Utazz Kajla útlevéllel díjmentesen a MÁV-VOLÁN-csoporttal a téli szünetben is!

2023. december 21. csütörtök, 07.52 / Utolsó módosítás: 2023. december 21. csütörtök, 07.56

A téli szünetben is díjmentesen utazhatnak az alsó tagozatos diákok a MÁV-START, a GYSEV és a Volánbusz járatain a világoszöld Kajla útlevelükkel. Érdemes kihasználni ezt az előnyös lehetőséget akár a rokonsághoz utazik a család az ünnepek alatt, akár belföldi kirándulást szervez a több mint kéthetes szünidőben.

Érdemes útra kelni a világoszöld Kajla útlevéllel és felfedezni hazánk szépségeit télen is!

A „Hol vagy, Kajla?” program keretében a 2023-as iskolai – tavaszi, nyár és őszi – szünetekben összesen már közel 180 ezer utazás történt MÁV-VOLÁN-csoport járatain valamely Kajla termék felhasználásával. Idén ősszel minden alsó tagozatos gyermek új, világoszöld Kajla útlevelet kapott, amivel díjmentesen utazhat a MÁV-START, a GYSEV és a Volánbusz belföldi, helyközi járatain a téli szünetben is. Érdemes lesz kihasználni a Kajla program által kínált kedvezményes lehetőségeket és a közösségi közlekedést választani az utazásokhoz.

Péntektől, december 22-től egészen január 7-ig használhatják a kisiskolások a Kajla útlevelüket, mellyel díjmentesen utazhatnak belföldön, minden helyjegy és felár nélküli vonat- és buszjáraton. Ehhez a világoszöld Kajla útlevél mellett a diákigazolványra vagy személyazonosító igazolványra van szükségük, amivel kiváltható a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV járataira érvényes Kajla jegy.

Most is elérhető lesz a „KajlaBalaton24 jegy”, ami az utas által megjelölt időponttól számított 24 óráig érvényes, legkésőbb január 7-én éjfélig. A balatoni Kajla jeggyel ez idő alatt korlátlanul lehet utazni a Volánbusz Balatonfüred–Tihany között közlekedő menetrendszerinti járatain, a MÁV-START Szabadbattyán–Tapolca, Szabadbattyán–Balatonszentgyörgy és Balatonszentgyörgy–Sümeg közötti vonalszakaszán, valamint a balatonfenyvesi kisvasúton, ahol január 7-éig ünnepi fényfüzérrel díszített szerelvények járnak.

A vasútvillamosokra Kajla útlevéllel a „Díjmentes Kajla TramTrain A-B-C zónajegy” is megváltható, az utas által megadott időponttól egy óráig érvényes, egyszeri utazást biztosít a TramTrain járatok teljes útvonalán, a 135-ös vasútvonalon közlekedő vonatokon Szeged és Hódmezővásárhely között, valamint Hódmezővásárhelyen a Volánbusz helyközi csatlakozó járatain a szakaszhatárig, illetve szakaszhatártól.

A MÁV-VOLÁN-csoport a Kajla program révén sok tízezer gyermeknek nyújt utazási támogatást az iskolai szünetekben, amit az elmúlt évek tapasztalatai alapján örömmel használnak ki a családok, hogy kedvezőbb áron érjék el belföldi úticéljaikat, akár vasúttal vagy busszal közlekednek.

Idei újdonság az „ovis Kajla útlevél”, amit az óvodások számára lehet igényelni, ez névre szóló, és kizárólag Kajla pecsét gyűjtésére szolgál, hiszen a díjmentes utazási kedvezményre az óvodások 6 éves korukig alanyi jogon jogosultak.

Jegyváltási információk a 2023/2024-es téli szünetben:

2023. december 22. és 2024. január 7. között minden általános iskolás gyermek korlátlan számban díjmentesen utazhat a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain a pecsétgyűjtő világoszöld Kajla útlevél és személyazonosításra alkalmas igazolványának (diákigazolvány vagy személyazonosító igazolvány) felmutatásával. A korábbi sárga, sötétkék és világoskék útlevelek ingyenes utazásra már nem jogosítanak.

A világoszöld Kajla útlevéllel díjmentesen utazhatnak a MÁV-START belföldi járatain.

A díjmentes utazásra szóló vasúti Kajla jegyet előre meg kell váltani, melyre a pénztárakban, a jegykiadó automatáknál, az új ELVIRA felületén és a MÁV applikációban van lehetőség. A jegyet egyútra és oda-vissza útra is meg lehet vásárolni az általános utazási szabályok szerint. Az ingyenes utazás 2. kocsiosztályra érvényes, helyjegyköteles vonatokra az adott vonatra érvényes helyjegyet meg kell váltani a díjmentesen utazó gyermek részére is. A MÁV-START és a GYSEV járatain a gyermekkel együtt utazó egy vagy két kísérő 33 százalékos kedvezményben részesül, amennyiben más kedvezménnyel nem rendelkezik. 

A díjmentes menetjegy a jegykiadó automatán, az Elvirában és a MÁV applikációban kizárólag már a kosárba helyezett legalább egy ún. fizetős jegy (kivéve bérletek, kerékpár- és élőállat jegy, kerékpáros túrajegy, fixáras jegy) mellé váltható, egy alkalommal az értékesítési csatornán engedélyezett maximális utaslétszámra. Abban az esetben, ha a felnőtt kísérő bérlettel vagy díjmentesen utazik, akkor a Kajla jegyet a személypénztárakban lehet megváltani.

A ”Díjmentes Kajla TramTrain A-B-C zónajegy”-et a vasúti személypénztárban és a vasútvillamosok fedélzetén lehet megváltani. Szegeden belüli helyi forgalomban történő utazás esetén az SZKT díjszabása szerinti jegyet kell vásárolni.

A világoszöld Kajla útlevéllel díjmentesen utazhatnak a Volánbusz helyközi járatain.

Volánbuszos utazás esetén a Kajla útlevéllel rendelkező gyermekeknek nem kell menetjegyet váltani, de a helyfoglalással közlekedő járatokra javasolt Kajla regisztrációs jegy kikérése elővételben a pénztárakban. A Volánbusznál a gyermekekkel együtt utazó kísérők menetjegyüket a társaság hatályos díjszabása és kedvezményrendszere alapján vásárolhatják meg. A távolsági kiegészítő jegyre kedvezmény nem érvényesíthető, így (országos besorolású) emelt szintű szolgáltatást nyújtó autóbuszjárat igénybevétele esetén, a kiegészítő jegyet mind a gyermek, mind pedig a kísérő részére meg kell váltani.

A Kajla kampánnyal kapcsolatos további információk a www.kajla.hu oldalon érhetők el.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság