Hírfolyam

Ha csak a cégcsoport adott cégének híreire kíváncsi, válasszon céget.
2018. június 13. szerda, 14.14

Szombattól jön a balatoni turisztikai szezonhoz igazodó nyári menetrend

 • Június 16-ától, szombattól két és fél hónapon át nyári menetrend szerint közlekednek a vonatok a balatoni utasforgalom színvonalasabb kiszolgálása érdekében.
 • A felújítások, a tavalyi menetrend és az értékesítési újdonságok beváltották a vasúttársaság reményeit: 2017 nyarán a Balaton parton 1 437 ezren utaztak vonattal, 113 ezerrel többen, mint egy évvel korábban, 8,6%-os növekedés.
 • Egyes balatoni vasútállomások utasforgalma akár meg is tízszereződhet nyaranta.
 • A vonattal nyaralni indulók 2018-ban is az utazási igényekhez igazodó járatok közül választhatnak, a Balaton északi és déli partja felé egyaránt. Június 16. és augusztus 26. között korszerű, légkondicionált motorvonatok, InterCity-kocsik, hétvégén plusz vonatok, kerékpárszállítási lehetőség várja a magyar tengerhez utazókat.
 • Idén is kedvező ajánlatokkal várja utasait a MÁV-START. A Balaton-bérlet ára jelentősen csökkent, interneten és a Vonatinfó mobilalkalmazáson keresztül pedig akár 20%-kal olcsóbban válthatóak e-vonatjegyek a Balatonhoz is.
 • Expresszvonatok közlekednek óránként, ütemesen, a menetidő 25 perccel csökken:
  • Nagykanizsára – TÓPART néven – változatlan budapesti indulási idővel,
  • a BALATON expresszvonatok Keszthelyig járnak, a tavalyi induláshoz képest egy órával eltolva.
 • Ezen a nyáron is maradnak a már megszokott fantázianevű járatok, a KÉK HULLÁM, a TEKERGŐ, a KATICA, a Siófoki FLIRT, a DÉLIàPARTI, a BALATON Expressz, az Ezüstpart Expressz, az Aranypart Expressz, az Aranyhíd Expressz és az éjszakai Bagolyvonatok.
 • Szombaton és vasárnap reggel a Balaton felé, délután Budapest irányába érdemes a Siófoki FLIRT sebesvonatot választani, amely a Déli→Parti sebesvonatoknál gyorsabb és kényelmesebb eljutást biztosít, és idén megáll Balatonaliga állomáson is. A Siófoki FLIRT menetideje mindössze 1 óra 6 perc a Kelenföld–Szabadifürdő szakaszon. Hétvégenként Budapest–Siófok között 90 darab személyszállító vonat közlekedik (átlagosan 30 percenként indul)
 • Egyre több felújított 2. generációs IC-kocsi és távolsági gyorsvonati kocsi teszi kényelmesebbé az utazást a Balaton felé.
 • Tavaly nyáron közel 2 százalékkal nőtt a kerékpárszállítás. A tapasztalatokhoz igazodva a MÁV-START jelentősen növeli bizonyos vonatok kerékpárszállítási kapacitását és bővíti a kötelező kerékpárhelyjegy-váltással közlekedő vonatok számát. A megnövelt kerékpárszállító kapacitással induló vonatokon nagy befogadóképességű bicikliszállító kocsik közlekednek, ezekre nem kell kerékpárhelyjegyet váltani.
 • SEA←YOU vonatokkal olcsón és két extra nyaralónapot szerezve juthatnak el az Adriára a nyaralni vágyók. A vonatok Budapestről este kelnek útra, és másnap reggel már a szlovén vagy a horvát tengerparton ébrednek az utasok.
2018. június 9. szombat, 13.00

Gyermekvasutasokat avattak Hűvösvölgyben

Százötven gyermekvasutas tett ünnepélyes fogadalmat szombaton a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút hagyományos, éves gyermekvasutas avató ünnepségén.

 
2018. június 8. péntek, 14.55

Újabb azonnali lépéseket tesz a MÁV-START a jegyvizsgálók védelme érdekében

A MÁV-START a jegyvizsgáló munkatársakat ért sorozatos támadások miatt további intézkedéseket vezet be az utazószemélyzet testi épségének és emberi méltóságának garantálása érdekében. A vasúttársaság a fedélzeti és az állomási hangos utastájékoztatási berendezéseken keresztül hívja fel az utasok figyelmét arra, hogy a közfeladatot ellátó személyek elleni erőszak bűncselekménynek minősül, és büntetőjogi következményekkel jár. Ezzel párhuzamosan lehetőséget biztosít arra, hogy egyes vonalakon bizonyos időintervallumokban a jegyvizsgáló kollégák párosan ellenőrizhessék a jegyeket, a 18 óra és reggel 6 óra között egyedül szolgálatot teljesítő munkatársak mellé pedig vasútőrt vagy készenléti rendőrt biztosít. Az újabb intézkedések költségeit a 2018-as első negyedévi többletbevételből fedezi a vállalat.

2018. június 6. szerda, 16.52

Fontos a jegyvizsgálók biztonsága

2018. május 25. péntek, 12.32

Ideiglenesen változott a H7-es HÉV-ek követési ideje

Mint arról a MÁVINFORM korábban már tájékoztatást adott, átmenetileg módosított menetrend szerint közlekedik a H7-es csepeli HÉV műszaki hiba miatt. Május 25-én egész nap az alapmenetrend szerinti 6 perces követési idő helyett 10 percenként közlekednek a HÉV-ek.  Május 26-án és 27-én szintén 10 percenként, de a megszokottól eltérő indulási idővel és hosszabb menetidővel közlekednek járatok. Május 28-ától, hétfőtől a reggeli csúcsidőben 7 percenként, a délutáni csúcsidőben pedig 8 percenként követik egymást a vonatok.

Oldalak