Új kormányablak nyílt Győrben

2021. január 5. kedd, 12.38

Győr, 2021. január 5. – Január 4-én nyílt meg a tizenharmadik állomásépületben működő kormányablak, ezentúl Győr vasútállomáson is intézhetik ügyeiket a munkába, illetve iskolába induló és onnan hazaérkező ügyfelek.

Kormányablak

A vasútállomás a település kapuja, ezért kiemelten fontos, milyen esztétikai élmény, vendégváró, kulturált összkép fogadja a településre érkező illetve innen induló utasokat. A kormányablakok a legközvetlenebb kapcsolatot jelentik a kormányzat és az állampolgárok között. Az új, egységes ügyfélszolgálati rendszernek köszönhetően az elmúlt években leegyszerűsödött az ügyintézés, így egy helyen, egy ablaknál intézhetik ügyeiket az emberek.

Az „Állomásfejlesztési és Integrált ügyfélszolgálat fejlesztési program (kormányablakok)” projekt keretében a MÁV összesen 13 állomáson alakított ki helyiséget a kormányablakok számára, új funkciót biztosítva a használaton kívüli épületrészeknek. A kormányablakok az állomási szolgáltatások részeként, azonos szakmai előírások mentén, egységes arculati elemeket felhasználva épültek meg. Az állomásfejlesztési projekt keretében eddig Pécs, Kaposvár, Füzesabony, Vác, Cegléd, Miskolc, Nyíregyháza, Székesfehérvár, Békéscsaba állomások, Érd alsó megállóhely, valamint a Keleti és Nyugati pályaudvarok felvételi épületeiben nyíltak kormányablakok.

Kormányablak

A Győr vasútállomáson kialakított kormányablak összesen 315 m2 alapterületű, és 11 munkaállomással, tárgyalóval, teakonyhával, háttérirodával, valamint dolgozói vizesblokkal is rendelkezik. A beruházás része volt az alagsorban lévő erősen leromlott állapotú utas WC teljes felújítása, valamint egy új akadálymentes mosdó is épült. A pénztárcsarnok városi előterének kijáratánál fűtött rámpát alakítottunk ki, segítve a kerekesszékkel vagy babakocsival érkező utasok, ügyfelek közlekedését. A beruházás uniós és hazai forrás felhasználásával, 210 millió forintból valósult meg.

Kormányablak

Képek forrása Győr-Moson-Sopron megyei kormányhivatal

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság