón túl (Budapest–Mexikói út, Bicske, Mende, Pilis, Vác–Alsóváros és Vecsés) további négy helyszín (Üllői úti vasúti híd, Kelenföld, a Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomása, illetve Sülysáp) is új faldekorációt kap. Még tavaly novemberben elkészült Bicskén és Mendén a gyalogos aluljárók újrafestése. A téli időjárás miatt viszont a többi aluljáró megszépítésével idáig várni kellett, de a tavasz beköszöntével végre folytatódhatott a nyertes pályázók munkája.

Színezd Újra Mexikói úti aluljáró 20190418 MÁV 2

A MÁV elkötelezett az igényes művészeti alkotások megvalósítása iránt. Az aluljárók újrafestésének célja elsősorban a figyelemfelhívás és a közvélemény formálása, az alkotók közösségépítő tevékenységének ösztönzése, az utazó közönség számára pedig az esztétikai élménynyújtás. 

A vasúttársaság bízik benne, hogy az aluljárókba és más vasúti helyszínekre engedéllyel felfestett alkotásokat mindenki tiszteletben tartja, és ezek a szép vagy éppen cuki alkotások hosszú ideig melengethetik az arra járók szívét.

Színezd Újra Sülysáp aluljáró 20190418 MÁV

 

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Telefon: (06-1) 511-3186 l E-mail: sajto [KUKAC] mav.hu l www.mavcsoport.hu