Orbán Viktor miniszterelnök levélben köszönte meg a vasutasok munkáját

2017. július 8. szombat, 14.26 / Utolsó módosítás: 2017. július 24. hétfő, 10.04

Nyíregyházán, a MÁV szombati Juliális elnevezésű rendezvényén mintegy nyolcezer ember előtt olvasta fel Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőlevelét Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter. 

„Megkezdtük vasútvonalaink korszerűsítését, így 2022-ig összesen mintegy 900 kilométernyi vasúti pálya újulhat meg Magyarországon. Európa harmadik legsűrűbb hálózata azonban mit sem érne, ha nem lennének, akik minden egyes napon életet lehelnek ebbe a rendszerbe. Ezért 2017 és 2019 között összesen 30 százalékkal fogjuk emelni a vasúti dolgozók bérét. Én is azt szeretném, hogy vasutasnak lenni ne csak egy szép hivatás, hanem kifizetődő munka is legyen.” – e sorokkal köszönte meg Orbán Viktor a magyar vasutasok nagy családja által végzett elkötelezett munkát. (A levél teljes terjedelmében itt olvasható.)

A miniszterelnöki levél felolvasása után Seszták Miklós kívánt örömteli ünneplést a nyíregyházi Juliális helyszínén megjelent mintegy nyolcezer vasutasnak és családtagjaiknak. A minisztert követően Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a vasutasok nevében neki és a miniszterelnöknek is megköszönte az elismerő szavakat, valamint a vasúttársaság dolgozói iránt érzett és kifejezett megbecsülésüket.

A MÁV Vasutashét elnevezésű ünnepségsorozatának keretében, szombaton könnyed hangulatú – úgynevezett Juliális – rendezvényekkel ünnepel a vasutas társadalom. A színes programkínálat keretében Nyíregyházán kívül még öt helyszínen (Budapesten, Celldömölkön, Pécsett, Szegeden és Szolnokon) tartanak ma könnyűzenei koncerteket, sok más mellett sport- és főzőversenyeket, családi programokat, kézműves és gyermekfoglalkozásokat; ezeken az előzetes jelentkezések szerint 33 ezren vesznek részt.

Pénteken, a 67. Vasutasnap budapesti központi rendezvényén pedig tiszteket avattak, vezetői és a magasabb szintű kitüntetéseket adtak át a MÁV-csoport munkavállalóinak. Az ünnepségen összesen 173-an kaptak vezetői, illetve magasabb szintű elismerést: Baross Gábor Díjat egy, Közlekedésért Érdemérmet három, Miniszteri Elismerő Oklevelet tizenhárom fő vehetett át; A Vasút szolgálatáért „arany” fokozatával tizenhat, az „ezüst” fokozattal huszonhárom, a „bronz” fokozattal harminchárom főt tüntettek ki; elnök-vezérigazgatói dicséretet hatan, Vasútért dicséretet négyen, MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatói dicséretet harmincheten, MÁV-START Zrt. vezérigazgatói dicséretet harmincan, MÁV SZK Zrt. vezérigazgatói dicséretet heten kaptak. Az elismerést kiérdemlő vasutasoknak gratulált Fónagy János államtitkár és Dávid Ilona elnök-vezérigazgató; Csépke András, a MÁV-START vezérigazgatója és Zala Viktor, a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. vezérigazgatója pedig az általuk vezetett leányvállalatok sikereiről és feladatairól számoltak be. A további vállalati kitüntetéseket az érintett vasúti dolgozóknak a vasúttársaság vezetői már a hét első felében ünnepélyesen átadták.

Nyíregyháza, 2017. július 8.

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Letölthető dokumentumokMéretDátum
PDF icon orban_viktor_vasutasnapi_koszontoje_2017.07.07.pdf296.77 KB2017.07.08.