Hírfolyam

Ha csak a cégcsoport adott cégének híreire kíváncsi, válasszon céget.
2023. december 7. csütörtök, 13.31

Már a pécsi helyijáratokra érvényes díjtermékek is elérhetőek a MÁV-START-nál

Újabb megyeszékhely helyijáratos autóbusz időalapú menetjegy- és bérlet termékei érhetőek el a MÁV–START jegyértékesítő rendszeréből. 2023. december 6-tól már a pécsi TÜKE Busz járatain érvényes díjtermékek is megvásárolhatók, ezzel könnyítve meg az utazástervezést vagy akár az elővételi jegyváltást. Ezzel újabb lépést tesznek a közösségi közlekedési szolgáltatók a teljes tarifaközösség felé.

2023. december 6. szerda, 12.08

December 10-től a módváltásban érintett regionális vonalakon is változik a menetrend

Tíz regionális vasútvonalunkon, illetve vonalszakaszunkon augusztus elseje óta ideiglenesen vonathelyettesítő autóbuszok közlekednek. December 10-étől – a szokásos éves menetrendváltás keretében – kisebb mértékben ezeken is változik a közlekedés. A cél az, hogy a vonatokhoz való csatlakozások kedvezőbbek legyenek, illetve a vasúttársaság és a Volánbusz integrációjából következő előnyöket még hatékonyabban ki lehessen használni az érintett térségek közlekedésében.

2023. december 6. szerda, 05.49

MÁV-VOLÁN-csoport Országos Véradó Nap – idén 14 helyszínen adhatnak vért az önkéntesek

Budapest, 2023. december 06. – A MÁV-VOLÁN-csoport a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesülettel (VOKE), a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve 17. alkalommal szervezi meg a MÁV-VOLÁN-csoport Országos Véradó Nap programot. A működő egészségügyi ellátáshoz szükség van a vérkészletek folyamatos feltöltésére is, amelyhez 2023. december 8-án (pénteken) országosan 14 helyszínen járulhatnak hozzá az önkéntesek.

2023. december 5. kedd, 15.26

Reagálás a szakszervezetek mai közleményére

2023. december 5.
2023. december 5. kedd, 12.12

A Szeged–Szabadka vonalra már havibérlet is váltható

Az egy hete újra üzemelő Szeged–Szabadka vasútvonalon utazók a regionális menetjegyek mellett immár bérletet is válthatnak. A rendszeres ingázók és a diákok számára különösen kedvező bérlettípus már megvásárolható Szegeden a vasútállomás és a menetjegyiroda pénztáraiban.

2023. december 1. péntek, 07.03

Újabb fontos mérföldkőhöz ér a MÁV-VOLÁN-csoport integrációja

Mától közös vezérigazgató és egységes igazgatóság irányítja a MÁV-START és a Volánbusz munkáját

A cégirányítást érintő fontos lépéssel folytatódik a MÁV-VOLÁN-csoport integrációja, miután az állam tulajdonosi jogait gyakorló Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) részvényesi határozatában úgy rendelkezett, hogy 2023. december elsejétől közös vezérigazgató és egyesített igazgatóság irányítja a két nagy, személyszállítással foglalkozó közszolgáltató vállalat, a MÁV-START és a Volánbusz tevékenységét.

2023. november 30. csütörtök, 10.44

Ünnepi díszbe öltöznek a MÁV-VOLÁN-csoport járatai

Budapest, 2023. november 30. – Érdemes az adventi időszakban is a MÁV-VOLÁN-csoport ünnepi díszítésű vagy különleges ajánlatot kínáló járatait választani akár Budapesten, a Balaton környékén vagy Bécsbe utaznánk. Az idei adventi időszakban a MÁV-HÉV, a Volánbusz és a MÁV-START balatonfenyvesi kisvasútja is különleges járművekkel várja az utasokat, továbbá a MÁV-START két hétvégén is útnak indítja az Advent EuroCity járatát Budapest és Bécs között.

2023. november 29. szerda, 09.33

Két éve szolgálja az utasokat a vasútvillamos Hódmezővásárhely és Szeged között

Boldog születésnapot TramTrain!

Szeged-Hódmezővásárhely, 2023. november 29. – Két évvel ezelőtt, 2021. november 29-én kezdte meg utasforgalmi próbaüzemét a vasútvillamos Hódmezővásárhely és Szeged között. A TramTrain népszerűsége töretlen: az utazásszámok az indulás óta folyamatos emelkedést mutatnak, idén októberben egy átlagos munkanapon mintegy 4600 utazáshoz választották az utasok az új járműtípust. A vasútvillamosok több mint 1,7 millió kilométert tettek meg az elmúlt két évben, ez olyan, mintha 43-szor kerülték volna meg a Földet. Ma a reggeli órákban Hódmezővásárhelyen, a Kossuth téri megállóban kvízjátékkal és nyereményekkel várták az utasokat.

2023. november 28. kedd, 16.40

Ingázók kérték: Több ponton az utasok visszajelzései, kérései alapján változott az új menetrend!

December 10-től érvényes a MÁV-START új menetrendje

A szokásos éves menetrendváltáshoz igazodva a MÁV-START idén is számos fejlesztést és változást vezet be a vasúti közlekedésben. A december 10-től érvényes, 2023/2024-es vasúti menetrend célja az elmúlt években elért menetrendi fejlesztések megtartása, továbbá – a lehetőségekhez mérten – a kínálat további bővítése és a menetrend szerinti közlekedés javítása. Az új menetrend immár második alkalommal – a járási egyeztetéseken felül megtartott – júliusi online társadalmi egyeztetés lakossági véleményeit és javaslatait is figyelembe veszi több vonal esetében, hogy még inkább az utasok igényeihez igazított gyakorisággal és indulási időkkel közlekedjenek a vonatok. Az utasaink november 29-től tudják megváltani elővételben a menetjegyeket a menetrendváltást követő időszakra.

Oldalak