Nyári munkalehetőség diákok számára!

„Minden diáktársamnak, aki érdeklődik a közlekedés iránt és jártas akar lenni valamilyen szinten a vasút világában, azt ajánlom, hogy jöjjön ide, mert nem csak egy remek munkát kap, hanem tapasztalatot, élményeket szerezhet és egy jó közösség tagjává válhat.”

(Hidvégi Kristóf, 1. osztályú utaskísérő)

 

A MÁV-START – kiemelten a nyári vakáció idején – több pozícióra is várja a fiatalok jelentkezését, a Nebuló-Meló Iskolaszövetkezettel együttműködve.


Főbb feladatok:

  • Kerékpáros segítő (állomáson, fedélzeten): a kerékpárok fel- és lerakodásának segítése; szórólapok terítése; adott vonattal kapcsolatos információadás; az utasok kísérése a vonatok kerékpárszállító kocsijához,
  • Állomási és fedélzeti utastájékoztatásban való részvétel: Az állomásokon az utasok segítése a menetjegyvásárlásban, informálása a vonatok közlekedéséről.
  • Utasellátó területéhez kapcsolódó feladatok: A meghatározott vonatokon az étkező- és bisztrókocsi-szolgáltatás népszerűsítése, segítése. Hangos utastájékoztatás és szórólapok terítése, valamint az étkezőkocsiban segédkezés a kiszolgálásban, az asztalok leszedésében, teríték rendezésében, rendelések felvételében, az étkezőkocsi rendezettségének fenntartásában. Prémium osztályon az utasok kiszolgálása az ülőhelyen.

Diákmunka3

DiákmunkaDiákmunka2

Fedélzeti pozíciók esetében feltétel a betöltött 18. életév, állomási pozíciók esetében a betöltött 16. életév, Utasellátó területhez kapcsolódóan egészségügyi kiskönyvvel is kell rendelkezni.

A diákok vonatfedélzeten, illetve állomásokon dolgozhatnak. A pozíciók többségét Budapesten, illetve Budapestről induló vonatokra kínáljuk, azonban több vidéki térségben is számítunk rájuk.

Állomási pozícióban többek között Budapesten (Déli, Keleti és Nyugati pályaudvar, Kelenföld), valamint a Balaton partján Siófokon, Fonyódon, Balatonalmádiban, Balatonfüreden és Badacsonyban lehet dolgozni. Eseti jelleggel, pl. fesztiválok és vágányzárak idején egyéb helyszíneken is számítunk a diákokra.

A vonatfedélzeti munkák kiinduló állomásai: Budapest (Déli, Keleti és Nyugati pályaudvar, valamint Kelenföld), Nagykanizsa, Tapolca, Balatonfüred, Szombathely, Pécs, Miskolc, Debrecen és Kiskunfélegyháza.

Természetesen előny a vasúti közlekedés iránti érdeklődés és ismeretek megléte, azonban nem kizáró ok az sem, ha a diák még csak most ismerkedik ezzel a területtel. Minden új belépő részére oktatást biztosítunk, az egyes munkakörök betöltéséhez pedig további szakmai oktatásokon vehetnek részt.

Fontos információ!

A nyári munkákkal kapcsolatos bővebb információkért és jelentkezési lehetőségért keressék fel a Nebuló-Meló Iskolaszövetkezet területi irodáit, melynek listája a http://www.nebulomelo.hu weboldalon található. A foglalkoztatás a Nebuló-Meló Iskolaszövetkezeten keresztül történik, ami előzetes honlapos regisztrációhoz, majd személyesen aláírt szerződéshez kötött. Fiatalkorúaknak (16-18. életév között) szülői engedély is szükséges a munkavállaláshoz.

Aki szívesen részt vállalna a vasút nyújtotta változatos, izgalmas feladatokból, javasoljuk, hogy mielőbb regisztráljon az Iskolaszövetkezetnél.