Több mint 27 millió forintos kárt okozott egyetlen rongáló a MÁV-START jegykiadó automatáiban

2024. május 8. szerda, 10.27 / Utolsó módosítás: 2024. május 8. szerda, 16.45

A MÁV-START jegykiadó automatáinak megrongálása súlyos kárt jelent a vasúttársaság és az utasok számára. A sérült vagy tönkretett készülékek javítása több milliós költséget jelent, és ez idő alatt az utasok sem tudják ezeket használni. A MÁV-START szorosan együttműködik a rendőrséggel a bűncselekmények számának csökkentése, a tettesek kézre kerítésének érdekében. Ennek köszönhetően sikerült most elkapni ezt az elkövetőt is, aki a jegykiadó automaták rongálásával, több mint 27 millió forint kárt okozott.

Ha tönkreteszed, kifizeted!

A MÁV-START jegykiadó automatáit érintően az elmúlt két évben évi több mint 50 eset történt, évi 10-12 millió kárt okozva. Idén sajnos romlik a tendencia, már 16 bejelentés érkezett, közel 31 millió forintos kárértékben.

Ezek a bűncselekmények az okozott kár mértékétől függően kártérítési kötelezettséget vagy akár szabadságvesztést is vonhatnak maguk után. A vasúttársaság és a hatóságok közös munkájának köszönhetően sikerült most elkapni ezt az elkövetőt is, aki a jegykiadó automaták hatszori rongálásával több mint 27 millió forintnyi kárt okozott a vasúttársaságnak idén. Dr. Mosóczi László, a MÁV-START vezérigazgatója ünnepélyes körülmények között mondott köszönetet a rendőrség és a MÁV-START munkatársainak, akik az elkövető elfogásában fontos szerepet játszottak.

A vasúttársaság minden egyes rongálás esetén rendőrségi feljelentést tesz.

 

Budapest, 2024. május 8. 

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság