Hírfolyam

Ha csak a cégcsoport adott cégének híreire kíváncsi, válasszon céget.
2023. június 7. szerda, 06.30

Utazzon kedvezményesen a Magyar Mozgókép Fesztiválra a MÁV-Volán-csoporttal

Budapest, 2023. június 7. – A Magyar Mozgókép Fesztivált június 7-10. között rendezik meg, idén az Európa Kulturális Főváros program egyik kiemelt eseményeként. A MÁV-Volán-csoport ez alkalommal is kedvezményes utazási lehetőséget kínál a 2023 forintos Veszprém-Balaton 2023 EKF jeggyel, ami oda-vissza utazásra érvényes az ország bármely pontjáról Veszprémbe. Ha pedig egy vagy kétnapos látogatást tervezünk a fesztivál veszprémi, balatonfüredi vagy balatonalmádi helyszínére, érdemes a környék busz és vonatjáratain használható 1990 forintos Veszprém-Balaton EKF24 napijegyet igénybe venni.

2023. május 31. szerda, 08.20

Több balatoni vonatra már számozás alapján, kocsiábrán megjelölve lehet ülőhelyet választani

Már elérhető a MÁV-START úgynevezett grafikus helyfoglalási rendszere, amely vasúti kocsik ülőhely-elrendezését mutató sematikus ábrák segítségével teszi lehetővé az utasok számára a megfelelő ülőhely kiválasztását és lefoglalását. Egyelőre tesztjelleggel, kizárólag a balatoni előszezonban helyfoglalási kötelezettséggel közlekedő 18 járat – a Balaton InterCity-k és a Jégmadár expresszvonatok – esetében vehető igénybe a továbbfejlesztett helyfoglalási rendszer, amely mozi vagy színházi ülésrendhez hasonló módon támogatja az ülőhely kiválasztását a vonatokra. A vasúttársaság a tervei szerint a fejlesztést fokozatosan kiterjeszti további vonatokra is.

2023. május 27. szombat, 05.59

A Budapest és Split közötti nyári Adria InterCity-re érdemes előre megváltani a menetjegyeket

Budapest-Split, 2023. május 27. – Április elejétől már elővételben megválthatók a jegyek a Budapestet a horvát tengerparton fekvő Splittel összekötő Adria InterCity-re, amelyet tavaly a The Guardian beválogatott Európa 10 legjobb vasúti élményutazása közé. A MÁV-START az érdeklődőknek részletes bemutatót állított össze, amely a MÁV honlapján érhető el. Az egyik legnépszerűbb nemzetközi IC idén június 9-től szeptember 30-ig heti 3 alkalommal közlekedik fekvőhelyes, háló- és étkezőkocsival, a webolalon ezek mellett az eltérő méretű és komfortfokozatú fülkéket, valamint a szolgáltatásokat is bemutatják. A jegyárakon kívül a jegyvásárlásban is segítséget kapnak a horvátországi nyaralást tervezők.

2023. május 26. péntek, 17.03

Megújult a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert melletti vasúti átjáró

Keszthely, 2023. május 26. - Egy vasúti átjáró fejlesztése nagymértékben hozzájárul a közlekedésbiztonsághoz - mondta az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára pénteken Keszthelyen, az új, fény- és félsorompóval ellátott vasúti átjáró átadóján.

2023. május 26. péntek, 15.08

Gyermeknapi programok a MÁV-Volán-csoportnál

Budapest, 2023. május 26.Vasárnap újra itt a gyermeknap, ennek örömére számos programmal, meglepetéssel és online foglalkoztatóval készült a MÁV-Volán-csoport. Érdemes családostul ellátogatni május 28-án a Gyermekvasútra, a Balatonfenyvesi kisvasútra, a Vasúttörténeti Parkba vagy MÁV-START Utasellátó bisztrókocsikon utazni a Balatonra. A vasúttársaság oldalán színezők és mesekönyv vár a kicsikre, továbbá Volánbusz-videók és foglalkoztató füzetek is elérhetőek, amik segítségével a gyerekek játszva ismerhetik meg a biztonságos, meggondolt, szabályszerű és kulturált közlekedés szabályait.

2023. május 25. csütörtök, 08.14

Gyermeknap a Gyermekvasúton

Vasárnap a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút színes programokkal várja a családokat a hűvösvölgyi végállomáson.

2023. május 24. szerda, 19.41

Megújult az állomásépület Balatonmáriafürdőn

A MÁV beruházásában megújult Balatonmáriafürdő vasútállomás felvételi épülete, ahol többek között modern, kulturált váróterem, korszerű pénztár és új mosdó fogadja az utasokat. Akadálymentes rámpa is épült a mozgáskorlátozottak közlekedésének elősegítése érdekében. Tavaly májustól szeptemberig közel hárommillió ember utazott vonattal a Balatonra, idén még nagyobb forgalomra számít a vasúttársaság. A balatoni előszezoni menetrend kezdetétől, május 15-től az eddiginél is sűrűbben közlekedő járatokkal lehet Balatonmáriafürdőre eljutni Budapestről és Dunántúli nagyvárosokból egyaránt, és nagyon jók az autóbuszos átszállási lehetőségek is. Az új vármegye- és országbérlet váltók számára is kedvezőek a vasúti utazási lehetőségek a Balatonhoz.

2023. május 24. szerda, 14.19

Újra elérhető a Tokaji Borongoló napijegy és ismét jár a Tokajbusz

 

Budapest, 2023. május 24.  – Május 24-től ismét elérhetővé válik a MÁV-START és a Volánbusz közös jegyterméke, a Tokaji Borongoló napijegy. A MÁV–Volán-csoport a borvidékre utazóknak nyújt kedvezményes lehetőséget az egy, illetve három napra megváltható, a tokaji borvidék térségének helyközi buszaira és vonataira érvényes jeggyel. Továbbá idén is összehangolt járatokkal segítik a közlekedést, és a Volánbusz Tokajbusz néven a vonatokhoz csatlakozó autóbuszjáratokat közlekedtet Tokaj térségében a nyári-őszi hétvégéken. A Tokajbusz-járatokon matricák hirdetik Tokaj városának 950 éves jubileumát.

2023. május 19. péntek, 09.33

Időutazás vasárnap a makói gyorssal

Budapest, 2023. május 19 - Különleges retró szerelvény közlekedik ezen a hétvégén vasárnap Szegedről Hódmezővásárhelyen át Makóra, illetve az alföldi városból az egykori közvetlen gyorsvonatok hangulatát idézve Budapestre. A szerelvényben első- és másodosztályú, illetve a 80-as, 90-es évek távolsági járataira jellemző fogásokat kínáló étkezőkocsi is közlekedik.

2023. május 18. csütörtök, 19.00

Elsőként Zalaegerszegen fogadják el a helyi közösségi közlekedésben a vármegye- és országbérleteket

Zalaegerszegen júliustól a helyi közlekedési járatokon is elfogadják a vármegye- és országbérleteteket, erről döntött a város képviselőtestülete a május 18-i közgyűlésen. Ezzel Zalaegerszeg lesz az első város, ahol az utazók nemcsak a helyközi Volánbusz járatokon, de a helyi buszokon is igénybe vehetik az újfajta bérleteket, vagyis a zalai megyeszékhelyen valósul meg először a teljes tarifaközösség Magyarországon.

Oldalak