Bemutatkozás

A MÁV Zrt. célja a pályavasúti szolgáltatások színvonalas, költséghatékony biztosítása és a zavartalan, biztonságos vasúti forgalom lebonyolítása.

A MÁV Zrt. pályavasúti ügyfélkörét a működési engedéllyel, vasútbiztonsági tanúsítvánnyal és hálózat-hozzáférési szerződéssel rendelkező vasúti társaságok alkotják.

Üzleti terv közzététele

A MÁV Zrt. a vasúti közlekedésről szóló 2005. évi CLXXXIII. törvény (a továbbiakban: Vasúti tv.) 12. § (3) bekezdésben foglalt kötelezettségének eleget téve nyilvánosságra hozza a 2024. év üzleti terv tervezetének a pályahálózathoz való hozzáféréssel, a pályahálózat használatával, rendelkezésre bocsátásával, és fejlesztésével foglalkozó részeit. Kérjük, hogy a nyilvánosságra hozott üzleti terv tervezetről véleményüket az uzletiterv [KUKAC] mav.hu e-mail címre juttassák el legkésőbb 2024.04.02-ig.

A vélemények beérkezéséről, a Vasúti tv. szerinti kötelezettsége alapján a MÁV Zrt. visszaigazolást küld.

A MÁV Zrt. a beérkezett véleményeket értékeli, és a fent hivatkozott jogszabályi rendelkezés szerint az üzleti terv tervezetet felülvizsgálja és szükség szerint módosítja. A figyelembe nem vett vélemények elutasításának indokairól összefoglaló készül, melyet a MÁV Zrt. honlapján közzétesz. Tájékoztatjuk, hogy a névtelenül beérkezett véleményeket a MÁV Zrt. azok figyelembe vétele nélkül köteles törölni.

A MÁV Zrt. a beérkezett véleményeket, a véleményező nevét, elektronikus levélcímét – visszaigazolás küldése céljából – legkésőbb az üzleti terv elfogadásától számított egy hónapig kezeli.

A Vasúti tv. 13. § (2) bekezdése szerint a véleményező adatainak kezeléséhez szükséges hozzájárulást a fent megjelölt adatok vonatkozásában megadottnak kell tekinteni, amelyre ezúton felhívjuk a véleményezők szíves figyelmét.

Link: Üzleti terv

Köszönjük közreműködésüket!

MÁV Zrt.

4 lépés

  (nagyításhoz kattintson a képre)

4 steps                                      

(click to enlarge)

 

A MÁV Zrt. által nyújtott pályavasúti szolgáltatások rendszere a következőképpen épül fel:

A pályavasuti szolgáltatások rendszere

(nagyításhoz kattintson a képre)

A nyílt hozzáférésű vasúti pályahálózat igénybevételének feltételei és a pályavasúti szolgáltatások díjai a Vasúti Pályakapacitás-elosztó Kft. honlapján (https://www2.vpe.hu/hu/halozati-uzletszabalyzat-husz) közzétett Hálózati Üzletszabályzatban (HÜSZ) találhatóak meg.

A MÁV Zrt. által nyújtható egyedi szolgáltatások a következő címen érthetőek el: http://www.mavcsoport.hu/palyavasut/mav-zrt-altal-nyujthato-egyedi-szolgaltatasok

  

A jelszóval védett szakmai felület hálózat-hozzáférési szerződéssel rendelkező ügyfeleink számára elérhető. A hozzáférési kódokkal kapcsolatos kérdésekben a Pályavasúti Szolgáltatások Igazgatóság tud segítséget nyújtani.

Bármilyen felmerülő kérdés esetén munkatársaink készséggel állnak szíves rendelkezésükre:

E-mail: ertekesites.palyavasut [KUKAC] mav.hu

 

 

Letölthető dokumentumokMéretDátum
PDF ikon MÁV Zrt. működési engedély országos pályahálózat működtetési tevékenység végzésére684.48 KB2014.08.14.
PDF ikon Üzleti Terv 2024-20251.21 MB2024.03.18.