Hírfolyam

Ha csak a cégcsoport adott cégének híreire kíváncsi, válasszon céget.
2024. május 25. szombat, 10.04

Május 25-től visszatérnek az étkezőkocsik a Balaton InterCitykbe

Budapest, 2024. május 25. – A Balaton InterCity vonatokban, immár ötödik éve közlekedtet a MÁV-START étkezőkocsikat a nyári turisztikai időszakban. Az évek során egyre kedveltebbé váltak a felszolgált ételek, frissítő italok, és az a feledhetetlen hangulat, amelyet a nyaralásra induló baráti társaságok, családok számára biztosít az étkezőkocsiban elköltött ebéd, vacsora vagy néhány pohár frissítő ital. Idén már május 25-től – egészen a szezon végéig – napi 8 pár Balaton IC-n vehetik igénybe a fedélzeti szolgáltatásunkat az utasaink Budapest és Keszthely között. Gyermeknap alkalmából vasárnap a Balaton InterCityk étkezőkocsiján apróbb ajándékkal kedveskedünk fiatal utasainknak.

Az északi parton a főszezoni menetrend ideje alatt lesz majd elérhető a bisztrószolgáltatás a Kék Hullám InterCity vonatokban.

2024. május 25. szombat, 07.09

Gyermeknap a Gyermekvasúton

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasút színes programokkal várja a családokat vasárnap a hűvösvölgyi végállomáson. A vonatok sűrített menetrend szerint, a szokottnál gyakrabban közlekednek, a vasútvonal alsó szakaszán betétjáratok is indulnak.

2024. május 24. péntek, 11.17

Az eddigi leggazdagabb programkínálattal várják a családokat a Vasúttörténeti Parkban, a Gyereknapon

Idén május 25-én és 26-án ismét a Vasúttörténeti Parkban startol el az év egyik legjobban várt és legnépszerűbb fővárosi eseménye, a kétnapos gyereknapi rendezvény. A Gyereknapon ezúttal is számos izgalmas program kínálkozik majd a kicsiknek és nagyoknak a felhőtlen szórakozás és az ismeretterjesztés jegyében. A MÁV balesetmegelőzési kitelepülésén várják azokat, akik szívesen kipróbálnák, jól ismerik-e a legfontosabb vasútbiztonsági szabályokat.

2024. május 24. péntek, 05.20

Idén is számos programmal és meglepetéssel készül a MÁV-VOLÁN-csoport Gyermeknapra

Budapest, 2023. május 24.Több programmal és meglepetéssel készül a hétvégi Gyermeknapra a MÁV-VOLÁN-csoport. A Gyermekvasúton színes programokkal, a Balatonfenyvesi kisvasúton, Celldömölk vasútállomáson és Balaton InterCity vonatok étkezőkocsiján meglepetéssel várják a gyerekeket május 26-án, a Vasúttörténeti Parkban pedig kétnapos gyermeknapi rendezvény lesz a hétvégén. A MÁV-VOLÁN-csoport oldalán, a Gyereksarokban minden program részletes információi megtalálhatóak, továbbá színezők, FLIRT papírmakett és vonatos mesekönyvek érhetők el.

2024. május 23. csütörtök, 07.42

A GreenTech Zöld Energia és Fenntarthatóság Szakkiállításon népszerűsíti a közösségi közlekedést a MÁV-VOLÁN-csoport

A 2024. május 23–24-én Zalaegerszegen megrendezésre kerülő, immár negyedik alkalommal megtartott szakkiállítás és konferencia a régió egyik legnagyobb zöldszakmai eseménye, amely ezúttal a fenntartható fejlődés, a körforgásos gazdaság, a járműipari innovációk, a zöldenergia, valamint a hidrogén mint energiaforrás témakörére helyezi a hangsúlyt. A szakkiállítás mellett magas színvonalú szakmai előadások, kerekasztal-beszélgetések is színesítik az eseményt, amelyre a ZalaZONE Járműipari Tesztpályán kerül sor.

2024. május 22. szerda, 17.20

Dupla ünnepi hangversenyre és japán turnéra készül Kobayashi Ken-Ichiro vezényletével a MÁV Szimfonikus Zenekar

Budapest, 2024. május 22. - Karrierje ötvenedik évfordulójának tiszteletére a világhírű karmester, Kobayashi Ken-Ichiro újra a MÁV Szimfonikus Zenekart vezényli Budapesten két egymást követő estén. A legendás karmester a MÁV Szimfonikus Zenekar székházának kertjében egy japán cseresznyefát ültetett el, szintén a jeles évforduló emlékére.

2024. május 19. vasárnap, 07.15

Már a jegyek fele elkelt a június 18-tól szeptember végéig közlekedő Adria InterCitykre

Időben foglalja le helyét, ha idén nyáron vonattal utazna az Adriára

Budapest, 2024. május 19. – A MÁV-START egyik legnépszerűbb éjszakai járata, az Adria InterCity oly népszerűvé vált az elmúlt években, hogy idén két hónappal az elővételi jegyértékesítés indulása után már közel 7 ezer jegy fogyott el, amely a tavalyi összes jegyeladás, azaz a közel 14 ezer jegy felét teszi ki.  A június 18. és július vége között induló Adria IC-k foglaltsága a fekvőhelyes részben 90 százalék körüli, míg a hálókocsiknál ez az arány 65 százalékos. A kiemelkedő érdeklődésre való tekintettel a MÁV-START úgy döntött, hogy már a június 18-i indulástól tervezi plusz fekvőhelyes kocsi beállítását. A horvát tengerpartot Budapesttel összekötő járatunk szeptember 30-ig heti 3 alkalommal közlekedik háló-, fekvőhelyes és étkezőkocsival.  Azok, akik a nyáron vonattal utaznának az Adriára, augusztusra vagy szeptemberre még akár kedvezményes jegyeket is találnak.

2024. május 16. csütörtök, 11.10

Rajzolj és nyerj értékes nyereményeket! Gyermeknapig még jelentkezhetnek az iskolások a rajzpályázatra

Budapest, 2024. május 16. A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajz-pályázatot hirdetett iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés. A kiírás alapján a pályázó iskolások tíz közlekedési helyzet közül választhatnak egyet, amelyet lerajzolnak. Témaválasztáskor a gyerekek a közlekedési helyzetek áttekintése során megismerik azokat a legfontosabb közlekedési szabályokat, amelyek megszegése balesethez vezethet.

2024. május 12. vasárnap, 09.28

Május 13-án indul az előszezoni menetrend, amikortól több vonattal biztosítjuk az eljutást a Balatonhoz

A MÁV-START a vakáció előtt már egy hónappal, május 13-tól az előszezoni menetrend szerint, sűrűbben indítja a vonatokat a Balatonhoz, ezzel is elősegítve a tó térségének turisztikai hozzáférését, fejlődését. Az elmúlt néhány év gyakorlata szerint ilyenkor nemcsak több vonattal, ezáltal gyakoribb közlekedéssel, hanem nagyobb kerékpárszállítási kapacitással, emelt színvonallal, valamint többletszolgáltatásokkal készülünk.

Oldalak