Vasutas reggelit kaptak a bringások a Népligetben

2015. szeptember 22. kedd, 10.50 / Utolsó módosítás: 2015. november 20. péntek, 13.21
A vasúttársaság a gépkocsijukat otthon hagyókat is jutalmazza szeptember 22-én
Bringás reggeli a Népligetben

Bringás reggeli a NépligetbenA MÁV-csoport öt évvel ezelőtt csatlakozott a Magyar Kerékpárosklub által koordinált Bringás reggeli akcióhoz, ezzel is támogatva a kerékpáros közlekedés térnyerését. A MÁV és a MÁV-START Autómentes Napon tartott mai akciója alatt közel kétszázötven édes és sós falat fogyott el a népligeti kerékpárút melletti helyszínen. Az Európai Mobilitási Hét zárónapján még díjmentesen szállíthatják kerékpárjaikat a vonatokon az utasok, és a forgalmi engedéllyel rendelkezők pedig ingyenesen utazhatnak a vasúton, a MÁV-START teljes szolgáltatási területén és a GYSEV magyarországi vonalhálózatán.

Bringás reggelit évente két alkalommal szervez a Kerékpáros Klub, amely ilyenkor az ország több pontján, forgalmasabb kerékpárutak mentén látja vendégül péksüteményre és üdítőre a kerékpárral munkába tartókat. Az akciónak immár öt éve aktív résztvevője a MÁV-csoport, amely ma reggel, a népligeti kerékpárút mellett közel kétszázötven biciklist vendégelt meg.

Csépke András reggelit oszt a bringásoknakA vasúttársaság által az Európai Mobilitási Hét keretében kiadott díjmentes kerékpárjegyek valamennyi viszonylatban igénybe vehetők még a mai napon. Interneten csak menetjeggyel együtt, a kosárba helyezett jegyek számánál legfeljebb néggyel több díjmentes kerékpárjegy váltható. A díjmentes kerékpárjegyek a vonatokon pótdíjfizetési kötelezettség nélkül megvásárolhatók az érvényes belföldi vasúti menetjegyek mellé.

A mai Autómentes Napon a forgalmi engedélyüket bemutató gépjármű-tulajdonosoknak, illetve üzembentartóknak is kedvez a MÁV-START és a GYSEV. Természetes személynek kiállított forgalmi engedéllyel díjmentes belföldi utazás vehető igénybe, második kocsiosztályon. Első kocsiosztály igénybevétele esetén a teljesárú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni, míg feláras vonat esetén a pót-, illetve helyjegy megváltása is kötelező.

Bringás reggeli a NépligetbenA vasúttársaság szerint a vasúti és a kerékpáros közlekedés összekapcsolása hozzájárul az autósforgalommal járó káros környezeti hatások csökkentéséhez. A MÁV célja, hogy hosszú távon valamennyi turisztikai célú és elővárosi vonaton biztosítsa a kényelmes kerékpárszállítást, amely szolgáltatást évente csaknem négyszázezer ember veszi igénybe. A kerékpáros közlekedés elterjedését az elővárosi vonalak korszerű, alacsonypadlós motorvonatai, a gyors- és személyvonatok kerékpárszállító kocsijai segítik. Az állomásokon már több ezer fedett, kamerával őrzött biciklitároló fogadja a vonattal továbbutazókat, és a vasúttársaság egész évben kedvező árú jegyeket kínál a kerékpárosoknak. Ezekről a http://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/kedves-kerekparos-utasunk oldalon és a MÁVDIREKT telefonos 06 40 49 49 49-es telefonszámán lehet érdeklődni.

Budapest, 2015. szeptember 22. 

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG